woensdag 16 mei 2012

MAC Hey, Sailor! (swatches + look)

De collecties van MAC wisselen elkaar in snelle tempo af. Misschien ligt het aan mij, maar het is wel opvallend dat er de laatste tijd meerdere LE's tegelijk in de winkel liggen... Maar goed, het is niet erg, MAC LE's zijn altijd leuk (vooral als je ze kunt bijhouden.. en zo niet: ik heb ontdekt dat in de Douglas webshop ook "oudere" LE's nog beperkt te vinden zijn). Een collectie met een navy thema? Dit is helemaal mijn ding! En omdat ik de laatste tijd een nog grotere fan ben van donker-blauwe kleuren, moest ik natuurlijk een paar dingetjes meenemen...Eindelijk een collectie, waarbij niet alleen de doosjes er leuk uitziet, maar ook de verpakking van het product zelf met vrolijke marine blauwe strepen versierd is! Dit is gelijk een pluspunt, erg leuk om te zien en super zomers. Natuurlijk hoort MAC verpakking zwart en strak te zijn, maar dit is ook even leuk voor de afwisseling. Op naar de inhoud...Powerpoint Eye Pencil in de kleur Blue Stripe is een prachtige donker-blauwe oogpotlood. Hij is vrij romig, wat ervoor zorgt dat hij heerlijk makkelijk in gebruik is. Dit is vooral ideaal voor op de waterlijn, hij doet namelijk helemaal geen pijn bij het aanbrengen. Op mijn waterlijn blijft hij overigens prima zitten, zelfs ietsje beter dan Urban Decay 24/7 potloden. Kortom, een hele-hele fijne oogpotlood, terwijl ik er eigenlijk geen verwachtingen van had. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.Pigment in Naval Blue koos ik ook vooral om zijn looks. Ik zat eerst te twijfelen tussen dit pigment en een donker-blauwe oogschaduw (met shimmer!) uit deze collectie. Toen bedacht ik me dat ik al best veel donker-blauwe oogschaduws heb en nog geen pigment... en toen de verkoopster zei dat ik met pigment meer plezier zal beleven, was ik overtuigd. And now it's mine! Dit is een hele bijzondere kleur, namelijk paars/blauw. Er zit ook wel shimmer in, maar het is niet overdreven veel. Met dit pigment kun je eigenlijk alle kanten op: van een hele donkere smokey tot luchtigere look. En dit is wat ik ermee gemaakt heb...Eerlijk is eerlijk, een basis met blauwe shimmer (die van Essence) eronder gebruiken was niet zo slim.. nu komt de kleur van het pigment niet helemaal tot zijn recht (aangebracht vanaf het midden richting de buitenste ooghoek en in de crease). Maar goed, het is wel een beetje zichtbaar. Ook heb ik de powerpoint eye pencil gebruikt. In de binnenste ooghoek en langs de onderste wimperrand heb ik Radiant Opal Moondust van Make-up Studio aangebracht (roze kleur boven mijn crease komt uit dezelfde palette). Voor mijn gezicht heb ik onder andere weer eens mijn mooi Girl Meets Pearl highlighter gebruikt. Al met al een simpele look, maar toch wel nog steeds een beetje navy.

11 opmerkingen:

 1. Zonde dus van die Essence basis eronder, maar op je hand ziet 't er wel gorgeous uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor, al kan ik zelf helaas nooit zo goed met blauw overweg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit! x

  http://flodown.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ugh, dat oogpotlood is ZO mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooi oogpotlood!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie look! Je bent erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch vind ik de pigment echt prachtig. De look is zo mooi.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de look toch wel geslaagd hoor! Die potloden zijn inderdaad erg romig en makkelijk te gebruiken. Fijne aankoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen