dinsdag 3 april 2012

Catrice Female?

De nieuwste collectie van Catrice heet FeMALE... jep, zo geschreven... Catrice gaat helemaal met de trend mee van androgyne looks (meisjes die op jongens lijken). Alleen al daarom had ik al bij de persberichten helemaal niks met deze collectie. Die hele androgyne trend had ik nooit begrepen. Waarom zou je het vrouwelijke onderdrukken? Maar goed... ondanks dit feit bleek de collectie best leuke kleurtjes te bevatten. Swatches hier en daar gezien en ja, ook ik wilde er even live naar kijken (lees: zelf swatchen om daarna te kopen).Het nieuwe product van Catrice genaamd Eye Aquarelle Duo Chalks had gelijk mijn aandacht... want: dupe (qua vorm) van shimmercubes van The Body Shop (die ik overigens niet heb) en omdat het duo Tomboy "mijn" blauwe kleur had. Dus drie keer raden wat ik gekocht heb? Juist. Maar misschien moest ik me toch even verdiepen eerst... dit heet namelijk niet voor niks "aquarelle". Wet & Dry oogschaduw... bah. Hier ben ik nooit fan van geweest. Een oogschaduw moet bij mij gelijk gepigmenteerd zijn, waarom zou ik er extra moeite voor moeten doen om er meer kleur uit te krijgen? Maar helaas, het is al gebeurd... een impulsief aankoop.Eerlijk is eerlijk, het duo is prachtig, vooral die blauwe kleur. Op de swatches valt de kleur ook zeker niet tegen. Ik had verwacht dat het ongeveer het effect van mijn nieuwste aanwinsten van TooFaced zou hebben... maar nee hoor, op de oogleden bleek dit een enorme teleustelling te zijn. Heel vaak mijn kwast er langs halen om er een beetje kleur vanaf te krijgen - dit is niks voor mij. Uiteindelijk heb ik ook later pas ontdekt dat dit een wet & dry geval is; nat aangebracht wordt het resultaat een heel klein beetje beter, maar toch... Erg jammer dit. En ik weet het, deze duo's hebben lovende woorden van verschillende mensen gekregen... het is gewoon niet mijn ding, denk ik.Ik nam nog iets mee uit deze collectie. Een zilveren topcoat mascara. Hey, dit zou eigenlijk ook voor de feestdagen geschikt zijn! Maar ook nu vind ik het erg leuk staan. Natuurlijk niet voor elke dag... deze topcoat blijkt goed gepigmenteerd te zijn (en dat is alleen maar prima, ook al maakt dit hem ongeschikt voor dagelijks gebruik). Ik heb hem op mijn onderste wimpers gedragen en het geeft toch wel een leuk effect. Ach ja, al met al dus best wel leuke spulletjes... en gelukkig is teleustelling nooit zo groot als je er niet veel voor betaald hebt. ;)

9 opmerkingen:

 1. Het idee achter de FeMale collectie spreekt me ook niet aan maar dat heb ik toch met sommige collecties.. als de producten maar ok zijn ;-) Mooie kleurtjes oogschaduw, waarvan ik de blauwe het mooiste vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie collectie ik vind de blauwe oogschaduw het mooist maar je zou hem goed kunnen blenden met de andere kleur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die oogschaduws vind ik ├ęcht zo mooi! Heel goed gepigmenteerd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die blauw/paarse oogschaduw is mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer dat de oogschaduw niet werkte voor je, hier doet hij het prima. Gelukkig is het idd niet veel geld :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is misschien iets voor jouw blogsale dan ?
  Als ik niet in BE woonde zou ik ze overkopen :p

  BeantwoordenVerwijderen