zaterdag 7 april 2012

Een tongschraper... The Orabrush

Orabrush... nog nooit eerder van gehoord, maar dit goedje is dus overgewaaid vanuit Amerika. Een reiniger voor je tong. Tja, dat is weer eens wat anders... Toch was ik best benieuwd en besloot om hier meer info en natuurlijk mijn ervaring erover te delen.90% van de slechte adem wordt veroorzaakt door de bacteriën achter op de tong. Door je tong goed te reiniger zorg je ervoor dat het er beter uitziet en dat je adem frisser wordt. Mijn eerste gedachte was: maar dit kan ik toch ook met mijn gewone tandeborstel bereiken? Niet, volgens de info op de website van Orabrush. "Ten eerste zal de tandenborstel je tongslijmvlies op den duur beschadigen. De structuur van jouw tong zal nog grover gaan worden en uiteindelijk zullen de bacteriën zich nog dieper nestelen. Ten tweede zal de tandenborstel slechts je tongoppervlak bereiken. Het heeft dus geen zin, aangezien de bacteriën in de groeven van je tong het proces ( van zwavelgassen produceren ) zullen blijven voortzetten. " Door alleen je tanden te poetsen, poets je niet de bacteriën achter in je mond weg.Oké, dat is duidelijk. Ik voel ook echt aangename prikkelingen op mijn tong als ik deze tongreiniger gebruik. Het enige probleem - kokhalsneigingen, bah.. ontzettend onaangenaam. Maar ook hiervoor heeft hun website een antwoord: "Mocht je daar last van hebben: Het is een kwestie van oefening en gewenning. De gagreflex zal op korte duur voor 100% verdwijnen. Daarnaast komt het bij The Orabrush al veel minder voor gezien de kleine omvang van de tongreiniger. Daarbij een goede tip : Als je op het moment van schrapen goed inademt en je tong zo ver mogelijk uitsteekt, zul je er zo goed als niets van merken." Een kwestie van doorzetten / oefenen dus. Voorlopig niet veel resultaten geboekt, maar misschien ga ik er wel van houden...? Tussen al die antwoorden viel mij nog iets op: Orabrush kun je ook voor je huisdieren gebruiken... dan zou ik natuurlijk wel een apart exemplaar (online) kopen. :) Tot slot nog een handigheid voor de liefhebbers: op de website van SlechteAdemTesten kun je een test-gadget kopen, waarmee je (duh) je adem kunt testen. Deze tester is een uniek product in Nederland en je krijg Orabrush cadeau als je de tester koopt. So you know! :)

6 opmerkingen:

 1. Ik schraap dagelijks mijn tong, maar dat doe ik met een gewone tandenborstel. Dit zou echt wat zijn voor mijn vriend en ik! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappig, maar handig product! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien moet ik dit zelf ook eens proberen. Normaal poets ik alleen mijn tanden en flos ik.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet dit nog steeds kopen! Ik doe dit altijd met me tandeborstel als ik knoflook heb gegeten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had dit wel al eens gezien maar zelf nooit gedacht om het aan te schaffen. Ik schraap wel eens met een oudere tandenborstel...

  BeantwoordenVerwijderen