vrijdag 24 februari 2012

Roger & Gallet Bois d' Orange

Het is net ontwaken uit een heerlijke droom... Heerlijk omdat Bois d'Orange een hele mooie geur is. De naam zegt het al: sinaasappelen... "Roger & Gallet Bois d'Orange, deze geur neemt u mee op reis naar een Andalusische tuin in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een heerlijke zonnige frisse geur met alle elementen van de sinaasappelboom: de bladeren, het fruit, de bloemen en het hout." Ik heb het al eerder gezegd: zelf vind ik de geur niet zo zeer citrus-achtig, maar meer "luxe parfum-geur". Het is bitter/zoet, echt heerlijk! Een droom... maar dan dat ontwaken... Ik werd verliefd op deze geur toen ik voor het eerst handcrème Bois d'Orange bij Peggy probeerde. Ik wilde hem ook! Het probleem: handcrème is al maanden zo'n beetje overal uitverkocht. Dan maar droge olie als alternatief. En ja hoor, die geur! Om verliefd op te worden! Alleen zo jammer dat het niet zo lang op mijn huid blijft zitten. De olie hydrateert wel, maar eigenlijk niet meer dan een gemiddelde lotion. Het trekt wel snel in, maar het lijkt of olie de geur ook in de huid meeneemt... ik ruik al heel snel niet zo veel meer. Erg jammer... hoewel dit wel een eigenschap van droge oliën schijnt te zijn. Tijdens mijn laatste shodag in België (Wijnegem) heb ik besloten om nog een bodyproduct uit deze lijn te kopen. Body butter, vooral erg fijn voor koudere periodes. Zoals jullie waarschijnlijk ook in de shoplog hebben gehoord was ik daar achteraf minder enthousiast over. Die geur was helemaal anders... Heel bitter, alsof er pure essentiële olie van citrussen aan werd toegevoegd... niks bitter/zoet, gewoon hartstikke bitter. Met alle respect, maar ik vraag me af of er echt mensen zijn die hiertegen kunnen. Maar goed... body butter dus. Het is niet echt smeuïg, iets harder dan ik had verwacht, maar uiteindelijk smeert hij toch nog goed uit. Misschien ben ik meer fan van mousse/soufflé body butters..? Kortom, beide zijn niet voor herhaling vatbaar. Het is natuurlijk heel persoonlijk en deze producten zullen ongetwijfeld fans hebben... het enige waar ik fan ben is de handcrème en die ga ik toch eens een keer bemachtigen. In Nederland is dit merk bijna niet te vinden, alleen online (bijvoorbeeld bij Parfumerie.nl). In België wordt Roger & Gallet bij ICI Paris verkocht en in andere landen (zoals Engeland) kun je het ook bij verschillende winkels vinden. De prijzen liggen rond 10-15 euro.

5 opmerkingen:

 1. Jammer van de 2 miskopen, de geur klinkt heerlijk! Hopelijk loop je snel tegen een handcreme aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De handcrème is zaaaalig! Ik ben wel van van de olie, en het klopt dat de geur sneller weg is maar het is toch een fijn en verzorgend product.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg jammer van de geur van de body butter. Zo'n bittere geur is ook niks van mij. De geur die je eerst beschrijft over de handcréme lijkt mij echt heerlijk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de bodybutter gehad in de geur Fleur 'd Osmanthus, die vond ik héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat deze producten een beetje tegenvallen. Zodra ik in Frankrijk ben ga ik ook eens naar R&G producten op zoek, maar zal ik deze zeker overslaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen