maandag 16 april 2012

Een beetje jammer...

Er zijn bepaalde producten/merken waar je van te voren hele hoge verwachtingen van hebt of waar je gewoon ontzettend naar uitkijkt. Eenmaal in gebruik kom je erachter dat het toch niet helemaal datgene is wat je gehoopt had. Goede marketing of heb je gewoon jezelf bedrogen met zulke hoge verwachtingen? Zo heb ik ook mijn eigen teleustellingen...



Toen het merk N.Y.C. naar Nederland kwam, was ik erg enthousiast. Ik had er al eerder over gehoord, kwam het merk een halfjaar daarvoor in Spanje tegen en gebruikte zelfs twee producten van N.Y.C. waar ik super tevreden over was. Toen ik het merk voor het eerst bij het Kruidvat zag was ik ontzettend blij, maar nu bessef ik dat de uitstraling van dit merk toch niet helemaal aansluit op datgene wat ik echt mooi vind. Het is meer Miss Sporty en te weinig Catrice (jullie weten vast wat ik bedoel).

De gezichtscrème van Embryolisse is een gehypet product. Iedereen is er gek op, alle visagisten hebben er een in hun koffer, het zou liefde moeten zijn. Ik had ooit een monstertje van deze crème en toen twijfelde ik erover. Maar nu ik een kleine fullsize heb, weet ik het zeker: door deze crème lijkt het of mijn huid minder goed gaat ademen. Het voelt alsof er een talk-laag overheen komt, heel raar. En ook al reageert mijn huid hier goed op, ook al heeft deze crème enorm veel fans - ik ben niet hooked. Hetzelfde geldt ook voor serum van Premier. Deze had ik gekocht bij Spa-to-Go (jaja dat met visjes!). Het zou een super serum voor onzuivere huid moeten zijn, maar het doet eigenlijk niet zoveel voor mij. Een beetje plakkerige gel-textuur vind ik ook niet echt fijn. Dus jammer, maar helaas.

Nog zo'n gezichtsverzorging-product: Visionnaire van Lancome. Super goede marketing-campagne, ik was bereid om dit product zelfs zonder te proberen fullsize te kopen. Gelukkig dat ik dit niet gedaan had voordat ik in een van de tijdschriften een monstertje heb ontdekt. Siliconen-serum? Ik weet eigenlijk nog steeds niet helemaal wat het is en hoe ik het resultaat zou moeten zien. Op het internet vind je vooral veel vage reviews en daar word ik ook voorzichtiger door. Ik besloot om dit monstertje op te maken door het gewoon als nachtserum te gebruiken (ergens een review gevonden van iemand die het zo gebruik en daarom super enthousiast werd). Ik ben benieuwd, maar dit serum begon bij mij dus al gelijk met een punt minder. Tot slot nog een product waarvan ik van te voren al wist dat ik het eigenlijk niet nodig had: lipscrub van Lush. Een beetje suiker, olie en een lekker geurtje (mmm, bubblegum) voor ongeveer 5 euro. Oké, het is een lekker product om te gebruiken (je kan hem zelfs van je lippen aflikken, maar ik doe het uit principe niet), maar ik heb niet het gevoel dat dit heel anders is dan een homemade lipscrub (dus bijvoorbeeld honing gemixt met suiker). Zonde van het geld? Ik heb het tenminste geprobeerd. ;)

12 opmerkingen:

 1. Iedereen heeft dat wel eens met producten dat is balen haha ik snap heel goed wat je bedoeld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook wel vaak met gehypete producten dat ik het helemaal niet zo fijn vind. Onder andere ook de Embryolisse crème, prima product maar ik ga het niet nog eens kopen. En bedankt voor je mening over het Lancôme serum, ik was haast van plan het te kopen. Mss toch maar eens uitkijken voor iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort artikelen vind ik echt heel fijn. Sommige producten vallen gewoon tegen en op deze manier kun je mooi anderen behoeden voor een miskoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook al een tijdje benieuwd naar die Visionaire van Lancôme! Maar hij is niet goedkoop en heb al zoveel serums staan dat ik eerst die ga opmaken voor dat ik nog iets nieuw koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb ook nog een staaltje van visionnaire liggen die ik moet uitproberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die Visionaire ook wel een te grote hype hebben, heb hemzelf niet geprobeerd en ga het ook niet doen. Ik heb dit dus met Deborah Lipmann lakes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook een staaltje van de visionaire geprobeerd en merkte eigenlijk geen verschil, enkel een branderig gevoel op mijn huid. De embryolisse cream wilde ik eigenlijk kopen maar daar wacht ik nu toch even mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha *werpt een blik op de tube embryollise diep verscholen in de la van het nachtkastje en gniffeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb ik ook met producten/merken. Van NYC inderdaad ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben fan van de Embryolisse.. Maar heb dan ook een gevoelige droge huid.. Zal een beetje afhangen welk huidtype je hebt denk ik.. Iedereen heeft zo wel z'n teleurstellingen in producten.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. helemaal mee eens met de lancome visionare en bubbble gum scrub... helemaal teleurgestel over die lancome en ook die genefique vind ik ook meevallen..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk artikel :). Ik vind het stiekem altijd interessanter om te lezen wat sommige juist niet fijn vinden, ook al is dat soms persoonlijk natuurlijk. Ik heb dus ook hetzelfde gevoel over NYC, ik kan me niet over de plastic verpakkingen over zetten, hoe goed ze ook mogen zijn. Mss is het ook omdat ik al genoeg heb, haha :).

  BeantwoordenVerwijderen