dinsdag 15 mei 2012

Deens antwoord op droge huid: Unique

Maak kennis met BioMy.nl, een webshop met luxe natuurcosmetica. Of zoals de beschijving luidt: online boutique voor chique natuurlijke, biologische haar- & huidverzorging, babyverzorging, make-up en meer. Klinkt heel interessant (ik bedoel, bio cosmetica wordt steeds hipper, toch?) en de website ziet er ook nog eens netjes en overzichtelijk uit. Mijn aandacht hebben zij... en al helemaal met dit product...Unique is een van de merken die BioMy verkoopt. Binnen het concept van Unique vindt je organische haar- en lichaamsverzorging. Organisch? Ja, de ingrediënten zijn simpelweg afkomstig van plantjes en ook nog eens bio gecertificeerd. In de producten van dit Deens merk zitten nooit parabenen, synthetische stoffen en andere troep. Voor de liefhebbers van SLS/SLES-vrije haarverzorging - dit soort stoffen vind je dus ook niet tussen de ingrediënten. Jeej voor Unique!

In mijn bezit heb ik een product voor het lichaam, Rose Geranium Body Lotion om precies te zijn. Ik gebruik bodylotions dagelijks en ben al een en ander gewend... maar nooit gedacht dat ik zo onder de indruk zou raken van deze...Deze bodylotion is gebaseerd op de Deense melk en er zijn, naast zeewier, allerlei vitaminnen en mineralen aan toegevoegd. So far so good! Beloofte van hydratatie en zachtere huid - tja, dat heb ik wel vaker gelezen, maar deze maakt deze beloofte ook 100% waar. Even een beetje achtergrond om te beginnen...

Mijn huid, vooral op mijn dijen, was de laatste tijd aardig droog. Ontzettende jeuk, vooral 's avonds... en ik maar denken dat het (serieus) door de wrijving van de kleding kwam... Ik heb zelfs babyolie gekocht en ja hoor, het hielp wel voor even. Totdat de bodylotion van Unique op mijn plankje verscheen. Na de eerste keer was de jeuk weg. Het was dus echt droogte van de huid! De dagen erna bleef ik smeren en mijn huid bleef lekker zacht en veel minder gevoelig. Dus sindsdien begon ik aan al mijn bodybutters te twijfelen of ze echt zo diep hydrateren.... Eerlijk is eerlijk, als er een body-product is die echt-echt-echt werkt, dan is het zeker deze bodylotion. Hij is absoluut niet vettig en smeert vrij makkelijk uit. Misschien niet zo snel als een gemiddelde lotion (in plaats van 1 seconde per plekje duurt het bij mij misschien 3 seconden - het valt dus reuze mee), maar dat maakt verder niet uit gezien het resultaat. Ooooh, en om de geur maar niet te vergeten! Jullie weten dat ik van zoete geuren hou.... deze is het absoluut niet! Hij is vrij sterk kruidig, bitter-achtig, maar hij is niet storend en ik vind hem heerlijk doordat hij zo natuurlijk is! De verpakking vind ik trouwens ook een plus-punt, met zulke flesjes wil ik mijn badkamer wel vullen. Of ik enthousiast ben? Hell, yes! :)

Voor € 13,46 is deze bodylotion verkrijgbaar in de webshop van BioMy.

9 opmerkingen:

 1. Owww ik heb ook altijd last van droge jeukende benen, ik ga dit serieus een keer uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben echt heel benieuwd wat je ervan gaat vinden. Laat het me anders weten!

   Verwijderen
 2. Dat klinkt inderdaad wel heel aanlokkelijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nog nooit van dit merk gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh dat lijkt me super! Ik gebruik zelf geen bodymilk maar ik vermoed dat hun andere producten ook wel top zullen zijn. Eens een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt heel erg goed zeg! Kende het merk ook nog helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken het merk niet, maar het ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel goed om te lezen dat alle ingrediënten organisch zijn. Hydratatie vind ik heel erg belangrijk. Mijn huid is vrij droog. Ik hou zelf alleen niet van een kruidige geur.
  Maar klinkt echt goed.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg bedankt voor deze zeer uitgebreide review!
  De foto's vind ik zelf ook heel mooi! :)
  Groetjes, Julija

  BeantwoordenVerwijderen