vrijdag 23 maart 2012

Zo ruikt mijn lente...

Het gevoel van lente wordt steeds duidelijker. Het wordt warmer, de zon gaat vaker schijnen... love it! Mijn parfum-keuze is ook een beetje veranderd. Ik ben afgestapt van hele zwarte parfums en omring mezelf met fruitigere versies ervan. Niet te fruitig, dat bewaar ik nog even voor de échte warmte. Maar wel de geuren die mij helemaal in de spring-mood brengen. Dit zijn mijn vier favorieten...En nee, ik heb ze niet op kleur gekozen.. ;) Maar het is een feit dat de roze wat lichtere parfums zijn en de blauwe iets zwaarder lijken. Beide versies draag ik overdags, het hangt volledig van mijn bui af of ik iets lichters of zwaarders wil. Zwaardere parfums vind ik meer zelfverzekerheid uitstralen, terwijl luchtigere geuren voor comfort kunnen staan.

Trésor Midnight Rose van Lancôme en Especially van Escada zijn mijn luchtige lente-geuren. Ze lijken totaal niet op elkaar.. alhoewel er in beide rozen zitten (ik ben nog steeds verbaasd dat ik ze lekker vind). Escada is veel sexier en ingewikkelder, terwijl parfum van Lancôme een stuk zoeter en zelfs fruitiger is.

De zwardere geuren die ik nu vaak draag zijn Midnight Rain van La Prairie (hey, nog een midnight!) en Wish van Chopard. Die laatste is een van mijn nieuwste aanwinsten en de enige waar ik nog niet eerder over heb geschreven. Wish was geen liefde op het eerste gezicht, ik vond hem eerst veel te zwaar en te zoet. Maar op mijn huid vond ik hem uiteindelijk heerlijk ruiken en, dankzij een goede aanbieding, heb ik hem toch nog gekocht. Ook geuren van La Prairie en Chopard lijken totaal niet op elkaar. Midnight Rain bevat guava, mandarijn, granaatappel, fresia, witte lelie, amber, vanille, orchidee, patchoeli, vetiver, kasjmier en muskus; deze parfum wordt ook echt omschreven als een nachtelijke geur. Wish bevat oosters hout, kokos, karamel, vanille, patchoeli, sandelhout,jasmijn, zwarte bes en aardbei. Kortom, heel anders, en toch in beide gevallen onweerstaanbaar lekker.

6 opmerkingen:

 1. Wish vind ik een hele fijne geur. Escada, ook lekker maar die blijft bij mij niet hangen... Ik draag momenteel Black Orchid van Tom Ford en wissel die af met Flower Bomb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik draag momenteel Fan di Fendi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik draag altijd D&G the one. Een beetje een zware geur, maar ik vind hem ZO lekker. Als ik iets luchtiger wil, gebruik ik Love Etc van TBS.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Escada parfum lijkt me lekker!
  Mijn favoriet voor de lente ... Nina Ricci en Flowerparty van Yves Rocher!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie parfums! Zelf heb ik maar een hele bescheiden collectie :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dit is nog niet eens de helft van mijn collectie :P een kleine verslaving...

   Verwijderen