zondag 22 april 2012

Als je iets te verbergen hebt... Dermablend foundation

Dermablend foundation van Vichy heb ik ontdekt dankzij een video van Lisa Eldrigde. Zij gebruikte het plaatselijk om acné littekens bij iemand te verbergen en je zag gelijk het resultaat - heel indrukwekkend. Ik heb zo nu en dan onrustige huid en dus leek het een perfect product voor mij. Al een hele tijd geleden had ik dit product aangeschaafd en toen deed ik er opeens niet zo veel meer mee. Tot een paar maanden geleden. Toen besloot ik dat mijn concealer toch echt wel te licht is en de kleur van deze Vichy foundation (#25 Nude) was ietsje donkerder. Ik gaf het nog een kans... en terecht.Eigenlijk is dit een hele bijzondere foundation. Dit komt vooral doordat het heel dekkend is. Niet vervelend dik, klei-achtig, maar wel met super veel pigment. Dit zegt Vichy erover:

"Corrigerende foundation heeft een hoge concentratie pigmenten, die als het ware met de huid versmelten. Met een ultra soepele, moduleerbare en dekkende textuur. Houdt 12 uur lang een perfecte teint. Zonder masker effect. Voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige."Deze foundation belooft zelfs wijnvlekken en donkere pigmentvlekken te verbergen. Zie ook het bewijs en meer info op de website van Vichy. Het kan natuurlijk altijd erger, maar ook met die 2-3 puistjes en littekens op mijn gezicht loop ik niet graag rond. Ik gebruik deze foundation dan ook plaatselijk, over mijn reguliere foundation (als extra camouflage) of onder een poeder. En ik moet zeggen - het werkt perfect. Je hebt maar een dun laagje nodig om een paar roodheden te verbergen. Dan ziet het er heel natuurlijk uit, zelfs na een paar uur. Zie hier, mijn probleemzone - de kin. Het zijn vaak geen fijne plaatjes om te zien, maar het "voor" en "na" effect is zo wel goed te zien.Ik heb deze foundation ook wel eens geprobeerd om over mijn heel gezicht te gebruiken. Er zijn namelijk genoeg mensen die dat doen. Maar dat vond ik toch net iets te veel van het goede. Binnen een paar uur zag het er een beetje cakey uit en dat vind ik niet fijn. Ik heb wat dat betreft andere favorieten. Voor plaatselijk gebruik blijft dit absoluut een topper, vooral als je genoeg te verbergen hebt.

Dermablend foundation van Vichy is verkrijgbaar bij de apotheken (of online) en kost 18 euro.

14 opmerkingen:

 1. Jammer dat het cackey werd maar op de foto ziet het er best goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat hij wat cackey werd als je hem echt als foundation gebruikt. Wel lijkt mij dit een fijn product , aangezien hij plaatselijk wel goed werkt:D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verschil! Snap wel dat je 'm niet fijn vind voor je hele gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wooh, wat een verschil. Ik denk dat plaatselijk aanbrengen de beste optie is. Maar niet slecht!
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, het is toch wel een heel verschil! Handig voor de plekjes die iets meer aandacht nodig hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die lijkt me wel handig, kan dit zeker gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh die lijkt me wel super goed
  ik volg je trouwens via bloglovin, volg je me terug? xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ik ga hier toch eens naar uit kijken en hopelijk werkt hij dan goed onder de ogen. Ik heb namelijk een zeer dunne huid onder mijn ogen en er lopen echt dikke blauwe aders... Zonder concealer kan ik de deur echt niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meer een beetje een full-coverage concealer ofzo haha! je ziet namelijk wel echt verschil, maar inderdaad denk ik ook een beetje te cakey voor op je hele gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. goeie dekking, spijtig van het cakey effect :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig voor die plekjes die wat extra nodig hebben. Je ziet echt een goed verschil op de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een heel verschil inderdaad! Ideaal voor plaatselijk gebruik, echt bijna een heel goed dekkende concealer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben fan, maar heb nog steeds geen full size gekocht. Hopelijk is dat ook niet meer nodig: mijn huid gaat er eindelijk op vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen