zaterdag 31 maart 2012

Creatief met lippenbalsem

Een tijdje geleden was ik weer in een knutsel-bui. Ik zag een artikel op Beautyill over het overgieten van lippenbalsem in blik naar een stick-vorm en ik wilde het ook eens uitproberen. Gosh Darling werd mijn slachtoffer. Prachtige nude, maar de kwaliteit was matig en dus gebruikte ik deze nauwelijks meer. Ik begon met het losmaken van de lippenstift en het schoomaken van het hulsje. Maar wat doe je met de restjes van deze lippenstift? Zomaar weggooien vond ik zonde... en toen ontstond een ander idee.Voor het losmaken van lippenstift en balsem heb ik overigens zo'n anti-mee-eters-stok gebruikt, die ik toch verder niet gebruik. Balsem in blik: van The Body Shop uit een Kerst LE, die heerlijk naar perzik ruikt. Ik deed een beetje balsem in een bakje en voegde er een stukje lippenstift aan toe. Dit mengsel heb ik steeds voor 1-1,5 minuut in de magnetron gedaan, zodat het helemaal kon smelten. Daarna kon ik het zo overgieten in het hulsje. Dit heb ik 3x gedaan, steeds een andere kleur lipstick (rood in het midden). Ik had me bedacht dat ik de volgende keer nog beter met meerdere kleuren kon swirlen terwijl het nog heet was. Dat zou pas voor een gaaf effect zorgen als het opdroogt. Voor de laatste laag heb ik Catrice kleur uit een oude nude collectie gebruikt... en ik heb een paar druppeltjes vitamine E toegevoegd, met dit als resultaat.Na een paar keer gebruiken ziet het er niet meer zo pretty uit, maar meer als mijn NYX balsem. Ook tussen twee lagen vind ik de overgang niet zo mooi, maar misschien zou het schelen als een laag niet helemaal droog was voordat er een tweede overheen kwam. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de kwaliteiten. Het is echt een lippenstift met alle voordelen van een balsem! De pigmentatie is prima gebleven en het ruikt nog steeds naar perzik. Ook zijn er nog alle verzorgende kwaliteiten van een balsem: mijn lippen worden er heel zacht mee. En het belangrijkste - dit is heel fijn in gebruik, geen vervelende blikken meer. Zodra deze creatie op is, ga ik absoluut nog een maken... maar nu met 2 kleuren proberen te swirlen. ;)

10 opmerkingen:

 1. wat fijn dat het ook goed werkt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om de kleuren te swirlen. Ik word altijd zo enthousiast van zulke DIY's, nu nog de stap nemen om het zelf te proberen. In de tweede alinea staat een klein foutje: 'Deze mengsel' moet 'dit mengsel' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh. Ik zou daar echt het geduld noch de moeite voor kunnen opbrengen. En het zou grandioos mislukken ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik voeg me toe aan dit rijtje ;)))))

   Verwijderen
 4. Wat creatief, wel goed om te lezen dat de geur ook niet verloren gaat. Dit is echt super handig en ga dit zeker een proberen. Even opslaan dus.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Lijkt me niet moeilijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super handig! ga ik ook eens proberen ^^ trouwens ik volg je via bloglovin, volg je me terug ? ^^ xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniaal idee, heerlijk zo te prutsen! leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniaal! Heerlijk zo te prutsen. Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen