woensdag 20 juni 2012

Etat Pur Rich Nourishing Body Milk

Er is een nieuw merk op de markt: Etat Pur. Het doel is simpel en duidelijk: "het aanbieden van precieze en effectieve oplossingen tegen een betaalbare prijs, met de hoogste kwaliteit, aangepast aan de specifieke behoeften van de huid". Effectief en betaalbaar? Klinkt als muziek in mijn oren. De producten van Etat Pur zijn in te delen in 2 lijnen: Pure Actieve stoffen (A+) (optimaal gedoseerd om alle huidproblemen op een specifieke manier te behandelen) en Biomimetische skincare producten (+B) (om de huid elke dag te verzorgen terwijl ze de natuurlijke biologische balans respecteren). Van Peggy kreeg ik Rich Nourishing Body Milk (B52) om te reviewen.De verpakking is clean en simpel. Gelukkig zijn de letters nog wel groen en blauw, anders werd het een beetje saai. ;) Deze bodylotion komt dus uit de biomimetische lijn. Dit wordt beloofd: "Aangename, romige textuur. Voedt intensief en versterkt de barrièrefunctie van de huid." Op de achterkant van het flesje is te zien dat de textuur van deze bodylotion 3 van de 5 punten verdient, wat erop zou moeten wijzen dat het niet te romig is, maar ook niet te luchtig. So far, so good! En toch ben ik benieuwd hoe een crème met beoordeling 5 eruit ziet... ik heb zo'n vermoeden dat het een super dikke butter is. Deze "romige melk" vind ik al namelijk vrij dik. Dit komt ook vooral door het gevoel tijdens en na het uitsmeren. Je voelt gelijk dat deze lotion extra voedend is, ik zou hem zelfs zwaar willen noemen. Toen het zo heet was buiten, was deze lotion absoluut niet aangenaam in gebruik. Nu het wat frisser is, vind ik hem nog steeds te zwaar. Maar misschien speelt geur hier ook een rol in. Deze lotion heeft namelijk zo'n aparte, specifieke, zelfs een beetje medicinale geur. En ik ben gek op aanwezige geuren, maar op een of andere manier wil ik deze niet graag op mijn lichaam hebben. Voor de dames met een hele droge huid en geen specifieke voorkeur voor geuren, zou dit ongetwijfeld een fijn product kunnen zijn. But that's not me.En toch gebruik ik deze lotion graag. Echt waar! Maar dan als handcrème. Toen ik het een keer probeerde, had ik het door: dit is dé geur voor een handcrème. Op mijn handen trekt hij vrij snel in en laat ze lekker zacht achter. Vooral voor 's nachts vind ik hem ideaal. Nog een voordeel: een fles van 190ml aan handcrème gaat niet zo snel op. ;) Alhoewel een handcrème bij ons thuis er altijd wel snel doorheen gaat.

Etat Pur is een betaalbaar merk. Zo zijn de meeste producten onder € 10 en nooit duurder dan € 20. Check voor meer info hun website.

6 opmerkingen:

 1. de prijs vind ik een groot voordeel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt niet slecht en voor de prijs moet je het ook niet laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, zeker voor mijn droge huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De verpakking is vrij simpel. Jammer dat deze toch wat te zwaar is, lijkt mij niet echt aangenaam met dit weer.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed! Kan ik nu wel gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen