zaterdag 21 april 2012

Mijn ervaring met Moroccan Oil producten

Vooral een tijdje geleden kon je op verschillende blogs veel over Moroccan Oil producten lezen (hehe, je merkt gelijk als een merk met PR bezig is ;)). Natuurlijk werd ik er ook nieuwsgierig naar. Ik moet wel gelijk zeggen dat de uitstraling van dit merk iedereen wel zal aanspreken. Azuurblauwe verpakking en zelfs op de officiële website is alles blauw/wit... ik zie al de tropische Marokaanse stranden voor me! Dan maar nog hopen dat de producten net zo fijn zullen zijn...Mijn kennismaking begon met het hydraterende masker. Of mijn verwachtingen waren te hoog, of dit is niet helemaal het juiste product voor mijn haar.. Maar goed, wat beloofd dit masker nou eigenlijk?

"Intensief hydraterende en conditionerende behandeling. Herstelt de elasticiteit, handelbaarheid en glans. Revitaliseert het haar."

Ik begin maar met de textuur. Die is namelijk heerlijk romig. Het verdelen gaat heel makkelijk en al bij het uispoelen voel ik het verschil. Eenmaal opgedroogt voelt mijn haar heel zacht aan. Maar ik had ook een beetje op anti-pluis effect gehoopt. Nee dus. Dan snap ik die hele beloofte van hydratatie niet... gehydrateerd/verzorgd haar is het haar zonder pluis, toch? Oké, dit masker is dus duidelijk te zwak voor mijn haar. Binnenkort zal er restorative masker verkocht worden, misschien dat dit meer mijn ding is..?In mijn JB Magazine goodiebag zat ook een kleine versie van Moroccan Oil cultproduct - The Original Treatment. Je zou deze olie als serum kunnen gebruiken, maar ook bijvoorbeeld als toevoeging aan het masker. Om eerlijk te zijn, ik ben niet echt onder de indruk. Als serum werkt deze voor mij alleen als ik een redelijke hoeveelheid in mijn haar doe (dus dat het dan nog net niet vettig lijkt). Een serum moet mijn haar een beetje verzwaren en alle haarschubben er netter uit laten zien en daar is dit product te zwak in. In de laatste video konden jullie zien hoe mijn haar eruit ziet na gebruik van masker + een paar druppeltjes treatment... niet echt bijzonder dus. En toch zal ik een keer de treatment in fullsize kopen. Waarom? De geur! Het is een warme oosterse geur die mij doet denken aan een parfum... Le Male Classique van Jean-Paul Gauttier! Heerlijk, onweerstaanbaar, mega verslavend! Dezelfde geur heeft het masker ook en dat is dus dubbel balen dat de werking niet top is. Maar alleen om de geur ben ik dus ook bereid om meer producten van dit merk uit te proberen. Er zijn toch niet voor niets zo veel mensen verslaafd aan de werking van Moroccan Oil!

Producten van Moroccan Oil kosten rond 20 euro per stuk. Dit merk wordt verkocht bij salons en online via verschillende webshops. Mijn masker heb ik uit de webshop van John Beerens.

13 opmerkingen:

 1. Oh, wat jammer dat het serum niets voor je haar doet. Nu ga ik twijfelen of ik het nog wel wil proberen, hihi!

  Mooi artikel!

  Kaya-Quintana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het toch niet zoveel voor je haar doet, ik had echt een wondermiddel voor me haha! Die geur lijkt me dan wél weer heel erg lekker, yum!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben al tijden benieuwd naar deze producten maar toch nog niet aangeschaft. Spijtig dat het masker niets voor jou is,.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al een lange tijd nieuwsgierig naar de Maroccan oil. Jammer dat het voor jou niet werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe langer hoe meer krijg ik de indruk dat iedereen producten toch anders ervaart en dat je ze gewoon niet over dezelfde kam kan scheren. Jammer dat het geen topper is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat ze voor jou niet werken! De verpakking spreekt mij wel aan, denk dat ik ze ooit toch wel eens zal uittesten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer idd dat de producten niet werken, voor jou. Ik had vorige maand bijna de original treatment gekocht, maar me op het laatste moment bedacht. Ik heb al zoveel uitgeprobeerd qua seriums/olies voor mijn pluizige haar dat ik toch wat terughoudender ben geworden ;-) De frisse verpakking en de geur spreken me wel aan, maar omdat ik bang ben dat de werking mij ook zal tegenvallen (en bang ben voor de zoveelste miskoop) laat ik hem toch staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de textuur ziet er wel heel goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat ze voor jou niet werken, het klinkt alsof het voor mijn droge, dorstige pluishaar ook niet echt ideaal zou zijn. Maar gelukkig ben ik erg blij met het flesje pure aragan olie dat ik bij Erica hebt gekocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat het geen wonder verricht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De verpakkingen zien er inderdaad erg zomers uit. Ben benieuwd naar de geur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je een nieuwe layout? Echt super leuk. Owooww ik heb ook zoveel gemist. Was in Spanje enzo. Maar Wat jammer dat de producten toch niet voor jouw werken. Zelf ben ik nog niet zo bekend met het merk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik sinds kort de olie en bij mij werkt het fantastisch!!! Ik heb heel lang overbehandeld geblondeerd haar. Het was erg droog en en in de punt erg versleten en dun. Mijn haar glimt zo mooi en voelt heerlijk zacht aan. Ik heb van nature een slag in
  mijn haar die door deze olie verschrikkelijk zoveel mooier is geworden. Het is echt een aanrader!!!!

  BeantwoordenVerwijderen