maandag 4 juni 2012

Jij, make-up en je omgeving

"Jij ziet er elke dag op en top uit. Maar waarom? Het is een kantoor, geen modellenbureau." - dat kreeg ik van het weekend van een mannelijke collega te horen. Goed bedoeld, dat weet ik wel. Maar toch... waarom niet? Een andere collega/vriendin zat ernaast. Zij maakt zich zo goed als niet op. De vraag die deze opmerking bij haar opriep: "En ik dan? Zie ik er dan onverzorgd uit?" For the record: dat is absoluut niet zo, iedereen zijn ding. De reactie van de mannelijke collega klonk als: "Stoer dat je gewoon zo je bed uitrolt, gewoon natuurlijk." Eeeeehm, duidelijk.


Nou vind ik wel dat als je haar er verzorgd uitziet, dat je niet per se opvallende make-up hoeft te hebben om er verzorgd uit te zien. Mooi verzorgd haar compenseert al een heleboel. Maar voor mij is mijn (oog)make-up echt alles. Het is een therapie in de ochtend (die drie kwartier voor de spiegel, wanneer ik wakker wordt) en het geeft mij zelfvertrouwen. En over dat laatste gesproken.... toen wij van het weekend met een groep in een appartement na het stappen gingen logeren kwam het moment waar ik best tegenop zat "het verwijderen van mijn make-up". Het klinkt vast heel stom, maar ik blijf het gek vinden als mensen (en dan vooral mannen) mij zo zien. Op een of andere manier zit je dan op een rare reactie te wachten... vooral als mensen je blote billen gezicht nog nooit gezien hebben. Op dat moment ben je wel een beetje jaloers op de meiden die normaal juist geen of nauwelijks make-up dragen en die de make-up van die avond moeiteloos weghalen. Maar zulke reacties bleven uit... en eerlijk gezegd had ik het niet anders verwacht. Het is niet dat het beeld over jou opeens verandert, misschien vindt men het zelfs mooier om je op sommige momenten helemaal puur te zien. Dat kan, soms is het ook prima.... maar ik ben toch wel blij om weer achter mijn kaptafel te zitten om een creatie voor op mijn ogen weer te bedenken. Niet om mezelf erachter te verbergen, maar om mijn ware ik te laten zien... kleurrijk, creatief en ook wel een beetje stoer.

Wat zijn jullie gedachtes hierover?

19 opmerkingen:

 1. Jij ziet er prima uit zonder je (oog) make-up! Ik heb het al eens gezegd, bijna niets aan je ogen en felle lippen, ik vond het heel mooi en een fijne afwisseling! Niets om je over te schamen! Een beetje verzorgd uitzien als je gaat werken vind ik wel belangrijk, maar je hoeft niet te overdrijven. Er was ooit een onderzoek waarin bleek dat vrouwen die zich 'normaal' opmaakten het meest aux sérieux genomen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met bijna niets aan me ogen voel ik niet mezelf, maar thanks ;) whehe en dat onderzoek, nooit last van gehad :)

   Verwijderen
 2. Ik draagookaltijd make-up. Op school of werk zijn ook meiden die er bijna niks aan doen onder het mom van 'ach het is maar school/werk. ik houd er gewoon van lekker make-uppen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben altijd volledig opgemaakt, niet noodzakelijk telkens zware oogmake - up maar toch, meer dan de gemiddelde mens denk ik. Ik voel mij er ook het best bij zo, geeft mij net als jou, zelfvertrouwen en ik zie er ook gewoon beter uit. Heb al vaak de opmerking gekregen dat ik er op mijn mooist uit zie als ik net op sta, zonder make up, allemaal heel fijn maar zo ga ik liever niet naar buiten :d ! Soms doe ik wel eens een hele lichte make-up op, enkel foundation, mascara en wat oogpotlood en zoals Peggy zegt, dan word je wel es wat serieuzer genomen. Als ik op sollicitatie ga bijvoorbeeld doe ik haast geen make up aan, dan zorg ik dat ik er eenvoudig maar verzorgd uit zie. Het is maar waar je je zelf het best bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. absoluut waar! alhoewel ik tijdens mijn sollicitaties wel gewoon make-up droeg... ik denk dat je dan vooral jezelf moet blijven, anders kan een werkgever schrikken als je dan opeens wel volledig opgemaakt verschijnt :P :D maar voor sollicitaties (en in mijn geval bij klantbezoeken) is het idd verstandig om make-up natuurlijk te houden.

   Verwijderen
 4. op een doordeweekse dag draag ik alleen bronzing powder,blush en lipgloss. Voor een speciale gelegenheid maak ik er met plezier wat speciaals van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb jou nog nooit zonder make-up gezien maar ik neem aan dat je net zo mooi bent zonder als met make-up. Zolang je er inderdaad maar verzorgd uit ziet, wat Peggy al zegt! Ik draag naar mijn werk altijd make-up maar als ik vrij ben ligt het eraan of ik zin heb. Ik vind het heel erg leuk maar soms is een dagje zonder ook wel eens goed voor je huid. Het ligt er maar net aan waar ik zin in heb en hoe ik me voel. Een andere dag kan ik mijn gezicht zo weer helemaal onder kliederen omdat ik het leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet gewoon doen waar je zin in hebt. Het is niet omdat het een kantoor is, dat je geen make-up mag gebruiken en andersom.
  Persoonlijk ga ik liever de deur niet uit zonder op zijn minst mascara. Liefst ook wat meer, maar soms ben ik echt gewoon te moe, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat iedereen het zelf moet weten, maar ik vind het gewoon heerlijk om bezig te zijn met make-up. Ook al moet ik er eerder m'n bed voor uit. Oke, ik ga soms ook wel 's zonder de deur uit , maar dat is dan altijd voor 't sporten en met sporten hoef / wil ik niks op. Naar school, winkels, werk, whatever wel. Sowieso mascara en misschien een lipkleurtje ofzo, zie je er gelijk wakkerder uit vind ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerst maakte ik mij ook volledig op. Alleen sinds een maandje? gebruik ik alleen mascara door de week. In het weekend en af en toe wil ik daar wel vanaf wijken. Mijn huid ziet er de laatste tijd best oké uit vandaar dat ik het jammer vind om foundation te gebruiken , wanneer de zon schijnt gebruik ik dan wel weer graag blush & highlighter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik hou ervan mezelf te verzorgen en de ene dag is dat met meer make up dan normaal. Ik hou van de cremetjes, maskertjes en alles wat erbij komt kijken! Heerlijk mezelf vertroetelen. Ik word gelukkig van make up, maar dat houdt niet in dat ik ongelukkig ben als ik het niet draag. Ik ga zonder problemen de deur uit zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik draag ook elke dag make up, maar niet echt kleurrijke ooglooks, ik ga echt voor nude kleurtjes. Ik voel me toch net iets beter met make up op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het belangrijk dat je gewoon jezelf bent en dat je iedereen in zijn waarde moet laten. Ik draag zelf de ene dag een totaal complete ooglook en de andere dag alleen eyeliner en mascara!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou ook van het ritueel, het helpt me te ontspannen en ik heb er zelf erg veel plezier in. Maar ik heb dan zo'n lief die steeds weer roept 'zie je wel je hebt helemaal geen make-up nodig' als ik mijn snoet weer schoongepoetst heb *zucht* Het is duidelijk: meneer houdt van naturel. Een beetje van mij, en een beetje nude make-up magie wel te verstaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik herken mij wel in het deel van make-up er af moeten halen, maar eigenlijk valt het altijd reuze mee en voel ik me binnen 5 minuutjes weer helemaal normaal.Voor mij bestaat make-up uit foundation (en mascara) en ik zou denk ik ook wel dagen hebben dat ik helemaal niets (wil) dra(a)gen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zelf loop ik door de weeks zonder make-up. Kan echt niet zo vroeg opstaan om mijzelf voor die spiegel te slepen. Zelf zie ik er altijd wel verzorgt uit. Toen ik 16 was herken ik veel van jouw in mij. Want ik vond het altijd zo raar om dan mijn make-up in de avond te verwijderen en vroeg mij dan af wat andere zouden denken.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha dus ik ben in me puberteit blijven hangen :P het verschilt blijkbaar gewoon per persoon en hangt er van af wat je gewend bent :)

   Verwijderen
 15. Ik heb als ik me niet lekker voel vaak geen make up op dus ben het wel gewend
  toch vind ik een beetje mascara al fijn haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik doe altijd gewoon waar ik zin in heb, dat is belangrijk, mijn generale motto is 'als het maar schoon is' is toe te passen op elke dag. Douchen en smeren is een must, kammen eigenlijk ook... make-up en parfum is een keuze. Ik ben blij dat er lekker veel te koop is en dat je kan doen waar je zin in hebt.

  En ik doe altijd wat ik leuk en mooi vind, dat is mijn stelregel. Smokey Eyes op een dinsdag voor de boodschappen is ook OK.

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen