vrijdag 27 april 2012

MAC palette swatches (deel 1)

Al eerder hebben jullie kunnen zien hoe ik mijn MAC quads en mono's heb gedepot. Zo alles bij elkaar ziet het er wel gaaf uit! En natuurlijk waren een paar van jullie nieuwsgierig naar de swatches. Ik besloot om dit over twee artikelen te verdelen, waarvan vandaag deel 1. Enjoy!Het nadeel van MAC refills is dat ze alleen bij MAC Pro Stores verkrijgbaar zijn... in Nederland hebben wij er maar een, in Amsterdam. Zoals jullie konden zien blijkt het depotten van mono's super makkelijk te zijn, mits je het op de goede manier doet. Ik deed het eerst verkeerd en daarom heb ik een paar oogschaduws een beetje verpest. Maar ach, alle kleuren zijn nog goed te gebruiken.Vanilla was een van mijn eerste refills. Ik koos deze kleur alleen omdat het zo vaak aangeraden werd op YouTube en ik wilde per se allerlei MAC "klassiekers" hebben. Eigenlijk kon ik hem beter eerst zelf swatchen.. Het is zo goed als matte kleur en brengt daarom heel moeilijk aan. Er komt nauwelijks pigment vanaf en ik moest hem echt een paar keer met mijn vinger aanbrengen voordat de bovenste swatch zichtbaar was. Omdat het een highlighter is, hoeft het natuurlijk niet heel gepigmenteerd te zijn. En ik moet zeggen, zo'n subtiele room-kleurige highlighter is juist nodig bij sommige heftigere looks. Maar textuur alleen kan, volgens mij, beter.

Pink Freeze was een van mijn eerste MAC oogschaduws ever! En ja, het was een verkeerd-gedepotte-mono, dus vandaar het reliëf. Ik wilde een glanzende kleur die je zowel onder je wenkbrauw als in de binnenste ooghoek kon aanbrengen en daar is Pink Freeze ideaal voor. Prachtig, maar ik moet er wel een beetje mee oppassen. Doordat deze kleur juist goed gepigmenteerd is, kan dat glansje net iets te heftig zijn. Maar al met al een mooie frosty highlighter-kleur, die zeker niet te roze is en daarom ideaal voor meerdere koele looks.

Shroom komt uit mijn Digi Pop Greens quad en is de enige kleur uit de quad die ik niet verpest heb... :) Hij is iets warmer dan Vanilla, heeft iets meer beige pigment en oogt daarom heel natuurlijk. De textuur is ook veel zachter. Er zit een beetje glans in en dat maakt hem prachtig.Satin Taupe is ook zo'n gehypte kleur en ja, dat was dan ook de reden waarom ik hem wilde hebben. Zo op de swatches vind ik hem prachtig, maar in gebruik ben ik minder tevreden. Ik kan niet zo veel met deze kleur. Het is niet bruin, niet grijs, het heeft net iets te veel glans... Veel mensen gebruiken deze kleur als een soort blend/tussen-kleur en beweren dat hij bij elke look past. Ik heb het geprobeerd, echt waar, maar er zijn op een of andere manier helemaal niet veel looks waar deze kleur bij past... Tja, dus jagen achter "klassiekers" was toch niet zo'n briljant idee.

Gorgeous Gold kocht ik omdat ik dit keer wel geswatched had.. ;) En omdat ik daardoor verliefd werd op de kleur. Een koele gouden kleur, die je zelfs als highlighter zou kunnen gebruiken. Romige textuur en mooie, rijke glans... en toch pak ik deze kleur minder vaak dan je zou denken. Geen idee waarom, toch maar vaker op letten.

Sunny Spot komt ook uit dezelfde quad als Shroom en heeft de alcohol-proof overleefd (iemand beweerde dat je zo de lijm in de quads kon laten oplossen... not). Het is een matte zachte gele kleur die wel weer fijn aanbrengt (zie je, Vanilla, zo kan het ook).Sketch is ook een hele bekende kleur. Hij is donker paarsig bruin, een prachtige crease-kleur. Zo op de swatch lijkt hij heel poederig, hij was ook wat moeilijker met het aanbrengen. Maar met een kwast gaat het veel makkelijker, op de oogleden heb ik er helemaal geen last van. Een mooie zo goed als matte kleur met een klein beetje shimmer.

Steamy is ook een (verminkte) quad-kleur. Een mooie teal-kleur met een prachtige glans. Er zit ook hele fijne lichte shimmer is. Deze kleur gebruik ik eigenlijk niet heel veel juist door al dat glans. Maar in bepaalde looks kan het wel heel bijzonder staan.

Tot slot nog een van mijn laatste aanwinsten, Cranberry. Over klassiekers gesproken... Ik was fan van deze kleur nog voordat ik hem had, maar ik zie nu al dat alle dupes die ik heb hier totaal niet op lijken (ik zal nog een keer een vergelijking maken). Cranberry is namelijk best licht een heeft een frost finish. Nog steeds een prachtige oogschaduw, die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Het is niet te roze of te rood en kan daarom heel natuurlijk staan.

12 opmerkingen:

 1. Oh, ik vind Satin Taupe juist mooi hihi. heb 'm zelf ook! Steamy & Cranberry vind ik beide ook práchtig. Die gaan op de wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pink freeze en cranberry zijn erg mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bij sommige kleuren is de pigmentatie precies al wat verminderd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shroom is een van mijn favo kleuren !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Satin Taupe, Steamy en Cranberry zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!

  http://chicadeahora.blogspot.com ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren heb je :). Ik vind steamy zo mooi en cranberry is idd een populaire kleur, maar heb schrik dat hij bij mij niet zal staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind Satin Taupe ook best een mooie kleur. De meeste oogschaduws zijn gewoon goed van Mac, daar kan ik niks over zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De refills zijn trouwens ook bij counters te koop. Ik heb ze namelijk in Eindhoven gekocht. Handiger en goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja hoor bijenkorf eindhoven kun je gewoon refills kopen. Volgens mij zowieso bij de counters die in de bijenkorf zitten en via de MAC-site nu ook natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen