woensdag 23 mei 2012

Waarom beauty-shopping in Duitsland zo leuk is...

Met Hemelvaart zijn mijn vriend en ik een lang weekend naar Duitsland geweest. Wij hebben heerlijk van rust genoten... en natuurlijk kon ik het niet laten om even langs een paar drogisterijen te gaan. Ik was eigenlijk van plan om zo min mogelijk te kopen, maar op een of andere manier lukt het in Duitsland nooit echt. Beauty-shopping is daar namelijk wel heel erg leuk...De Duitse Douglas is sowieso een aanrader om naar binnen te lopen. Ik heb gemerkt dat het assortiment daar steeds meer op die van de Nederlandse Douglas gaat lijken... met uitzondering van NYX, bij sommige Duitse vestigingen kun je veel meer dan alleen potloden van dit merk kopen (bijvoorbeeld in Berlijn). DM is, denk ik, de meest bekende Duitse drogist. DM verkoopt super leuke dingen, qua make-up zijn vooral interessant: P2 en LE's van Essence en Catrice (die daar of eerder verschijnen of Nederland helemaal niet bereiken) en merken zoals Astor (verdwenen uit de Nederlandse schappen). Maar ook Rossmann en Ihr Platz zijn leuke drogisterijen om even binnen te kijken.Bij Ihr Platz vond ik eindelijk de oogmake-up removers van Bebe, die ik vorig jaar zomer in Oostenrijk heb gekocht. Deze remover is ontzettend fijn, misschien wel de beste die ik ooit geprobeerd heb. Alleen moeilijk verkrijgbaar, ook in Duitsland. Maar Ihr Platz had nog twee staan en dus gingen beide mee naar huis. Hetzelfde geldt voor nog een re-buy - de zilveren precision eyeliner van ArtDeco. Ik kocht eerst de eyeliner in zwarte huls, maar dat is weer een hele andere, werkt lang niet zo fijn als de zilveren. Ik heb geen backup gekocht, omdat ik weet dat Douglas ze ook online verkoopt. Ook kocht ik de oogschaduwbasis van ArtDeco. Deze heb ik al eerder gehad en die vond ik toen heel fijn. Dus ben benieuwd of het nog steeds zo is. ArtDeco en IsaDora hebben trouwens ook altijd van die fijne limited editions. Dit keer heb ik daar niks van gekocht, maar wel een paar dingen uit een LE van Kiko (te vinden in veel grotere winkelcentra in Duitsland). Ook een bordeaux-paarse mono van Kiko ging mee.Zelfs de normaalste dingen als deo's vind ik leuk om te zien! In Duitsland hebben ze bijvoorbeeld een Rexona die naar tropisch fruit ruikt. Of minerale deo's van Garnier, die in Nederland volgens mij nog steeds niet te koop zijn. Ook haarverzorging is altijd leuk om te zien. Zo zag ik een nieuwe lijn van L'oreal die geen sulfaten bevat. Wel raar trouwens, omdat ik in die shampoo nog steeds SLS zag zitten... maybe it's me. Ik nam wel de conditioner uit deze lijn mee. Ook kocht ik een organ-olie treatment van Swiss O-Par (nooit eerder van gehoord, maar die verpakking is zo leuk) en een droogschampoo van Schwarzkopf (lekker budget).

Dit zijn trouwens niet al mijn aankoopjes. Het ligt nu al een beetje overal verspreid, maar jullie zullen het nog ongetwijfeld een keer voorbij zien komen. De prijzen op beauty producten vallen in Duitsland trouwens ook altijd mee.. zelfs merken als L'oreal zijn er bij sommige winkels goedkoper. Maar het zijn dus vooral dit-hebben-wij-niet-in-NL producten die bij mij altijd hoog scoren. De merken zoals Bioderma en Caudalie worden in Duitsland dus ook bijna bij elk apotheek verkocht, net als in Belgiƫ.

13 opmerkingen:

 1. Beauty shoppen in Duitsland is geweldig. Alleen daarom vind ik Duitsland leuk :')
  Leuke dingen heb je geshopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg blij dat Duitsland voor mij maar 20 min. rijden is! Ik heb er de laatste tijd al ontzettend veel leuke dingen geshopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me zalig zeg! Ik heb idd gehoord dat Le's van sommige merken er zoveel vroeger uitkomen, of zelfs Le's zijn die alleen daar uitkomen! Duitsland heeft echt zo'n leuke budget merken ook! Echt hele leuke dingen heb je gekocht, ben best benieuwd naar de rest :p.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word te enthousiast van je post, ik wil ook naar Duitsland :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lang geleden dat ik nog eens naar Aken ben geweest, heb er meteen weer zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke spullen. Binnenkort ga ik naar Frankrijk en daar wil ik ook flink shoppen op gebied van Roger & Gallet en Le Petit Marseillais. Altijd leuk wanneer je spullen tegenkomt die ze in NL niet verkopen. Ik ga me eens uitleven in de Carrefour denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk geshopt ! Ik ben er nog nooit gaan winkelen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En de 'Bois d'Orange' is eindelijk ook in jouw bezit! Hoera! Leuke spulletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het minder kopen van beauty producten blijft inderdaad moeilijk. De deo's zijn inderdaad leuk in duitsland.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke aankoopjes ik kom niet zo vaak in duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ook geweldig daar te shoppen! Veel grotere schappen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tijdens de kerstdagen ben ik regelmatig naar duitsland geweest, en ik hou ook van beautyshoppen in duitsland! heerlijk :D leuke aankopen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen