donderdag 5 april 2012

Lente skincare

Sinds het buiten duidelijk geen winter meer is, is behoefte van mijn huid ook veranderd. Mijn normale dagcrème, die vroeger ook als nachtcrème gebruikt kon worden, is nu te zwaar... en dat betekent dat mijn huid begon te protesteren (hallo, onrustige huid). Tijd om verandering in de skincare te brengen!Mijn geliefde Philosophy's Hope in a Jar werd te zwaar voor overdags, maar ik moet deze crème gewoon blijven gebruiken... ik merk nog steeds dat mijn huid er rustiger en mooier mee wordt. Dus dit is nu een hele fijne nachtcrème geworden. Voor overdags gebruik ik Biopur moisturizing care van Biotherm, die ik laatst in de sale heb gekocht. Dit is een wat luchtigere fluide moisturizer, speciaal geschikt voor onzuivere vettere huid met grote poriën (that's me). Deze heeft een hele medicinale / kruidige geur die absoluut niet vervelend is. Substantie is lekker en inderdaad minder zwaar, alleen merk ik nog weinig van zijn zuiverende werking. Ik blijf hem nog wel gebruiken, alhoewel ik er nooit zo gek op zal worden als mijn crème van Philosophy. Ook gebruik ik op dit moment twee sera: Biotherm Skin-ergetic en Kiehl's Midnight Recovery Concentrate. Over beide zal ik nog een apart artikel schrijven, omdat ze beide ge-wel-dig zijn! Hallo, fris, verzorgd huidje!Tot slot nog twee reinigingers. Ik gebruik nu gel van Jean Marin, een schoonheidsspecialisten merk dat ik bij de Belgsiche Pro-Duo heb ontdekt. Deze gel is ook voor onzuivere huid. Ik moet zeggen, hij doet prima zijn werk. Hij is heel fijn en mild in gebruik en ruikt ook nog eens heel aangenaam. Alle vuilrestjes verwijder ik met een toner van L'Occitane uit hun nieuwste lijn A L'Huile Essentielle et Eau D'Angelique Bio (lekker uitgebreid). Frisse, een beetje bittere, maar natuurlijke geur en milde werking zijn fijn. Maar voor de rest... ik weet het niet, tonics van dit merk zijn niet aan mij besteed. Hij doet prima zijn werk, maar het heeft verder geen toegevoegde waarde, lijkt het. Nou ja, milde tonic is altijd goed. Vooral voor wat onrustigere huid. En met al deze producten went mijn huid langzaam maar zeker aan andere weersomstandigheden... fijn! :)

6 opmerkingen:

 1. Leuk die foto's zo in het gras!
  Mij lijkt die Hope in a Jar van Philosophy erg fijn! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Kiehl's Midnight Recovery Concentrate is echt héél erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga 'Hope in a Jar' ook testen, ben wel benieuwd. Die reiniger klinkt ook wel goed, maar ik heb nog een zo goed als volle Purity staan dus dat slaan we over. eerst alles opmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat hope in a Jar zo goed voor je werkt. Ik gebruik zwaardere cremes in het voorjaar en de zomer ook gewoon s'nachts, werkt heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om zo eens op een rijtje te zien. Mijn huid is een irritante fase aan het doorgaan. Precies of al de viezigheid van de laaste 5 jaar uit mijn lichaam aan het komen is via mijn gezicht. Dus momenteel hou ik het echt op een rustige verzorging met veel hydratatie.

  BeantwoordenVerwijderen