dinsdag 17 april 2012

Favoriet: Shu Uemura White Cream Eye Shadow

Een witte basis versterkt de kleur van je oogschaduw, maakt hem intensief en als je helemaal mazzel hebt - laat de kleur langer zitten. Als je het over zo'n basis hebt, dan denken veel mensen vaak aan NYX Jumbo Pencil in Milk. Nou, ik heb hem gehad... Sterker nog, ik heb meerdere Jumbo Pencils gehad. Maar ik kwam erachter dat ze niet geschikt zijn voor vette oogleden. Helaas, zelfs met een oogschaduwprimer eronder was het een en al creasen. Uiteindelijk heb ik mijn Jumbo Pencils weggegeven (Milk verloot op Twitter). Dan maar geen witte oogschaduwbasis. Totdat ik dit product van Shu Uemura in Londen tegenkwam...Oké, om te beginnen: mijn eerste Shu Uemura, whoohoo! Ik heb veel over dit merk gelezen en gehoord, maar ik geloof niet dat het in Nederland verkrijgbaar is (Internet, ofcourse, en anders is het een ritje Antwerpen). Shu Uemura heeft verschillende kleuren cream eye shadow, maar ik ging natuurlijk voor matte (!!!) witte kleur met een bijpassende naam M White. En ik moet zeggen, ik ben verliefd. Dit is precies wat ik ervan verwacht had (of eigenlijk meer op gehoopt).

Even alle voordelen op een rij...
 • De witte basis verbetert de kleur van je ooglid, hij verbergt alle roodheden etc. Werkelijk een canvas om op te schilderen.
 • Cream eye shadow zorgt ervoor dat de kleur die er overheen komt nóg langer blijft zitten.
 • Zelfs zonder primer blijft deze cream shadow een halve dag zonder te creasen zitten. Dit is bij mij een primer-free-record!
 • Elke kleur wordt met deze cream eye shadow nóg intenser. Zelfs oogschaduw met minder goede pigmentatie zullen hiermee opleven. Kijk maar naar het voorbeeldje hieronder.  Ik heb een blauwe en roze kleuren uit mijn POP paletje gebruikt. Eerste swatch - de kleur op zichzelf. Ik moest hem wel een beetje opbouwen zodat je duidelijk de kleur zag. Tweede swatch - met witte Shu Uemura basis. Een veeg, bam! Natuurlijk kun je al dat witte eronder makkelijk verbergen, maar ik wilde alleen het verschil laten zien. De kleuren komen helemaal tot hun recht en dat is eigenlijk met alle oogschaduws waar deze witte basis onder komt. Ik verdeel de cream eye shadow gewoon met mijn vinger. Het heeft een creamy textuur die poeder-achtig opdroogt. Een heerlijk product in gebruik, ook op zichzelf (weten jullie nog mijn navy look?). Tot slot nog de prijs (tja, Shu Uemura): als ik mij niet vergis kostte deze beauty rond 25 euro.
 • 9 opmerkingen:

  1. Lijkt me een fijn product ! Hoewel ik geen vette oogleden heb, werken de Jumbo pencils van NYX ook niet echt voor mij. Doe mij maar UDPP als basis !

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me een fijn product, heb hem nog nooit zelf geprobeerd

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een topper! Blij dat je er zo gelukkig mee bent!

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Duidelijk verschil ja! snap dat je hier bij mee bent :-D

   BeantwoordenVerwijderen
  5. echt een topper zo te horen :)

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap 't helemaal. Die oogschaduws waren al mooi, maar nu nog mooier hihi!

   BeantwoordenVerwijderen
  7. SHU! Nice! =))) Ik gebruik geen Jumbo pencils, en ook bijna geen primers, dus ik kan er niet zo veel over zggen, maar ik zie duidelijk het verschil met de kleuren =)

   BeantwoordenVerwijderen
  8. Je ziet echt een heel groot verschil. Beetje hetzelfde effect met de NYX Milk potlood.

   BeantwoordenVerwijderen