zaterdag 12 mei 2012

Wat als......er niet elke dag een artikel zou verschijnen? Ik heb jullie mening nodig. Vooral van diegene die mijn blog ook echt lezen en niet alleen commenten om een eigen blogje te promoten. ;)
Volgens de statistieken is ongeveer de helft van mijn bezoekers nieuw-nieuw en de andere helft zijn terugkerende bezoekers. Ik heb daarom het vermoeden dat veel van mijn vaste/terugkerende bezoeksters niet dagelijks op mijn blog kijken (correct me if I'm wrong). Dat heeft mij aan het denken gezet... ik begon mijn blog ooit met het idee "leuke hobby voor erbij, een plekje waar ik mijn ei kwijt kan", jullie weten het wel. En het posten elke dag gaat mij ook prima af, ik kan het goed combineren met fulltime werken en sociaal leven ernaast, maar... eerlijk is eerlijk, je voelt altijd wel een beetje druk. En om helemaal eerlijk te zijn, mijn blog groeit niet enorm en dus vraag ik me soms af voor wie ik dan schrijf... in eerste instantie was het altijd voor mezelf, want "leuke hobby voor erbij..", maar aan de andere kant ook voor mensen die het daadwerkelijk lezen en er misschien iets aan hebben. Dat kan ook als er niet dagelijks een update is. Begrijp me niet verkeerd, het betekent niet dat er eens in de week een artikel komt, maar meer eens of twee keer per week geen artikel. Zou dat erg zijn? Eerlijk? Ik weet nog niet of het gaat gebeuren, hangt helemaal van jullie reacties af... ik ben dus heel erg benieuwd. Als ik het echt alleen voor mezelf doe, dan verandert het natuurlijk de situatie. Oh, en trouwens, als jullie sowieso verbeterpuntjes voor mij hebben - graag, ik kan wat feedback gebruiken!

25 opmerkingen:

 1. Nou, ik lees je blog erg graag maar als er eens een dagje geen artikel komt vind ik dat echt niet erg. Het lukt mij met mn eigen blog niet om elke dag een artikel te schrijven. Dus als je es geen tijd hebt of geen zin, dan is dat toch geen probleem he. Heb is en blijft jouw blog, jij beslist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat eingelijk nooit een reactie achter maar ik zou het niet erg vinden ik volg je ook via bloglovin dus ik kom alleen als er updates zijn. Maar iedere dag een artikeltje is natuurlijk leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je het helemaal zelf mag bepalen! Het is jouw blog!
  Ik volg via Bloglovin' , dus ik zie vanzelf wanneer er een nieuw artikel is, dus helemaal no problem. Al vind ik je blog wel heel leuk om te bezoeken haha!
  Trouwens: heb je een nieuwe lay-out?! Hij was me in ieder geval nog niet echt opgevallen, maar hij is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben natuurlijk fan van je blog! Dus ik kom dagelijks kijken, (excuseer me als het een keer niet lukt dan ben ik té druk maar kom ik later terug om bij te lezen) dus ja, voor mij mag het zo blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou het niet erg vinden. Je moet doen waar je je goed bij voelt. Als je tegen je zin artikels schrijft is het voor jou niet leuk en voor de lezers ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een blog die niet groeit ? Ik ben al een halfjaar bezig voor 5 volgers ofzo :p dus ik denk dat je niet zo zeer kan klagen XD Ik volg veel blogs via bloglovin en mij valt het eerlijk gezegd niet eens op wie er dagelijks post en wie niet omdat ik gewoon kijk naar de inhoud... Als het artikel mij aanspreekt bekijk ik het, anders niet... en zo simpel is het voor mij eigenlijk. Dus mij maakt het absoluut niet uit of iemand dagelijks post of niet, maar eerder wat de inhoud is van de artikels en die zorgt er dan voor dat ik op een blog ga kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik volg je blog via bloglovin dus ik zie elke keer wanneer er een nieuw artikel online komt en bezoek je blog dan. Ik zou het jammer vinden als je niet elke dag meer zou bloggen, maar het is natuurlijk jouw blog. Als jij je er beter bij voelt om niet elke dag te bloggen, ga je gang. Het lukt mij namelijk ook niet om elke dag te bloggen, dus ik begrijp het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Persoonlijk zou het voor mij geen probleem zijn als je niet elke dag een artikel online zet. Ik kom zelf niet elke dag op alle blogs die ik volg, zou ook gekkenwerk zijn want ik volg er veel te veel om dat te doen. Ik loop door mijn Bloglovin en lees de artikels die me aantrekken. Denk dat velen het zo doen en dat je daarom ziet dat niet iedereen elke dag terugkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf toch wel komen ook al schrijf je niet iedere dag ;-) Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet alle blogs die ik via bloglovin' volg, waaronder ook jouw blog, ook dagelijks lees. Het lukt me gewoon niet qua tijd (druk leven met gezin, werk en onderhoud eigen blog) ook al zou ik het graag willen. Het lukt mij ook niet om elke dag mijn eigen blog te updaten. Ik zou dat wel willen, maar ik zou het dan forceren en dan schrijf ik niet met plezier. En de fun factor is toch wel het allerbelangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou doen wat voor jou goed voelt. Ik volg je met Bloglovin en kom regelmatig kijken en soms lukt het mij niet vanwege drukte om alle blogs een bezoekje te brengen. The choice is up to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat je het toch in eerste instantie voor jezelf moet doen en pas op de tweede plaats voor anderen. Ik volg je blog nog niet zo lang, dus verder heb ik er niet zoveel over te zeggen. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik volg je blog al een hele tijd maar kijk er niet elke dag op. Ik vind bloglovin een fantastisch medium dat mij perfect verteld wanneer er een nieuw artikel staat dus ik kom hier langs als er een nieuw artikeltje staat waarvan de titel/beschrijving/foto me nieuwsgierig maakt :)
  Je moet zelf even goed voor jezelf uitmaken wat jou het gelukigst maakt want ik denk dat je vaste lezers liever 1 heel goed/leuk artikel lezen dan bvb 2 die wat sneller afgerafeld zijn om maar een artikel meer te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik volg je ook via Bloglovin, dus ik kom ook pas kijken als er een artikel staat. Of dat nu dagelijks is of om de dag, dat maakt mij niet uit. Het is niet zo dat ik niet meer zou komen als je niet dagelijks post.
  En eigenlijk hebben wij er niets over te zeggen. Het is jouw blog, jouw ritme. Lukt het niet, dan lukt het niet. Je gaat er geen volgers door verliezen, hoor. We begrijpen allemaal dat bloggen en voltijds werken en een huishouden en een sociaal leven niet allemaal netjes binnen 24 uur past. Als je het bloggen als een verplichting gaat zien, denk ik dat je er ook geen plezier meer aan gaat beleven.
  Dus: doe gerust! Bloglovin is daar heel handig in en GFC ook. Nieuw artikel = komen lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik begrijp heel goed hoe je je nu voelt, lastig probleem!

  Ik zou ik dit geval voor jezelf kiezen, trouwe bezoekers haken echt niet zo snel af! ik post zelf zoals je weet de laatste tijd vrij onregelmatig. hoewel ik het zelf heel vervelend vind hebben de bezoekers er wel geduld mee, het bloglovin followers aantal neemt niet persee af, en het aantal comments is nog steeds hetzelfde. Dus trouwe bezoekers zou je echt wel blijven houden!

  Ik zou zeggen: doe waar jij je het beste bij voelt, het is jouw eigen blog, en je moet er wel plezier aan willen beleven! (tenzij je fulltime zou willen bloggen ;) :P) En niet iedere dag een artikel hoeft ook niet te betekenen dat ze minder leuk zouden zijn? Je blog zou nog steeds even leuk blijven! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik begrijp heel goed waar je nu mee zit, lastig issue!

  Zelf post ik de laatste tijd ook vrij onregelmatig, en hoewel ik het zelf jammer vind, lijken mijn lezers er wel geduld mee te hebben. De bloglovin followers nemen niet af, het comment aantal blijft hetzelfde... Dus trouwe bezoekers zou je echt wel blijven houden!

  Dus ik zou zeggen: doe waar jij je het beste bij voelt! het is jouw eigen blog waar jij zelf de baas over bent, en het moet voor jou ook zo leuk mogelijk blijven! (tenzij je fulltime zou willen bloggen :p ;)) En als je niet iedere dag een artikel zou plaatsen hoeft dat niet te beteken dat je artikelen minder leuk zijn! Je blog zou gewoon net zo leuk blijven als dat het nu is! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh lekker, dubbele comment :P kreeg een foutmelding dus ik dacht dat hij niet geplaatst was dus had opnieuw wat getypt, sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maakt niet uit :) Zo'n leuke comment lees ik graag 2x ;)

   Verwijderen
 17. Ik lees je blog, maar laat niet vaak reacties achter. Je hoeft niet elke dag te posten, doe wanneer je leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je schrijft voor ons en voor jezelf natuurlijk. Ik kom dagelijks op je blog en lees elk artikel. Je moet doen wat je zelf leuk vind, maar elke dag een artikel zou ik leuk vinden.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik zouw het niet erg vinden als je wat meer blogt maar zouw wel jammer vinden dat je niet elke dag iets zouw plaatsen vind het altijd leuk om je stukjes te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik volg je al een tijdje en kom vaak maar comment niet steeds. Ik zou het persoonlijk niet erg vinden moest je niet iedere dag bloggen. Ik weet dat ik dat niet kan maar doe gewoon waar je je goed bij voelt. het is jouw blog, niet de onze.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het gaat er niet om hoe vaak je schrijft, maar wat je schrijft en dat er wel enigszins een regelmaat in zit :) Zelf reageer ik niet altijd omdat ik niet echt een beauty beauty meisje ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik ben een vrij nieuwe lezer van je blog.Het is jouw blog, dus als je eens geen tijd of zin hebt, is dat helemaal te begrijpen. Trouwe lezers zullen niet afhaken. By the way: ik heb er al wat van opgestoken dus doe maar rustig voort waarmee je bezig bent en zoals het jou het beste uitkomt...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. super leuk om te lezen, dank je wel!! ^^

   Verwijderen
 23. Ik lees je ook via Bloglovin, dus ik kom het altijd vanzelf wel weer tegen als er een nieuw stukje staat :) En ik heb zelf ook niet elke dag tijd om alle blogs te lezen, dus voor mij hoeft het heus niet met de regelmaat van de klok. Altijd belangrijk om het vooral ook leuk voor jezelf te blijven houden denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen