dinsdag 6 maart 2012

Alles over lang (laten groeien van je) haar

Ik heb altijd al lang haar gehad. Tenminste... dat spontane zat altijd al in mij en dus ook als ik mijn lang haar opeens zat was, dan had ik de volgende dag al een kort koppie. Maar het groeide ook zo weer aan. Nu houd ik het toch wel bij lang, het staat mij meer, door lang haar voel ik mij ook vrouwelijker. Alleen is lang haar niet heel makkelijk om te verzorgen, en dan heb je ook nog mijn haar... dat eens per maand weer een nieuw kleurtje krijgt. Ook heb ik niet het idee dat mijn haar nog überhaupt groeit, ook al zie ik steeds die (irritante) uitgroei verschijnen... En zo had ik nog een paar vragen over lang (laten groeien van je) haar. Aan wie ga je ze dan stellen? Juist, the best of the best, John Beerens himself!Hoe kun je je haar (sneller) laten groeien?
Voor het lang laten groeien van je haar is een gezonde leefstijl nodig. Haar leeft ook, dus met gezond leven en eten houd je je haar ook gezond. Natuurlijk is een goede verzorging ook erg belangrijk. Zorg dus altijd voor een passende shampoo, conditioner, verzorging en styling.

Is het bijknippen van de punten echt zo belangrijk? Je haar wordt toch sneller langer vooral als je het niet laat knippen?
Het laten knippen van de haarpunten is erg belangrijk. Het wordt inderdaad niet langer, maar wel gezonder. Gezonder haar is mooi en blijft langer mooi. Als je het niet vaak genoeg bijknipt, dan gaan de punten splijten en dat moet je voor zijn. Gespleten punten zijn lelijk en zorgen ervoor dat je haar er aan de onderkant erg dun uitziet. Geknipte punten zorgen voor mooi en vol haar. Een serum laat gespleten haarpunten er vaak wat beter uitzien, Zoals de Farouk Royal Treatment Pearl Complex.

Waarom is lang haar altijd droger en pluist meer?
Lang haar is meestal wat droger en pluiziger, omdat het oud haar is. Het haar zit al veel langer op je hoofd en heeft dus ook al veel meer te voorduren gekregen. Zo vergeten mensen vaak wat ze allemaal hebben gedaan. Elke keer dat het haar gekleurd is, chemisch behandeld is of wat dan ook. Het haar onthoud dat allemaal en daarom heeft lang haar ook extra goede verzorging nodig. Zoals de J Beverly Hills Masque Intesive Treatment.

Welke dagelijkse verzorgingsproducten zijn het beste geschikt voor lang haar en waarom?
Als je elke dag je haar wilt wassen kun je het beste producten van J beverly Hills gebruiken. Deze zijn mild en sulfaat en parabenenvrij. Helemaal niet schadelijk voor het haar en erg verzorgend door de natuurlijke ingrediënten. Bijvoorbeeld de J Beverly Hills Rescue Shampoo, Rescue Conditioner en één keer per week de J Beverly Hills Platinum masker.

Wat kun je doen om het verschil tussen vettere haaraanzet en drogere punten minder zichtbaar te maken?
Wassen is erg belangrijk als je snel vet haar hebt. Dit is het enigste wat het vet uit het har kan halen. Een droogshampoo is vaak ook een goede oplossing, zoals de Biosilk Dry Shampoo of de Tigi Dirty Secret Dry Shampoo. Dit zijn beide goede droogshampoos die vet oplossen en vieze geurtjes tegengaan. Daarnaast moet je oppassen met zijde en serum op de haaraanzet. Zijde en serum moet echt alleen gebruikt worden op de punten.Klopt het dat als je ouder wordt, je haar minder snel gaat groeien? Moet je niet per se als tiener al lang haar hebben gehad?
Haar groeit gemiddeld 1 centimeter per maand. Dit verschilt dus echt per persoon. Sommige hebben geluk, andere moeten wat langer wachten.

Hoe krijg je meer volume in lang haar en is dan volume alleen bij de aanzet nodig of in de hele lengte?
Lang haar is vaak zwaar en daardoor verliest het zijn volume. Volume creëren bij de punten is dan ook niet mogelijk. Wel kunnen er lagen in het haar geknipt worden, wat zorgt voor meer beweging. Als er meer beweging in het haar zit dan lijkt het vaak ook wat meer. Voor meer volume kun je ook föhnen bij de aanzet met een föhnborstel of touperen.

Hoe kun je lang haar het beste dragen zodat het meer "classy" overkomt? Of is een saaie paardenstaart de enige oplossing?
Lang haar kan het beste classy gedragen worden door middel van de tools, zoals een stijltang, krultang of de nieuwe CHI Orbits. Deze geven net een andere twist aan het haar en maken veel kapsels mogelijk.

Ik heb van mezelf dik (lang) haar, dat dunner wordt in de lengte. Welke diep voedende verzorging / masker kan ik het beste gebruiken?
Het J Beverly Hills Platinum NOURISH Renewing Reconditioner is een perfect masker voor lang haar. Ook de CHI Nourish intense mask voor Fijn haar of beschadigd haar is een ideaal masker. Deze zijn extreem voedend en maken het haar weer mooi en gezond.

Wat is het geheim van prachtig glanzend lang haar van celebrities die wij zo vaak op tv / in de kranten zien? Extra veel glansspray, speciale behandelingen of iets anders?
Goede producten zijn het geheim van veel celebs. In Nederland zijn de meeste mensen zuinig met het gebruik van haarcosmetica. Veel vrouwen kopen wel een broek van D&G, maar kopen shampoo van de Kruidvat. Vaak zie je ook dat ze zelfs make-up hebben van de duurste merken, maar dan wel hun haarverzorging in de supermarkt kopen. Die haarverzorging zit vol met chemische ingrediënten en siliconen, terwijl de duurdere merken werken met duurdere, betere en natuurlijke ingrediënten werken. Veel mensen begrijpen niet hoe belangrijk het is om goede verzorging voor je haar te hebben en om zuinig te zijn op je haar. Celebs daarentegen gebruiken het beste van het beste, zoals de producten van J Beverly Hills die gebruikt worden door onder andere Kim Basinger, Robert de Niro, Hilary Swank en Brad Pitt.

Ik ben echt een sucker voor dit soort tips... ik heb mijn wishlist dus klaar liggen. Alle producten, genoemd in dit artikel, zijn verkrijgbaar op JohnBeerens.com.

P.S. op de foto's uit dit artikel is te zien hoe goed mijn kapper is met een föhn.. normaal is het niet zo stijl en glanzend. ;)

25 opmerkingen:

 1. Je hebt echt prachtig haar, zelf heb ik het ook zo lang gehad. Ik vind mijn haar nu wel op een mooie lengte.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een handige vragen en antwoorden. Jij hebt echt mooi haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel ! Mijn haar blijft precies maar even lang, zou wel graag hebben dat het wat groeit. Ik besteed tegenwoordig toch wat meer geld aan mijn haarproducten en dat zie je toch aan mijn haar (yay!:d)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat gevoel heb ik dus ook bij mijn haar... raar hé :P
   whehe zo zie je maar, de laatste tip klopt helemaal ^^

   Verwijderen
 4. Wat heb je mooi haar! Heel handig om dit te lezen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig artikel! :)
  Ik heb zelf ook lang haar, en de kapper zegt wel dat het gezond is, maar toch doe ik net een beetje extra om dat te houden. Ook omdat ik het verf.
  Jij hebt ook supermooi glanzend, gezond haar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. was mijn haar maar dagelijks zo.... ;)

   Verwijderen
 6. Misschien heb ik hier wat aan over een behoorlijke tijd. Ik heb altijd middenlang haar gehad en ben benieuwd hoe lang haar me staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Was heel interessant om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goede tips. Ik heb zelf onlangs mijn haar moeten knippen. Iemand had er namelijk met carnaval kauwgom ingedrukt :( was geen redden meer aan dus de schaar er in. Hopelijk is het snel weer terug bij de oude lengte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handige tips! Prachtig haar heb je ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat heb je prachtig haar! Verf jij het ook? x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Celebrities hebben vaak ook nephaar. Pruiken, extensions, clip ins..
  Jouw haar is mooi lang en glanzend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt echt mooi, lang haar! Interessante vragen trouwens, thanks for the tips! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handige tips! Jouw site zet ik even bij mijn favorieten neer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne tips, heel handig om te weten! Ook al weet ik het dan een dag later :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. kheb 2 weke ong gelede mijn haar blonder laten kleuren en nu is mijn haar precies terug donkerder? Kan dit en hoe komt dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je haar blonder maken kan in principe alleen door dit eerst te ontkleuren. Dan weet je zeker dat de kleur goed pakt. Als je je haar ooit met henna hebt behandeld dan pakt de kleur ook nooit goed. Wat ook een reden an zijn - hormonale schommelingen, dit kan ook invloed hebben op haarkleur. Oh ja, als er verf zonder amoniak is gebruikt dan is het vaak uitwasbaar. Musschien is het een van deze redenen?

   Verwijderen
 16. Superhandig artikel!! Zitten echt hele goeie tips tussen! Ik wil mijn haar nog net ietsje langer, en weer in een normale kleur XD Jij hebt echt een perfecte kleur blond :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aaah dank je wel!!! ik ben er ook heel blij mee, geniale kapper hé ;) :P

   Verwijderen
 17. Wauw, jij hebt echt prachtig haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke blog, ik heb zelf een blog over herenkapsels en
  lang haar kapsels

  BeantwoordenVerwijderen
 19. MOOI haar!!!

  Ik kan jou en andere meiden die (nog) langer haar willen dit boek aanraden; http://www.bol.com/nl/p/lang-haar/9200000019574258/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Link doet het niet; boek heet 'lang haar' te koop bij bol.com

  BeantwoordenVerwijderen