zaterdag 5 mei 2012

Getest: BB cream van Estee Lauder en Garnier

Het is duidelijk: BB creams zijn een echte hype. Ze zijn populair, iedereen heeft er één in zijn/haar stash, zonder BB cream tel je niet meer mee *kuch kuch*. Sinds er in Europa zoveel interesse hiervoor is ontstaan en wij niet met z'n allen Aziatische BB creams kunnen gebruiken (iets andere huid, lichtere kleuren etc.), heeft tegenwoordig bijna elk in Europa populair merk een BB cream uitgebracht. Het jammere is: in 9 van de 10 keer is het een tinted moisturizer. Ik wil wedden dat de meeste mensen geen verschil kunnen opnoemen tussen een BB cream en een tinted moisturizer... erg jammer. Lees dan zeker het artikel over BB creams dat ik vorig jaar heb geschreven. Ik wil best accepteren dat een gemiddelde BB cream niet datgene doet waar dé BB cream oorspronkelijk voor bedoeld was. Maar het moet zeker meer dan alleen een tinted moisturizer zijn. Tja, ik ben kritisch... Afgelopen tijd heb ik BB cream van Estee Lauder en Garnier getest en vandaag wil ik mijn mening over beide met jullie delen.Het monstertje van BB cream van Estee Lauder kregen wij nog in Londen. En oh, wat was ik nieuwsgierig! Ik hou van producten van Estee Lauder, ik weet hoe fijn ze kunnen zijn... maar misschien heb ik gewoon net iets minder met de crèmes van dit merk. Dit is echt zo'n voorbeeld van tinted moisturizer die BB cream genoemd wordt... Hij is niet heel dekkend en mijn huid begint er al vrij snel mee te glimmen. Wat mij vooral stoort is dat hij in elk plooitje en in alle poriën gaat zitten. Hiermee accentueert hij reliëf van mijn huid, terwijl een BB cream dit juist moet verbergen. Enig voordeel is dat er SPF in zit. Ook wel jammer van de kleur (medium is best donker), maar als ik iets bruiner ben dan draag ik hem makkelijker, vooral als je ook je nek ermee insmeert (ter voorkoming van kleurverschil). Tja, ik ben echt wel teleurgesteld. Dat deze crème niet zo mooi op de huid ligt kun je ook op de swatch hieronder zien. Vergelijk hem eens met de lichtere kleur ernaast: een duidelijk verschil, mijn huid is veel meer egaal met de lichtere crème!Deze lichtere crème is van Garnier. Ik was heel sceptisch toen ik het monstertje van deze crème opende. Ik had al namelijk best veel negatieve reviews hiervan gelezen. Vooral omdat deze crème je huid liet glanzen schrok mij een beetje af... Maar niets was minder waar. Hij is perfect voor mij! Mijn huid blijft de hele dag mat. Misschien gaat mijn voorhoofd halverwege de dag een beetje glanzen, maar het ziet er niet zo vettig uit als met de crème van Estee Lauder. Ook dekt Garnier crème net iets beter en verbergt hij meer mijn poriën, zoals je ook op de foto hierboven een beetje kunt zien. Er zit dan wel geen SPF in, maar voor de rest is deze crème echt ontzettend fijn. Als je tegen mij een maand gelezen zou zeggen dat ik hier (vrijwillig) een fullsize van zou kopen, dan zou ik je nooit geloven, maar toch is het waar.. ik hoop nu echt niet dat de textuur van het monstertje iets dikker is dan van de originele.. maar het zal toch niet.. :) Kortom, ondanks mijn liefde voor Estee Lauder is budget merk Garnier hier zeker een winnaar in. Voor 9 euro voor een dagcrème is het absoluut een topper.

16 opmerkingen:

 1. Die van Garnier lijkt mij best wel fijn (ik had ooit ook een sample dus veel ervaring heb ik er ook niet mee). Ik vraag me eigenlijk af waarom ik had afgezien van het kopen van een full size. Te volle stash of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL the same here ^^ Het enige wat me niet tegenhield was de prijs :P

   Verwijderen
 2. Dat had ik dus niet verwacht, want veel zijn juist lyrisch over die van EL ipv Garnier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die van Garnier ook best fijn, ik heb hem fullsize en het is een luchtige mousse-structuur dus denk niet dat hij dikker is dan jouw staaltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er nog altijd niet uit als BB-creams wel iets voor mij zijn. Mss toch maar eens proberen. Jammer dat die van EL het niet doet voor je, vind het altijd zo'n fantastisch merk maar soms gaat het wel es fout natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is jammer dat het nog geen echte BB crèmes zijn maar als ik naar die foto kijk zou ik ook niet die van EL gaan kopen. Brr! Als hij dat al met je hand doet wat doet die dan op je gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat goed dat je hier een artikel aan wijd, wist niet dat er zoveel 'fakes' zijn! Blij dat die van Garnier goed is, was al zo aan het twijfelen of ik 'm zou kopen. Maar dat wordt dus een Ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die van Garnier ook erg fijn! Hij is voor mij alleen op dit moment iets te donker, dus ik moet wachten tot de zon lekker gaat schijnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik test op dit moment de BB van Garnier ook. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik er van vind. Ik vind hem vooral erg mooi staan als mijn huid een zonoppeppertje heeft gehad (MEt SPF natuurlijk ;-)). Als je huid een beetje "moe" is, dan vind ik dat de BB cream weinig doet..

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt heel vreemd...bij mij werkt Garnier dan weer helemaal niet..gek toch hoe het bij iedereen anders kan zijn! Langs de andere kant..beter voor je portemonnee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow... vaak hoor je overal weer andere dingen. Leuk, maar ook verwarrend. hihi! welke moet ik nou nemennnnn.. hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg jammer dat de Estee Lauder variant tegenviel. De kleur is inderdaad ook te donker. Zelf heb ik ook de Garnier variant. Voor mij nog iets te donker, helaas.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Na al die slechte reviews had ik ook niet verwacht dat ik de Garnier BB Cream fijn zo vinden, maar mijn eerste fullsize tube is inmiddels al bijna op! Trouwens, er zit wel zonbescherming in: SPF 15! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat je de nr 2 van de BB cream van Estee Lauder had...de nr 1 zou veel beter zijn geweest. Eerst was ik verbaasd hoe bleek de nr 1 was op mijn vinger, maar bij het aanbrengen was dit toch de juiste kleur.
  Voor mij
  -verzorgt (mijn huid voelt heel zacht na het aanbrengen),
  -dekt (lichte dekking, prima voor de zomer) en
  -beschermt (de SPF 35 vind ik zeker geen overbodige luxe, ben in het verleden al vaak verrast hoe sterk de zon was op gewone zomerse dag)

  De Garnier heb ik nog niet geprobeerd, maar vind het zo'n zonde dat er geen bescherming in zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou ik vind die van Estee juist perfect!!! Heel natuurlijk en het is logisch dat een lichtere tint egaler maakt. Ik heb dan ook de light van Estee en die is echt super!!!! Die van Garnier was echt heel slecht voor mijn huid, ik kreeg er flink wat irritatie van en bovendien oogde die heel onnatuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen