woensdag 9 mei 2012

Extra hulp: Kiehl's en Biotherm serum

Het serum is een belangrijke stap in je dagelijkse gezichtsverzorging. Het bevat veel belangrijke voedende stoffen en het is heel geconcentreerd, waardoor je maar een paar druppeltjes nodig hebt. Ik kan mij voorstellen dat als je geen serum gebruikt, je het ook niet echt mist. Dat had ik namelijk ook. Totdat je het serum hebt gevonden dat volledig aan de behoeftes van je huid voldoet. Als je eenmaal het resultaat zult merken, kun je ook niet meer zonder. My story. Vandaag laat ik mijn twee toppers zien: nachtserum Kiehl's Midnight Recovery Concentrate en vooral-ochtend-serum Biotherm Skin Ergetic.Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat sera vaak niet goedkoop zijn. Tja, voor al dat goeds in het flesje moet je iets meer willen/kunnen betalen. Daarom ben ik vooral hierin bang voor miskoop. Als je voor een goed serum gaat, lees op zijn minst reviews daarover online. Of nog beter: probeer ergens een monstertje te bemachtigen (bij parfumeriën doen ze hier meestal niet moeilijk over). Zelf wil ik er best geld aan uitgeven, je doet er namelijk een paar maanden mee, maar dan moet ik zeker weten dat het gaat werken.Over het serum van Kiehl's heb ik heel veel positieve dingen gelezen, het werd mij ook door een paar mensen aangeraden. Dan moet ik het natuurlijk ook proberen! Ik heb dit flesje nu bijna een jaar en er zit nog minder dan de helft in - hoe bedoel je "je doet er lang mee"? :) En ja, ik gebruik hem dagelijks, voordat ik ga slapen. Dit is namelijk een nachtserum, het helpt om je huid te laten herstellen. Wij weten natuurlijk dat je huid dit als de beste kan in de nachtelijke uurtjes, dus een beetje hulp is altijd welkom. Wat zegt Kiehl's zelf hierover:

"Dit krachtige elixir op basis van planten werkt de hele nacht om de huidbarrière te regenereren, te repareren en te herstellen, met als resultaat een huid die er ’s ochtends jonger uitziet. Biedt de huid ’s nachts, op het moment dat ze het meest receptief is, de essentiële voeding. 99,8% natuurlijk. Zonder parabenen. Zonder parfum."

Over dat jonger uitzien - weet ik niet, als je 26 bent hoeft dat ook weer niet per se. Maar wat ik wel merk is dat mijn huid er 's ochtends beter uitziet. De kleur is frisser en het ziet er gladder uit. Wat ik vooral een groot voordeel vind is natuurlijk de herstellende werking van dit serum. Het helpt namelijk enorm om rode vlekjes (ook in de vorm van acné littekens) sneller te laten verdwijnen. Ook lijkt het of mijn nachtcrème nog beter werkt met dit serum eronder. Yay voor stralende huid in de ochtend! Dit serum heeft verder geen geur, maar wel een olie-achtige structuur. Dit helpt wel bij het aanbrengen: je hebt maar 4-5 druppeltjes nodig voor het hele gezicht. Aan het begin kan mijn huid er iets vettig uitzien, maar 's ochtends word ik wakker met mattere T-zone.

Sinds Kiehl's begonnen is met het verlagen van de prijzen kost dit seurm nu 39 euro en is te koop bij de Kiehl's shops in Amsterdam of online.Skin Ergetic van Biotherm heb ik al eerder tot favoriet benoemd, toen ik nog het monstertje aan het testen was. Ik vond dit product zo heerlijk dat ik absoluut de fullsize versie wilde hebben. Bij fullsize zit er ook een zakje met broccoli-concentraat in poeder-vorm bij. Deze moet je in het flesje oplossen en dan goed schudden. Ook moet je op het flesje noteren wanneer je begonnen bent met het gebruiken van dit serum. Door al die natuurlijk ingridiënten mag je het namelijk maar 3 maanden gebruiken (bij Kiehl's zijn het trouwens 18 maanden.. vreemd, maar zal wel door de olie komen). Maar waar is dit serum nou voor bedoeld?

"Dit hydraterende serum vermindert tekenen van vermoeidheid en geeft de huid extra energie. De gelaatstrekken zijn uitgerust, de teint oogverblindend, de huid prachig. 99% van de ingridiënten is van natuurlijke oorsprong. De geur is 100% natuurlijk."

Ik ben heel kritisch, vooral wat zulke belooftes betreft. "Een egale teint - dat heb ik toch niet nodig?" Geloof mij, pas als je geprobeerd hebt om er iets aan te veranderen zul je het verschil merken. Dit serum zorgt er inderdaad voor dat de kleur van mijn huid egaler wordt en dat mijn huid er sowieso beter uitziet. Het krijgt goede hydratatie, en omdat het geen olie is wordt mijn huid hier niet vet mee. Je merkt echt een verschil, vooral als je aan het begin dit serum een dagje niet gebruikt. Het lijkt echt of mijn huid zonder het serum grijzer wordt - nooit eerder gemerkt, maar nu weet ik dus hoe het kan stralen. Ook ben ik natuurlijk een sucker voor heerlijk ruikende producten en dat is deze absoluut - het ruikt naar zoete citroen of iets dergelijks. Super lekker en helemaal geschikt voor het voorjaar! Deze geur geeft mij ook energie, een aangename manier om wakker te worden. Ik gebruik dit serum dan ook vooral 's ochtends, maar je kunt hem in principe 2x per dag gebruiken (zo zul je het zeker binnen 3 maanden opmaken). De structuur is een beetje melk-achtig, ook heel fijn in gebruik.

Voor ongeveer 43 euro kun je dit serum bij verschillende parfumeriën en online kopen, bijvoorbeeld in de weshop van Douglas.

8 opmerkingen:

 1. Ze klinken allebei heel erg goed! Ik heb nog nooit een serum gebruikt, maar zoals ik dit allemaal lees ... ik moet 't toch maar een kans geven :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook altijd een serum, kan niet meer zonder. Deze twee lijken me fijn, nog nooit getest maar ben nu wel benieuwd naar die van Kiehl's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had een staaltje van Khiel gekregen, en een full size zat er voor mij niet in. Ik kreeg er ongelooflijk veel jeuk van aan mijn gezicht :(
  Oh ja, gelukkig had ik nog geen full size gekocht!
  Dat serum van Biotherm ga ik mss proberen, ik heb nu de dagcreme, en die is wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat serum van Kiehl's lijkt qua beschrijving erg op het Estee Lauder Advance Night Repair, alleen goedkoper. Enig minpunt van de Kiehl's webshop is dat je enkel met kredietkaart kunt betalen en dat is balen voor mensen die geen kredietkaart hebben of willen zoals ik dus. En effe bij de Kiehl's winkel langsgaan gaat ook niet wegens te ver... jammer jammer want ik ben zo benieuwd naar de Kiehl's produkten, ik lees er zoveel goeds over !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die van kiehl's ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne review en erg duidelijk ook! Ik gebruik momenteel een Radical serum, en dat is helemaal niet vloeibaar, zelfs een beetje stroef. Maar het werkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De tweede klinkt echt goed. Heel apart om te lezen dat je ook echt verschil merkt. Dat het wat grijziger lijkt zonder het gebruik ervan. Goede review.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen