dinsdag 8 mei 2012

Orchideeën in mijn haarverzorging? Yes, please!

Matrix is een professioneel merk dat ik nooit eerder echt geprobeerd heb. Wel zonde eigenlijk. Mijn kapper werkt met dit merk en jullie hebben al eerder gezien hoe mijn haar na kappersbezoek eruit ziet (en dat komt heus niet alleen door zijn föhnkunsten ;)). Mijn kapper heeft zelf voor dit merk gekozen, omdat hij ervan overtuigt is dat de kwaliteit top is. En natuurlijk kun je de verzorging van Matrix ook thuis gebruiken. Van Peggy kreeg ik drie producten om te testen. Alle drie afkomstig uit de Biolage lijn speciaal voor gekleurd haar.Ik begin gelijk met mijn favoriet: Color Bloom Mask. Het is al even geleden dat mijn haar zo zacht en glad werd door een haarmasker! Het gevoel is echt heerlijk, maar ook het ontbreken van pluis maakt mij blij. Natuurlijk ben ik ook gelijk gaan kijken hoeveel siliconen dit masker bevat - nou, die kon ik op de verpakking niet zo snel vinden. Wel veel verschillende oliën (waaronder vooral palmboom olie). De textuur is heel aangenaam: het is romig en smeert super makkelijk uit. Als bonus - de geur. Die is heerlijk, ik ben er helemaal verliefd op. Ruik ik echte orchideeën? Het is echt de geur van de lente, aangename zoete bloemen geur - ontzettend lekker! Ik heb dit masker afgelopen weken regelmatig gebruikt en ik merk dat mijn haar er blij van wordt. Nu ben ik er zelfs zuinig mee aan het doen, omdat het bij mij iets te snel op gaat... en anders is het absoluut een re-buy exemplaar.Color Care Shampoo heeft ook dezelfde geur, maar dan veel subtieler. Het is een doorzichtige substantie die makkelijk schuimt.. dus ja, er zit SLS in (en weer snap ik het niet: SLS in shampoo's voor gekleurd haar? Why?). Nou ja, vooruit dan maar, mij stoort het niet echt. Deze shampoo reinigt mijn haar en hoofdhuid op een milde manier en dat vind ik altijd erg belangrijk. Verder doet hij eigenlijk niets bijzonders. Dat heb ik ook met de spray, Color Care Shine Shake. Ja, hij voegt iets meer glans aan mijn haar toe, maar ik vind het verder niet heel speciaal. Begrijp mij niet verkeerd, beide zijn fijn in gebruik, maar voor mij geen musthaves. Mijn haarkleur blijft wel mooi met deze producten, maar ik geloof niet dat het met een andere shampoo anders is. Misschien dat het vooral bij felle zomerse zon anders zal zijn.

De producten van Matrix (vooral het masker) hebben mij wel nieuwsgierig gemaakt naar het merk. Matrix is te koop bij salons en online (bijvoorbeeld bij haarshop.nl).

7 opmerkingen:

 1. Oe, dat klinkt goed! Lijkt me een erg fijn merk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb al spijt dat ik hem niet gehouden heb... :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh ik ga snel even op de webshop kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt echt heel goed! ga even op de website kijken, het zal wel wat kosten denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen