maandag 26 maart 2012

Beauty talk: budget mascara's en duurdere foundations?

Je hebt mensen die alleen van budget producten houden en je hebt mensen die alleen luxere merken kopen. Ik zit er tussenin. Aan sommige beauty-producten zou ik niet zo snel veel geld uitgeven, omdat ik het zonde vind. Maar er zijn ook producten waar ik graag in investeer.Mascara's: absoluut budget! Ik heb ook luxere mascara's gehad en, geloof mij, ze zijn echt niet beter omdat ze duurder zijn. Mijn favoriet van L'oreal kost nog geen tientje en ik krijg er net zo'n effect mee als met Chanel en YSL... alleen ben ik voor die laatst ook nog eens allergisch. Dus waarom zou ik een dure mascara moeten kopen? Lichaamsverzorging is ook zo'n voorbeeld van "waarom duur". Ik koop veel sneller een budget bodylotion of douchegel, dan eentje van 30 euro.

Foundations daarentegen.. alles wat in aanraking komt met mijn gezichtshuid mag sowieso meer kosten. Ik geloof graag dat duurdere foundations net iets meer verzorgende / mildere ingridiënten hebben, dan eentje van 3 euro. Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van mijn gezichtsverzorging: daarvoor ga ik liever niet naar een drogist, maar naar een apotheek, en hier betaal ik wat meer voor.

Nou ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie mening. Zijn er producten waar je sowieso liever in investeert en welke producten heb je toch wel vaker van budget-merken?

12 opmerkingen:

 1. ik ben van hetzelfde principe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, voor foundation kies ik zowiezo voor een duurder merk, meestal blijven ze gewoon ook wat langer zitten, geven ze mooier resultaat en ik ben ervan overtuigd dat er toch dat ietsje meer goeds inzit. Maar ook tussen de high end merken heeft het me heel wat tijd gekost om een favoriete te kiezen, ze zijn allemaal verschillend en het ene past gewoon beter bij je dan het andere..Wat mascara betreft, dat is voor mij gewoon luxe. Ik heb wel budget geprobeerd, o.a. Max Factor, Maybeline, maar helaas....alleen HR en Givenchy doen het voor mij. De andere luxe merken negeer ik gewoon op mascara gebied :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben het hier helemaal mee eens! Ik heb een keer een Chanel mascara gehad, maar die zou je gewoon zelfs slecht kunnen noemen... L'Oreal blijft dan toch ook mijn favoriete mascara merk! Foundation gebruik ik niet zo vaak, wel die getinte dagcreme en die Sephora highlighter die ik van jou had, werkt voor mij best goed :P Maar ik snap heel goed dat duurdere foundations ook daadwerkelijk beter zijn! ingredienten kosten nou eenmaal geld

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, bij mij is alles een beetje midden/midden. Ik heb meestal gewoon drogisterij-merk foundation en mascara (als Maybelline en Rimmel). Maar blush heb ik dan weer duur, net als oogschaduws. Misschien moet ik ook maar investeren in een goede foundation enzo! Lijkt me toch ook redelijk belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga eigenlijk altijd voor budget/medium budget producten, waaronder ik dan wel de higher budget beauties reken die ik bij een enorme sale hebben of leuke blogsale heb weten te scoren :) Voor sommige huidverzorgings- en doucheproducen betaal ik juist graag weer ietsje meer omdat ze biologisch zijn, maar dan nog kom ik echt niet in de buurt van 30 euro hoor. Maar dat komt omdat mijn inkomen gewoon erg klein is en ik zoveel mogelijk biologisch eten erg belangrijk vind. Het kan maar een keer uitgegeven worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken mezelf hier volledig in. Mijn favo mascara's zijn van Catrice en Maybelline terwijl foundation echt wel wat meer mag kosten, die van Estée Lauder en Clinique dragen mijn voorkeur weg. Qua huidverzorging ga ik ook voor wat duurders, dat kan zowel van de apotheek zijn als uit de parfumerie, zeker mijn dagcrème en oogcrème. Facewash en toner hoeven dan weer niet zoveel te kosten, hangt er vanaf welk merk het is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik besteed over het algemeen wel meer geld aan mijn make-up en verzorgingsproducten. Ook mijn favoriete mascara is van YSL, en ik heb ook l'oreal geprobeerd maar deze bevalt mij absoluut niet! Veel slechter effect dan mijn YSL. Daar geef ik toch liever wat meer geld aan uit. Waar ik minder geld aan besteed zijn shampoos, bodywash en bodylotion. Dat vind ik minder belangrijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mascara koop ik meestal van Maybelline, aangezien dat prettig werkt voor mijn ogen. Ik heb bij andere mascara's meestal dat ze of niet goed blijven zitten of dat ik last van irriterende ogen krijg. Foundation ik heb van MAC gebruikt en ik gebruik er nu een van Catrice en als ik eerlijk ben vind ik de foundation van Catrice fijner:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel, ik ben hooked aan mijn YSL mascara, dus ik vind dat dan weer wel de moeite waard. Van foundation heb ik zowel budget- als dure versies, en daar zou ik misschien sneller met een budgetversie kunnen leven. Net andersom dan jij dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop ook gewoon mascaras van het Kruidvat, je moet ze toch weggooien na een paar maanden. Ik investeer wel graag wat meer in sommige lipsticks, niet altijd, maar ik heb wel een zwak voor chique verpakkingen. Foundation draag ik niet echt, behalve voor fotos, haha ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben altijd voornemens om in een wat duurdere foundation (en huidverzorgingsproducten?) te investeren -en dat zal voor velen nog steeds budget zijn; bijvoorbeeld Vichy dermablend-, maar ik kan aanbiedingen in de drogisterijen en elders niet weerstaan. Mijn foundations (hangt er ook van af of ik in Nederland shop of niet) variëren daarmee met een winkelwaarde van 5 tot 16 euro. De rest schaf ik sowieso al voor een zo laag mogelijke prijs aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaah, ik ga sowieso voor de duurdere foundations, ben helemaal fan van de Bobbi Brown moisture rich... Met mascaras maakt het me niet zo uit, heb duurdere die fijn werkten, maar de Hema versie was ook goed :P.

  BeantwoordenVerwijderen