woensdag 13 juni 2012

Braun Satin Hair 7 Brush

De ionische haarborstel van Braun genaamd Satin Hair 7 Brush heb ik al een tijdje in mijn bezit. Deze hebben jullie al eerder in mijn "oorlog tegen droog haar"-video kunnen zien. In deze video was ook duidelijk het effect te zien: zachter, glanzender haar. Ik vond deze borstel altijd fijn, maar eigenlijk waardeerde ik het niet zo enorm... tot voor kort. Nu gebruik ik het zo goed als dagelijks en mijn haar kan er eigenlijk niet meer zonder. Ik zal eens uitleggen waarom...Welke beschrijving heeft dit borstel officieel?

"Onmiddellijke glans en gladheid vanaf de eerste beweging met de borstel, altijd en overal - slechts met één druk op de knop. De Braun Satin Hair 7 brush is eenvoudig te gebruiken, 100% draagbaar, perfect tegen pluizig en statisch haar. Je kunt het verschil direct zien en voelen want je haar zal er glanzender uitzien en heerlijk glad aanvoelen. Je zult versteld staan van het resultaat en meteen een fan worden van de Braun Satin Hair 7 brush die je haar zo ongelooflijk glad en glanzend maakt."Een ding voorop: het is geen stijltang en eigenlijk ook niet echt een stijlmiddel. Je haar stijl maken lukt je met deze borstel niet. Het is trouwens ook niet slecht voor je haar en dat vooral om een simpele reden: deze borstel wordt niet warm. Zodra je op het knopje drukt, zie je groen licht (wat trouwens niet vervelend of te fel is). Ook een gek klepje aan de achterkant gaat dan open (zie hieronder). Dit zou ervoor moeten zorgen dat de ionen vrij komen, maar ze maken bij mij wel een beetje een sissend geluid. Ach ja, het is verder niet erg, maar het viel mij gewoon op.Een paar keer met Satin Hair Brush je haar door borstellen en je merkt gelijk het verschil. Je haar wordt echt zacht is minder pluizig. Als je heel droog haar hebt, zoals ik, dan moet je daarna wel een hulpmiddeltje in de vorm van een serum gebruiken, wil je je haar langer pluis-vrij houden. Alleen hierom vind ik deze borstel niet geweldig. Waar ik wel weg van ben is iets anders... Zoals jullie weten heb ik best wel lang haar. Lang en droog haar - juist, het ontstaan van klitten is een big issue. Je haar voorzichtig borstellen is belangrijk, omdat je je haar niet wilt breken. Maar het is vooral met lang haar heel moeilijk. Niet met deze borstel! Het glijdt namelijk zowat door mijn haar. Nou ja, misschien niet vanaf de eerste keer, maar het gaat 10x makkelijker dan met een gewone borstel. Sterker nog, ik vind het nu zielig voor mijn haar om het met een gewone borstel te "martelen", vooral als het heel droog en vol met klitten is. Met Braun Satin Brush is het binnen 5 seconden gebeurd. Met alle andere aangename voordelen, zoals de zachtheid en extra aai-gehalte, uiteraard. :)Heel gek dat ik dit nooit eerder ontdekt heb, eigenlijk. Maar uiteindelijk ben ik er dus echt heel blij mee. Meer feitjes en weetjes over dit borstel kun je lezen op de website van Braun. Ik had hem destijds voor 60 euro gekocht, maar ik zag dat het echt steeds goedkoper wordt.

15 opmerkingen:

 1. die zou ik eens moeten testen, maar ik ken nieumand die hem heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn brush sist ook :p ! Ik kan ook niet meer zonder deze, krijg zelfs verschrikkelijk statisch haar van een gewone brush.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben super benieuwd naar de borstel. Hoop dat hij nog goedkoper wordt, i want

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel, ik vind dat ook, dat mijn knopen er veel gemakkelijker en sneller uit gaan met deze borstel dan met een gewone borstel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem nooit gekocht omdat ik het extra voordeel in vergelijking met mijn Mason Pearson niet zag...die glijdt nl. ook. Maar misschien... :)Na jouw artikel...hmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is dit borstelTJE of DEZE borstel ;)

  Leuk artikel, maar ik ga hem niet kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah kijk de voordelen van snel vettig haar. Het pluist nooit en glanst altijd ;)
  Ik kan gerust ook mijn haar een paar dagen niet kammen. Dat knoopt niet zo snel ook al heb ik geen steil haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben hier zo benieuwd naar, ik ga er toch maar eens naar kijken;D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf ben ik niet zo onder de indruk van deze borstel. Het voegt voor mij niks toe :(
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hem ook sinds kort, ik was wat skeptisch maar het was een scherpe aanbieding voor 19,50 dus dat vond ik behapbaar. Ik vind hem inderdaad ook erg fijn. Het is geen wonderborstel, maar het maakt het borstelen van mijn opstandige haar inderdaad een heel stuk gemakkelijker. Normaal kon ik mijn haar echt alleen borstelen als het nat was, maar met deze borstel kan ik mijn haar ook droog borstelen zonder eruit te gaan zien als Diana Ross op bezoek in het wetenschapsmuseum ;) Het enge nadeel is dat het klepje op de borstel op zo'n onhandige plek zit, waardoor die bij mij steeds losschiet, maar dat is op te lossen met een plakkertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wou er zo graag eentje hebben! Heb nu de Tangle Teezer (heb haar tot op mijn billen en veel klitten na douchen) en dat ding is echt mijn pareltje. Geen haar trekken en klitten er zo uit. Deze braun klinkt ook echt geweldig! De prijs houdt me wel tegen ondanks hij zo goedkoop wordt. Misschien binnenkort met een hele goede aanbieding!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat voorn middeltje gebruik jij eigenlijk na het borstelen tegen de pluizigheid??

  (anoniem omdat ik geen account heb xD)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat verschilt eigenlijk steeds! ik vind bijvoorbeeld een serum van Gliss Kur (miracle oil of zoiets) heel fijn. Of serum van Moroccan Oil. Op zich als je haar goed gestijld is, hoeft het serum voor daarna niet super goed te zijn, vind ik.

   Verwijderen