donderdag 29 maart 2012

Mijn kennismaking met Sabon

Sabon... het merk dat ik kende van "horen en zeggen", waar ik veel over las en het merk dat zeker een bepaalde luxe uitstraalt. Natuurlijk was ik al eerder bij een Sabon winkel naar binnen gelopen... en ik liep weer net zo snel weg, toen ik de prijzen zag. En laten wij nou eerlijk zijn: alle potjes die daar te vinden zijn lijken zo op het eerste gezicht op elkaar. Je moet dus net weten waar je voor gaat.. of je moet je uitgebreid laten adviseren. Van dat laatste ben ik nooit zo'n fan, dus dan maar wachten tot je echt een musthave-uitprobeer-product hebt ontdekt.Over bodyscrubs van Sabon heb ik wel vaker gelezen, maar toen ik op de site van Beautygloss las dat dit een favoriet was werd ik pas echt nieuwsgierig... tja, ik ben ontzettend beïnvloedbaar. In Wijnegem kwamen wij een Sabon winkel tegen en ik besloot om twee kleine potjes scrub mee te nemen. Allereerst alle lof voor de verpakking... en dan bedoel ik niet de potjes, want die zijn simpel van glas. Deze potjes werden in de winkel gewikkeld in papier alsof het twee grote bonbons waren. Een lief kaartje erbij en een luxe tas maakten de boel af. Zo maak je dus van je aankoop een feest! Een kleine scrub kostte zo'n 9 euro en zou een halfjaar meegaan. Nou heb ik ergens in een Nederlands blad een prijs van 14 euro (voor een kleintje) gezien, wat wel weer raar is.. Nou ja, in beide gevallen vind ik het niet duur, vooral als je hier echt een halfjaar lang plezier van zou kunnen hebben.Dat van halfjaar is in mijn geval niet van toepassing. 3 maanden max, ik ben nooit zuinig geweest met scrubs. Laat ik eigenlijk maar beginnen met de textuur van deze scrub. Toen ik hem opende schrok ik namelijk wel een beetje. Wat zit er veel olie in! Ik heb het in beide gevallen al bij de eerste keer gelijk eruit gegooid. Te veel olie in de scrub zorgt ervoor dat het al te snel glibberig en niet fijn in gebruik wordt. Maar substantie zonder al die olie is wel fijn. Het smelt wel sneller onder de douche dan bijvoorbeeld scrubs van Rituals. Maar volgens het advies van Aquasoap gebruikte ik deze scrub niet direct onder stromend water, en dan heb je er wel langer plezier van.En dan de geuren... De eerste die ik opende was Musk. Blijkbaar moest ik duidelijker zijn toen ik tegen de verkoopster zei: "doe maar die met musk". Ik had toen een aantal scrubs geroken, waaronder musk + lavendel en die vond ik wel erg lekker. Alleen was de verkoopster dus vergeten dat ik niet de gewone musk had geroken.. maar goed, ik heb dus de verkeerde gekregen. Als je van de geur White Musk van The Body Shop houdt, dan zul je deze geur ook heerlijk vinden... en laat ik hier nou geen fan van zijn. Het voordeel is wel dat deze geur niet vervelend is, je went er zelfs aan. Ik begon ook wel te twijfelen of de tweede geur wel juist was. Patchouli Lavender Vanilla ruikt wel als iets wat ik zou kiezen (kruidig zoet, met niet al te aanwezige lavendel), maar ik ben ook hier niet weg van. Zou de verkoopster mij weer verkeerd hebben begrepen of had ik toen iets andere voorkeur voor geuren? Ach ja, het is nog allemaal te overzien. Ik ben alleen niet laaiend enthousiast. Op een of andere manier ben ik nu alle bodyscrubs met die van Rituals aan het vergelijken (als je nou eenmaal een favoriet hebt..). Zo is deze bijvoorbeeld een stuk milder/zachter en je moet ervan houden. Dit is absoluut geen verkeerde scrub, hij is heerlijk in gebruik, hij hydrateert echt mijn huid (ook als de meeste olie eruit is dus). Maar voor mij zal dit dus helaas geen favoriet blijven.

13 opmerkingen:

 1. Ik vind de Sabon producten zo vreselijk lekker ruiken! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huh, ik kocht een maand geleden nog een scrub bij de Sabon in Wijnegem (klein potje) voor 20 euro!!! Was er een actie nu of zo? Want momenteel zijn ze ook in de aanbieding via de v&d... Maar wat een verschil zeg :s Ik hou zelf erg van de geur vanilla coconut. Ik vind het wel echt de beste scrub die ik ooit had omdat hij vrij zacht maar goed scrubt en zo'n lekker laagje achterlaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond sommigen ook wel erg fijn ruiken maar heb er geen gekocht, was mij gewoon te prijzig voor een scrub.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spijtig dat je de verkeerde mee hebt gekregen. Ik heb het merk onlangs geprobeerd en ook een scrub en de geur was echt zo lekker! Het had een frisse kiwi geur en ik vond hem wel bijzonder :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sabon? Is dat niet het oudere zusje van Lush? (ik ken dit merk niet zo goed) o_O
  De verpakking ziet er in ieder geval leuk uit =))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zonde dat je de verkeerde hebt mee gekregen. Mijn moeder heeft veel spullen van de Sabon en ik vind de scrubs echt heerlijk! Ik vind het alleen vaak jammer bij Sabon dat als je binnen komt ze je meteen aanvallen. Maar dat zal waarschijnlijk moeten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sabon is een mooie winkel en mooie spullen! Heb zelf er niks van, maar in Zwolle hebben ze sinds kort een aparte winkel en dat is allemaal wel heerlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had zelf ook een grote pot, het ruikt heerlijk maar ik vind het te veel gedoe uit zo'n pot! En je doet echt geen jaar met zo'n grote pot als je het elke week zou gebruiken. Ik ben ook altijd een ruime gebruiker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb deze ook is getest, vond hem ook best fijn, maar soms toch te grof voor mijn gevoelig huidje... Ik ben helemaal fan van de Tao scrub van Rituals!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat het niet je geuren waren..
  Zelf heb ik de grote pot Fig-coco. (vijgen-kokos)
  heerlijk is die ! Ik vind ze zelf wel fijner dan de Rituals scrubs, en ook nog goedkoper in verhouding :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De scrubs zijn tijdens het prijzencircus van de V&D in de aanbieding. Zowel de grote als de kleine potjes. Dit duurt nog tot 8 april en je kan ze met korting kopen bij de shops in de V&D maar ook op de webshop en in gewone winkels. Ik ben Musk fan, ik vind de geur zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. DE OLİE HOOR JE ER NİET UİT TE GOOİEN..VOORDAT JE ER EEN SCHEP UİT NEEMT DİEN JE DEZE GOED TE MİXRN MET HET SCHEPJE..DAN MERK JE AL DAT HET EEN.STUK MİNDER İS..DE ETERİSCHE OLİEEN ZİJN JUİST HEEL GOED. TİP VOOR DE GRBRUİKERS..NA DE SCRUB SCHEREN! DOORDAT HET EEN LAAGJE OLİE OP DE HUİD ACHTERLAAT İS SCHEERSCHUİM OVERBODİG..SCHEERT HET HEERLİJK..HET VOEDT EN RUİKT OOK HEERLİJK!

  BeantwoordenVerwijderen