donderdag 9 februari 2012

What he smells like: Mandarina Duck, Diesel, Davidoff

Nog minder dan een week en dan is het Valentijnsdag! Natuurlijk is dit niet de enige dag van het jaar wanneer je elkaar lieve cadeautjes kunt geven, maar het is wel een goede reden. ;) Een parfum is natuurlijk altijd fijn om te geven of om te krijgen. Ik heb mijn vriend gevraagd om een korte review van zijn parfums te schrijven.. en hij ging ermee aan de slag (met een lijstje van ingrediënten en flesjes voor zijn neus) toen ik van het weekend in Londen zat... met dit als resultaat!Mandarina Duck - Pure Black
Dit is zeker een lekkere parfum. Hij is zoet (ik ruik vooral mandarijn en bergamot, maar er blijkt ook peper in te zitten), wat houtachtig, vanilleachtig en een beetje tonka. Deze parfum werkt gewoon en blijft de hele dag zitten, hoewel ik het een echte ‘avondgeur’ vind. Deze heeft klasse en karakter en is gentle. Ik dacht altijd dat Classique Le Male dé klassieker is om altijd te hebben, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar Pure Black. Een echte aanrader.

Diesel Only – Only The Brave Captain America
Een limited edition, gekregen van de vriend van Peggy, want hij vond het niks. Ik vind het juist een heerlijke, citrusachtige, parfum, maar volgens mij is de samenstelling van de geur hetzelfde als de ‘gewone’ Only The Brave. De blauwe fles met ster, verwijzend naar Captain America, is natuurlijk wel veel cooler. Dit is een echte mannengeur en perfect voor deze koude winter.

Davidoff – Champion
De Champion is ook sterk citrusachtig, maar is heel anders dan de Captain America. Er zit volgens mij vrij veel musk in en nog wat andere kruiden die ik moeilijk kan plaatsen. Het is weer eens wat anders. Champion begint uitstekend en ontwikkelt een lekkere geur op de huid voor een paar uur, maar gedurende de dag verdwijnt de geur. Dat is wel een minpunt. Het is geen echte kampioen.

Parfums van Diesel en Davidoff zijn bij de meeste parfumerieën verkrijgbaar. De geur van Mandarina Duck kocht ik tijdens mijn vakantie op Grand Canaria, maar deze geur is ook via verschillende webshops verkrijgbaar (check Google).

5 opmerkingen:

 1. Dat flesje van Diesel ziet er leuk uit en de geur klinkt ook wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig zeg, zo vlak voor Valentijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vriend heb jij, zo'n reviews schrijven als verrassing! Die Diesel vond ik wel lekker, maar Poekie dus niet. Tja...ik ben blij dat jouw vriend hem lekker vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de geur van D&G voor mannen ook echt heerlijk. Diesel is ook een heerlijke mannengeur.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de dior voor mannen heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen