maandag 28 mei 2012

Beauty talk: gesprekken in de kappersstoel

Al een paar jaar heb ik een vaste kapster en nagelstyliste. Je zou toch denken dat je dan alles over elkaar weet, omdat je elkaar eens in de zoveel weken ziet. Maar dat is niet zo, in mijn geval dan. Met mijn kapster praat ik over vakanties, het weer en dat soort neutrale dingen. Er vallen dan ook zeker stiltes, maar ik vind het niet eens vervelend. Met een nagelstyliste is het anders, je zit namelijk ongeveer een uur tegenover elkaar en het is een beetje lomp als het de hele tijd stil is. Op een gegeven moment is de gespreksstof wel een beetje op. Maar gelukkig heeft mijn nagelstyliste een klein tv'tje in de kamer staan, waar ik dan ook (alleen bij haar) GTST op kan kijken. Ook dit vind ik niet echt vervelend... Oké, misschien ben ik dan een saaie muts, maar je komt naar een kapper of een nagelstyliste ook eigenlijk voor ontspanning... toch? Daarom ben ik benieuwd naar het volgende...
Hoe doen jullie dit? Praten jullie met diegene de hele tijd en weet je kapster bijvoorbeeld alles over je? Of ga je alleen wat zeggen als diegene je vraagt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties, ook als je geen vaste kapster/nagelstyliste/schoonheidspecialiste hebt.

21 opmerkingen:

 1. Met mijn kapper praat ik vooral over mijn leven en haar leven en over van alles en nog wat. Maar dat komt omdat we elkaar al heel erg lang kennen en het een beetje kenissen van ons zijn geworden haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, de kapper waar ik tegenwoordig heen ga is altijd zo stil. Ze zegt af en toe es iets en dan antwoord ik wel en dan is het weer stil. Er speelt ook geen radio of tv dus soms is het wel awkward. Heel erg vind ik dat niet, al kan het soms wel es leuk zijn om heel je leven te vertellen aan de kapper, het is vaak iemand die los staat van je eigen leven en een neutraal persoon die gewoon eens luistert. Met mijn vorige kapper had ik meer een band en dat was dan wel leuk om zo beetje vanalles te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De input die je in een kapster of nagelstyliste stopt wordt output; alles wat jij haar vertelt, zal ze later over terug vragen. Gewoon niet teveel vertellen en op een gegeven moment zeggen; 'Oh ik ben helemaal ontspannen, heerlijk!' en 'Even lekker genieten hoor!' dan ben je echt geen saaie muts maar juist iemand die duidelijk durft aan te geven dat je even in stilte wilt genieten van dat heerlijke getuttel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het juist fijn als ik met iemand praten! Ik ben dan niet vaak diegene die eerst begint met praten, maar ik antwoord wel leuk terug. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat iedereen hier best moeite mee heeft. Een kapster is sowieso moeilijk om een gesprek mee te beginnen. Automatisch gaat het vaak over mijn werk terwijl ik dat soms niet eens wil hahaha. Ik heb niet een vaste kapster maar heb een meisje die ik vaker krijg die ik best irritant vind, zij verstaat me nooit. Hele tijd wat zeg je? Dan heb ik ook niet zoveel zin meer om te praten hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zeg alleen wat als de ander wat vraagt. Ik hou gewoon van stilte en ben niet zo een tettermus. Zeker niet tegen eigenlijk 'vreemden' want ik heb geen vaste kapper of nagelstyliste...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik praat eigenlijk nooit als ik bij de kapper zit, juist omdat dat een moment van rust is voor me waarbij ik aan niks of niemand wil denken XD

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik nog geen vaste kapper had en gewoon naar zo'n grote keten zaak zonder afspraak ging vond ik het ook altijd wat awkward... standaard praatjes over het weer, wat ik deed voor opleiding, of de kapsters kletsten gewoon een beetje met elkaar.
  Nu heb ik al 3 jaar dezelfde kapster, eentje van mijn leeftijd en met enkele gemeenschappelijke vrienden dus bij haar vind ik het nooit vervelend om te babbelen :) En vaak heeft ze weer een nieuwe klant gepland wanneer ik de verf moet laten drogen dus dan heeft ze met hen een gesprek.
  Ik haat het trouwens als kapsters blijven vragen stellen tijdens het fohnen. Ik hoor niet wzo goed en zeker niet met een blazende fohn lang mijn oren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mijn kapster word niet echt gepraat, maar met mijn schoonheidspecialiste babbel ik er om de 3 weken helemaal op los!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kapster (die dan eindelijk mag blijven!) is net zoals ik een zotte doos! We babbelen over haar puberende zoon, botoxbehandelingen en kleding. Of we babbelen met de dame of heer naast me in de stoel. En als ik er geen zin in heb, lees ik lekker een tijdschrift.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik knip zelf mijn haar en ik klets mijn kapster de oren van haar euh, mijn ...ons hoofd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga al 13 jaar naar mijn kapster, dus we kennen elkaar wel al. Zo kom je wel eens iets te weten over elkaar, maar het is nu niet dat ik haar de diepste geheimen vertel. Meestal lees ik een tijdschrift en dan babbelen we tussendoor wel wat, vooral als zij aan mijn haar bezig is. Maar als ik dan aan het wachten ben om de verf te laten intrekken, lees ik op mijn gemak verder en laat ze mij wat met rust. Ik denk dat ze wel weet dat ik dat kan appreciëren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je site is weer veranderd? Mooi!
  Oh, de kapster ja. We praten over dezelfde onderwerpen: vakantie, weer, haar hond soms en dat is het. Gelukkig zit ik er nooit lang aangezien ik geen van ben van brushen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moet zeggen dat ik me altijd wat ongemakkelijk voel. Een paar vragen stellen en beantwoorden gaat me nog prima af, maar op een gesprek zit ik niet te wachten. Geef mij maar de tandarts: daar hoef je niet tegen te praten, ze zijn voor mij altijd super aardig + we hebben gemeenschappelijke interesses. Klinkt raar, maar voor mij is dat echt zo. Na 3 minuten staar ik bij de kapper gewoon heel de tijd voor mij uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zie juist om die reden altijd tegen kappersbezoeken op. Zelfs de vraag 'en wat doe je' is voor mij namelijk lastig te beantwoorden zonder in details te moeten treden waar ik gewoon niet altijd over wil praten, en zeker niet met vreemden. Een keer had ik een schoonheidsspecialiste die maar door bleef vragen en niet van dat subtiele. Het leek wel een ondervraging. Bij haar ben ik dan ook nooit meer teruggekomen. Nee, doe mij haar hallo, wat over het weer en verder lekker rustig zwijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeh, leuk onderwerp! Ikzelf heb altijd wel een gesprek, al vallen er soms inderdaad wel van die awkward stiltes, maar ja, daar is vaak zo wel weer overheen gepraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga niet meer naar een kapper sinds ik kapper-vriendinnen en een moeder heb die mijn haren kunnen knippen. Maar voorheen was het altijd "oooh mooi haaaar"(het is rood en lang) en daarna pakte ik een boekje en ging ik lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb wel eens bij een kapper gezeten dat het niet klikte/niet wou vlotten.
  Maar met mijn vaste kapster gaat het vanzelf! Die is zo enthousiast en vertelt zelf ook gemakkelijk over zichzelf, dus dat loopt gewoon makkelijk.
  Buiten dat werd het al snel persoonlijk omdat ik een litteken over mijn hoofd heb lopen, daar gaat het vanzelf wel een keer over!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik praat eigenlijk liever niet als ik bij de kapper ben (ook omdat ik nooit weet wat ik moet zeggen)...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben zo lucky dat mijn beste vriendin kapster is, ik kan dus gewoon bij haar thuis gaan. Geen verplichte praatjes of dode momenten :)

  BeantwoordenVerwijderen