vrijdag 17 februari 2012

Is het chocola? Nee, veel gezonder en lekkerder!

Eigenlijk is dit een beetje apart... recepten horen niet echt op een beautyblog. Maar omdat ik eens in de zoveel tijd (eens in een halfjaar?) een lifestyle item heb, leek dit mij wel geschikt.... nee, eigenlijk heb ik besloten om dit te plaatsen omdat mijn moeder laatst met iets kwam wat eigenlijk belachelijk lekker smaakte. Mama is de laatste tijd behoorlijk aan het experimenteren met verschillende recepten, waar ze dan vaak een eigen draai aan geeft. Maar dit.... echt hemels... en ik ben normaal niet eens van het zoete! Wel van kastanjes... En omdat moeders al een review klaar had, kon ik het zo overnemen... wel vertaald en behoorlijk ingekort. Enjoy :)Bedek de bodem van een taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar een paar gaatjes in de bodem voor de luchtcirculatie. Daarna kan de boel in de oven op 170 graden voor 10-15 minuten (totdat het boller wordt). En dan komen de kastanjes! Welbekende, uit een pakje. Deze kunnen gewoon in een pan, bak ze eventjes totdat ze een bruin-gouden gloed krijgen. Voor het extra zoete kun je ook een beetje suiker toevoegen. Zodra ze gebakken zijn, laat je kastanjes in de pan afkoelen.Tijd voor de vloeibare vulling. Ingrediënten: een halve beker suiker (om ontbrekende suiker in de pan te compenseren), 125 gr boter gesneden in kleine stukjes, 6 eierdooiers, 2 eieren, 125 gr slagroom en 1/2 - 1/3 blik kastanjepuree (o.a. te koop bij de groenteboer, bio winkel, Jumbo, Macro of anders een notenzaak). Gebruik een mixer om alles te mengen. Breek gebakken kastanjes fijn, zodat ze kleiner worden, en leg ze op de bladerdeeg in de taartvorm. Giet de vloeibare vulling daar overheen en zet alles in de oven op 170 graden. Binnen 45 minuten is de taart klaar...Toen ik het voor de eerste keer zag, dacht ik serieus dat het een chocoladetaart was! "Nee, mam, te zwaar... oké, een heel klein stukje dan..." Totdat het in mijn mond belandde... wat een overheerlijke smaak! Ik ben gek op kastanjes, omdat ze zo zoet zijn, en dit smaakt er 100% naar! Wij hadden uiteindelijk nog een halve taart naar huis meegenomen, dus drie keer raden welk toetje wij elke avond gingen eten... het blijft lekker, zo zonde dat het inmiddels allang op is... (maaaaam?) ;)

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er echt heerlijk uit. Nog nooit geprobeerd, misschien maar eens gauw doen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt best bijzonder met die kastanjes! Ik wist niet eens dat ze zo zoet konden zijn :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb heel graag kastanjes! Dit lijkt mij net iets voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh dit lijkt me echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké. Ten eerste ben ik DOL op kastanjes. Ten tweede houd ik ook erg van gekookte kastanjes, maar wist ik niet dat je dat ook in een pakje kon kopen! Of misschien is dat nog niet tot in België doorgedrongen :) Ten derde: die taart ziet er ZALIG uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Damn dit ziet er lekker uit! Ik heb nog nergens gekookte kastanjes in pakjes gezien hier in België. Mss in natuurwinkels? Delen die taart! :d

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yum ziet er heerlijk uit. Ik ben ook van België en was idd ook totaal niet op de hoogte dat je Kastanjes gewoon zo in een pakje kon kopen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er héééérlijk uit ! Ik hou van kastanjes ! Ik hoop dat zo'n pakje ook in België te koop is, jummie !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @BeautyLoves: @Phil: @Nathalie: @ValleyDoll: haha dat zou toch apart zijn als het in België niet te koop is.. vast bij een groenteboer of idd bij een natuurwinkel :) En anders komen jullie gezellig een keer over de grens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou helaas niet van kastanjes :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh deze sla ik even op, het lijkt me wel lekker, maar heb nog nooit kastanjes geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen