maandag 9 april 2012

Gedepot: MAC quad en mono's

Op dagen zoals deze ben ik vaak weer in een knutsel-stemming. Zo ook een tijdje geleden op een zondag. Ik heb zo'n grote MAC palette, maar het zag er best wel zielig uit... maar 1,5 rij gevuld... en dat terwijl ik nog een losse MAC quad had liggen, plus enkele mono's, waaronder diegene die jullie gisteren al konden zien. En dus ga je dan op zoek naar goede depot-tutorials op YouTube.

Na veel speurwerk ben ik erachter gekomen dat MAC zijn quads had veranderd, waardoor het depotten nu veel lastiger is geworden. Het was best frustrerend om te zien dat sommige mensen de nieuwste quads nog steeds met gemak open kunnen krijgen, terwijl het bij mij voor geen meter ging. Door uiteindelijk de beste tutorial te hebben gevonden (klik hier voor de video van TheSukiebapswent) had ik het door: zonder geweld kom je er niet. Je moet hier vooral voorzichtig mee zijn en dan komt het goed. Ik was zelfs zo op dreef dat ik uiteindelijk op dezelfde manier (of eigenlijk deel 2 ervan - kaars/waxinelichtje in mijn geval :) ) mijn andere mono's heb gedepot.. met dit als resultaat:Alle kapotte kleurtjes (blauw in het midden, felle gele en Club (blauw/bruin) rechts boven) zijn de mislukte experimenten dankzij alle andere YouTube howto's. Ik heb het lospeuteren geprobeerd, "lijm oplossen in alcohol methode" en ik ben er ook achter gekomen dat "stijltang methode" (waarmee ik mijn Catrice oogschaduws depot) niet voor MAC oogschaduws geschikt is... kijk maar naar het resultaat met de kleur PinkFreeze (middelste rij links). Niks heeft geholpen. Totdat ik de eerder vermelde video had bekeken. Daarna ging alles soepel en zijn alle oogschaduws niet meer beschadigd geweest. Aan de mono's kun je al helemaal niet zien dat ze gedepot zijn. Ik heb aan de achterkant van de mono's ook nog de sticker van het doosjes geplakt (die ging er toch nog best makkelijk vanaf). En nu is mijn palette vol! Ik ben er heel trots op en ik gebruik het nu veel meer dan toen ik nog een losse quad had bijvoorbeeld. Zo'n palette maakt het overzichtelijker en is gewoon heerlijk in gebruik. Love it! :)

20 opmerkingen:

 1. Het heeft dan wel wat moeite gekost maar het is eigenlijk toch nog goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het niet eens durven, maar het heeft goed uitgepakt!
  Vind 't altijd zo mooi: MAC palette vol met die MAC shadows <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu is het inderdaad makkelijker in gebruik en zal de de kleuren ook meer gebruiken als het in één doosje zit ipv verschillende. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al mijn losse oogschaduwpotjes ook gedepot! Veel handiger en overzichtelijker! De eerste paar keer heb ik ook wat moeten zoeken naar de juiste techniek, maar nu gaat het best wel vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt handig , je hebt zo een goed overzicht en zo gebruik je de kleuren ook meer:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Balen dat het eerst niet lukte! Maar knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan ! Das echt zoveel overzichtelijker he !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al bij al is het precies nog goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig om alle kleuren bij elkaar te doen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat de andere mislukt zijn, maar het ziet er nu goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is het goed gelukt! Ik ben ook van plan dit te gaan doen met mijn MACjes. Zo'n vol palette ziet er meteen zo leuk uit!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie hoor alle kleurtjes samen :) Misschien kan je een swatch-artikel maken van dit palette? Lijkt me erg leuk om swatches van alle kleuren te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er zitten echt prachtige kleuren tussen, wauw! Bedoel je eigenlijk met het depotten dat het echt in de quads vastzat met lijm?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zitten er leuke kleuren tussen! Ik heb je blog net ontdekt maar wat is die leuk! Ik ben je gelijk gaan volgen met bloglovin!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet er ook echt eens voor gaan zitten, ik weet zeker dat ik al mijn mono's nog veel vaker zal gebruiken als ze gezellig samen in een palette zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Binnenkort heb ik proclamatie en ik ben op zoek naar deftige make up aangezien ik normaal altijd de goedkope merken koop.. (:

  Nu, gisteren was ik in Antwerpen en daar hebben ze een winkel speciaal van Mac, met alles wat je je maar kan bedenken. Ik heb niets durven aankopen omdat ik bang was een slechte aankoop te doen.

  Vind je dit een aanrader of heb je andere merken die je voorkeur genieten?

  BeantwoordenVerwijderen