maandag 11 juni 2012

Hoe ik mijn mislukte pony stijl...

Ik wil met mijn haar altijd iets anders. Het heeft elke keer met kleur te maken. Na elk bezoek bij de kapper loop ik weer met iets nieuws naar buiten. Na de laatste keer werden het rode plukken aan de onderkant... Anyway, ook met mijn kapsel zelf wil ik soms iets nieuws uitproberen. Ik laat mijn haar zo ongeveer eens in het halfjaar bijknippen en de laatste keer wilde ik weer een schuine lok hebben. "Nou, eigenlijk, doe maar een soort pony, of gewoon een vollere lok." Zo gezegd, zo gedaan. En na een tijdje kom je erachter dat een echte pony je niet staat. En dat je die het liefst langer wilt hebben, zodat hij langs je gezicht valt en niet je zicht vermindert.Niet schrikken, een wilde pony. Het is wel al een tijdje geleden dat hij geknipt is en dus zit er nu meer lengte in. Ik heb hem nog geen een keer los gedragen (behalve thuis, maar gelukkig schrikt mijn vriend er niet van). Hij moet echt langer. Maar goed, weer wat geleerd "geen pony meer voor mij". Elke dag zo'n pony/lok opsteken vereist wel een beetje creativiteit. Nou ja, creativiteit, anders wordt het gewoon saai. Hieronder laat ik drie manieren zien van hoe ik ermee omga.De makkelijkste manier: opsteken met een speldje. Dit hebben jullie ook "in actie" kunnen zien in een van de laatste shoplogs. Dit is super simpel en kost 2 seconden (precies de tijd die ik gemiddeld elke ochtend aan mijn haar besteed... oh nee, serum erin doen kost nog 2 seconden!). Een variant op deze "look" ziet er als volgt uit...Naast het speldje, steek ik er ook zo'n mini haarklem in (hoog achter). Ik steek zo de zijkanten op. Ik hou van nonchalant/beachy haar. Vooral als ik mijn haar op deze manier doe, ga ik het echt niet glad en netjes maken. En ja, het kan op een kraaiennest lijken, vooral aan de achterkant, maar ik blijf het "speels" noemen. :) Lekker makkelijk en toch weer eens wat anders. Zo'n "kapsel" laat mijn gezicht ook nog eens iets langer lijken - altijd een voordeel.En tot slot nog een manier die ik laatst voor het eerst geprobeerd heb. Ik heb mijn pony een beetje los geföhnd en uiteindelijk aan de zijkant vastgemaakt met een doorzichtig speldje. Op de dag zelf was ik uiteraard vergeten om er een foto van te maken, dus dan maar de ochtend erna met ongekamd haar. :P Omdat mijn lok nu meer op een lok gaat lijken kon ik het speldje al bijna bij mijn slapen vastmaken. Als je een paar plukken ook nog achter je oren doet, dan heb je in ieder geval haar uit je gezicht. Ook al zo makkelijk en het is weer eens wat anders. Ik vind dit ook nog eens iets vrouwelijker staan.

Laat maar weten als jullie meer manieren van opsteken weten!

15 opmerkingen:

 1. De eerste en de derde manier vind ik het mooist. Ik erger me ook dood aan de mijne trouwens...nooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de eerste en tweede manier het leukst! ik laat mijn pony op het moment groeien en heb het ook vaak naar achteren met een speldje!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik pak een plukje van mijn haar en rol het een beetje en dan vast maken aan de zijkant met een speltje. Ik wilde van mijn pony af omdat ik het zat was om het vaak te laten knippen maar zonder pony lijk ik net een jongen dus ik moet kijken hoe lang ik dit vol hou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn frou is meestal wat langer, zodat ik het nog goed naar achter kan doen. Maar meer variatie kan ik er ook niet echt van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie dat zoooo graag een pony, alleen heb ik zo van dat fijn haar waardoor ie nooit mooi blijft liggen. Heb het vroeger altijd gehad en kreeg er vaak complimentjes over maar nu ben ik toch bang om het terug te doen. Ok ja, mijn haar groeit wel snel terug maar toch, het is iets om over na te denken :p ! De 1e en laatste manier vind ik het leukst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind de laatste manier het mooist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind met een clipje leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat balen zeg, als je het niet mooi vind staan! Je lost het goed op; je ziet er niks van en staat super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe het meestal zoals jij maar enkel en alleen als ik mijn schuine pony uit mij gezicht wil ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De laatste manier vind ik heel mooi!

  Ik draai mijn froefroe een beetje op en steek 'm zo vast. En als het terug wat langer is dan ga ik weer een kleine vlecht erin maken, zoals Lauren Conrad. Maar aan jouw lengte te zien kan jij dat al eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is idd een goed idee! had ik een keer geprobeerd, maar ik moet er gewoon goed voor gaan zitten. moet, denk ik, niet zo moeilijk zijn. :)

   Verwijderen
 11. Ik vind de eerste manier het mooiste. Zo draag ik het vaak zelf ook.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook eens een mislukte pony gehad, zo balen! die van mij was nog wel redelijk lang en droeg hem vaak ingevlochten of met een schuifje naar achteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke blog, ik heb zelf een blog over haar opsteken en kapsels halflang

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou wel wat meer informatie willen omtrent kapsels 2012 dames

  BeantwoordenVerwijderen