zaterdag 24 maart 2012

Maak kennis met Pixi en haar jonger zusje POP

Over het merk Pixi heb ik wel eens gehoord, dankzij YouTube. Maar het was wel een aangename verrassing toen ik dit merk in Londen tegenkwam. Je komt een winkel binnen met allemaal producten die je nog niet kent, probeer dan maar je weg daarin te vinden! Gelukkig was er een hele vriendelijke verkoopster die ons e.e.a. verteld heeft (dat hebben jullie ook in Londen video impressie kunnen zien). Naast het merk Pixi zelf worden er producten van POP verkocht, het jongere zusje van Pixi (en van Petra - creator van het merk Pixi). POP is meer gericht op jongere meiden en dat was ook duidelijk aan de producten te zien: veel felle kleuren, terwijl Pixi iets meer ingetogen was en vooral veel multi-bruikbare producten had. Handig en prachtig - love it!Ik begin met Pixi zelf. Daar heb ik toch wel de grootste zwak voor, ook al ben ik absoluut een fan van felle kleuren. Producten van Pixi spreken mij ontzettend aan, ze zijn prachtig. De grootste bestseller van dit merk is Succulent Lip Twin - een lipgloss en creamblush in een tube (aparte applicator voor de lippen die je kunt uitdraaien - en je kunt je blush aanbrengen). Deze heb ik niet gekocht, maar ik koos voor een andere blush... Beauty Blush (in vaste vorm).Om te beginnen met de verpakking... pretty fairylicous! Een fee op de verpakking trekt sowieso al mijn aandacht en al helemaal met zo'n leuke opdruk op de blush zelf. Ik koos voor kleur #03 Perkiest Pink, een lichte roze kleur met een hele bijzondere peachy glow. De laatste tijd heb ik deze blush echt heel veel gebruikt, je ziet die opdruk ook nauwelijks meer. :P Dit is echt zo'n blush voor als je behoefte hebt aan een gezonde uitstraling met niet al te veel kleur op je wangen. Ideaal voor elke look en al helemaal voor zonnige dagen. De blush is niet te poederig, brengt super makkelijk aan en blend heel erg fijn. Een absolute favoriet!Nog twee favorieten (jaja, ik ben verliefd op dit merk). Endless Silke Eye Pen is geen gewone oogpotlood. Om maar met de kleur te beginnen... #06 True Teal is een hele mooie diep-blauwe teal kleur met een beetje shimmer. De potlood is heel makkelijk met het aanbrengen, hij is romig met mate. Maar wat hem vooral zo bijzonder maakt is niet alleen de geweldige pigmentatie, maar ook dat hij zo ontzettend lang (op de waterlijn) blijft zitten! Ik had het al verwacht, omdat de swatch niet zo makkelijk van mijn hand af ging. Maar zelfs op mijn waterlijn doet hij het heel goed - aan het eind van de dag lijkt het of ik hem net heb aangebracht. Super prestatie! Deze potloden zijn verkrijgbaar ook in andere, vooral donkere, kleuren: BlackNoir, BlackBlue, BlackTulip, BlackCocoa en DeepPlum. Het is niet super veel keuze, maar ik wil ze nu allemaal! :)

Tot slot nog een product van Pixi, dit keer uit een Disney LE (die ook te zien was in de video). Deze LE was helemaal gebaseerd op Tinkerbell, check ook die verpakking - te cute! Ik koos voor product genaamd Fairy Dust. Het is een prachtige highlighter met een applicator. Zodra je hem op de huid aanbrengt valt hij erg op, maar eenmaal uitgeblend wordt de kleur heel subtiel en je krijgt er een prachtige glow mee. Dit product gebruik ik vaak voor in mijn binnenste ooghoek, ik ben ook hier helemaal weg van. Super makkelijk in gebruik en past ook weer bij heel veel looks.Ik was natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar het merk POP. Al die felle kleurtjes werden op een gegeven moment zelfs mij te veel, dus besloot ik om gewoon een paletje te kopen zodat ik van alles (eehm, alleen oogschaduws dus) in 1x kon uitproberen. Het paletje was ook nog eens in de aanbieding, 5 pond. Ik vroeg mij natuurlijk gelijk af of de kwaliteit dan ook een beetje oké zou zijn. De verpakking vond ik best grappig, heel erg kitsch, maar het heeft wel iets. 18 smalle oogschaduws en een spiegeltje - altijd handig.De oogschaduwkleuren variëren van hele neutrale tinten tot felle knal-kleurtjes. Toen ik de kleuren ging gebruiken merkte ik gelijk het verschil tussen POP en Pixi. Ook al heb ik geen Pixi oogschaduws, de kwaliteit van producten is toch wel anders. De oogschaduws van POP zijn een beetje poederig en niet zo goed gepigmenteerd, vooral zonder enige basis eronder. Dit paletje zou vooral leuk zijn voor meiden die met kleuren willen beginnen te experimenteren.De swatches! Rechts kunnen jullie zien hoe de POP pigmentatie is.. niet erg bijzonder. Maar toch merk ik dat ik dit paletje nog best wel vaak gebruik. Als ik een (tussen)kleur mis dan pak ik toch nog vaak dit paletje. Met een goede basis eronder werken de kleuren veel beter. Over de swatches van Pixi (links) hoef ik denk ik verder niet veel te vertellen - prachtig! De prijzen van Pixi verschillen van 9,5 pond voor potlood tot 12 pond voor blush (rond 12-15 euro per stuk dus). Het verschil in kwaliteit zit hem dus ook in de prijs. ;)

Producten van Pixi zijn online verkrijgbaar via hun webshop. Ben je een keer in Londen, ga er zeker even langs. Het adres: 22a Fouberts Place (zijstraatje aan het begin van Carnaby Street, niet zo ver van Oxford Street).

9 opmerkingen:

 1. misschien dat ik toch eens ga sparen voor zo een eyeliner. Ik zoek er echt allang eentje die een hele dag goed blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben best tevreden over mijn lipstick pencil. Hij smaakt wel een beetje muntig en blijft niet ontzettend, maar het is dan ook meer een balm. Heel leuk winkeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er leuk uit ! Ik hou wel van zulke schattige verpakkingen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het palette van POP echt schattig! Jammer dat de oogschaduw niet goed gepigmenteerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een onwijs schattig merk! Ik vond de winkel er ook al geweldig uitzien op je London video.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kende de merken al wel, maar wat hebben ze eigenlijk leuke spulletjes :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat grappig, ik kende beide merken via asos, maar had niet door dat het zuster merken waren :).

  BeantwoordenVerwijderen