dinsdag 13 maart 2012

Onder de (tropische) douche met AquaSoap

Maak kennis met AquaSoap! Tot voor kort ook voor mij een onbekend merk, maar hier gaan wij even verandering in brengen. AquaSoap staat voor "groene" bad- en doucheproducten, want: duurzame grondstoffen en dierproefvrije producten. Wekelijks wordt het assortiment aangevuld met nieuwe heerlijke goodies. Bij elke bestelling kun je dan ook een proefje verwachten niet alleen van een bestand product, maar ook iets wat misschien nog niet in de shop verkocht wordt. Klinkt goed, toch?Ik heb een ontzettende zwak voor lekker ruikende lichaamsverzorging... oké, welke beautyliefhebber heeft dit niet? Maar vooral als het buiten nog net geen lente is, verlang ik naar de tropische zoete geurtjes in mijn badkamer. Dit is opgelost door Foaming Body Sugar Scrub in Summer Smoothies en Body Shower Smoothie in Watermeloen. Merken die ook aan leuke namen denken... Love it! Als extra proefje: Soap Salt Bar, die nog niet in het assortiment zit, maar die mij ontzettend nieuwsgierig maakte. Al deze producten zijn samples, dus de normale verpakkingen zijn een stuk groter.Een mousse in plaats van saaie douchegel? Dat is precies wat Body Shower Smoothie is. "Smeer een beetje smoothie op de spons en wrijf die gelijkmatig over de spons, zodat er een schuimig effect ontstaat. De toegevoegde olie zorgt voor een lichte verzorging op de huid. Voor extra verzorging doen we een scheplepel jojoba korrels erbij. De korrels zorgt voor een helende werking." Ik heb deze smoothie zowel met als zonder puff gebruikt en het werkt in beide gevallen prima (hoewel ik puff toch altijd wel makkelijker vind). Smoothie schuimt heel fijn, niet too much, en het droogt mijn huid niet uit. In de verpakking lijkt het een aardbeien luchtig toetje... en zo ruikt het ook! Nou ja, behalve dat het geen aardbei maar watermeloen is. Sappige watermeloen, of eigenlijk meer een kauwgum met watermeloen smaak. Heerlijk zomers!Sugar Scrub... ik hou ervan. Heel erg foaming vind ik deze niet, maar het is heel anders dan bijvoorbeeld scrubs met heel veel olie er doorheen. Deze laat dus ook geen vette olie-laag achter, maar verdeeld zich even makkelijk. En oké, een beetje schuim kan ik wel bespeuren. "Een luchtige scrub die de huid mild reinigt en voedt. De toegevoegde suiker of zeezout verwijdert de dode huidcellen en de crèmezeep gemengd met natuurlijke olie maakt de huid schoon en voedt zich ermee. Je hoeft je lichaam niet meer in te smeren met bodylotion. Tip: Als je onder de douche staat, zet de waterkraan uit. De scrub kan eerder smelten. En dat is niet de bedoeling. Ga eventueel op de douchevloer zitten om gemakkelijk je voeten te scrubben. Maar let als je overeind komt. Door de olie kan de vloer glad aanvoelen." Dat van olie op de vloer valt echt reuze mee, ik ken scrubs die dat veel erger hebben. En ik blijf mezelf toch wel insmeren erna. Mijn huid voelt wel gehydrateerd aan, maar het is een kwestie van gewoonte. ;) De korrels zijn heel fijn en niet te ruw. En de geur... heerlijk tropisch, ik ruik een ananas-cocktail!

Tot slot nog een paar woorden over Soap Salt Bar. Wat een apart zeepje is het toch. De ene kant wordt al heel snel zacht, maar dan ook echt boter-zacht, bijna smeltend onder de douche. De andere kant blijft hard. Na beschrijving ervan te hebben gelezen heb ik besloten dat dit mijn vermoeide-spieren-zeepje wordt. Ik heb hem vooral voor mijn benen gebruikt en ik moet zeggen - het werkt toch wel erg fijn. Het gaf gelijk al een soort verlichting en na 2de-3de keer had ik helemaal geen last meer van mijn knie (sport-blessure). Ondanks gekke textuur, vond ik hem dus prima.

Producten van AquaSoap zijn te koop via hun webshop. Voor 100ml Sugar Scrub betaal je € 3,25 en 250ml Shower Smoothie kost € 7,95.

9 opmerkingen:

 1. Wat grappig om te zien dat je dezelfde hebt getest. Las het laatst al in een reactie. Ik vond het echt fijne producten.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort webshops met eigen gemaakte (al staat dat er niet bij.. maar denk ik van wel?) spullen vind ik altijd zooo leuk! Ik kende deze nog niet. Vooral de shower smoothie lijkt me heerlijk. Ik ga gelijk eens kijken in de shop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had er nog nooit van gehoord, klinkt erg yummy en fris en fruitig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord, maar oh my. Het liefst wil ik nu in bad/douche!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het raar dat ik nu denk aan sorbet? :p Leuke review + prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt erg goed, maar als ik de foto's zie, trekt de substantie van de smoothie me niet erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen