donderdag 21 juni 2012

MAC basics

MAC heeft een aantal beauty producten die heel veel mensen al in hun stash hebben of die simpelweg als musthaves worden gezien. Nou ja, musthaves. Vergis je niet, omdat MAC ze verkoopt betekent het niet dat andere merken het niet hebben. Ik was nieuwsgierig of MAC basics allemaal zulke musthaves zijn... en gelukkig verkoopt MAC sinds kort ook enkele producten in reisverpakkingen. In dit artikel lees je dan ook mijn mening over drie MAC basics...Ik begin met de grote roze fles van Brush Cleanser. Ondanks dat het zo groot is, kost hij maar 10 euro. Prima deal van MAC, want je doet er echt eeuwen mee! In principe kun je deze cleanser als een soort shampoo gebruiken (dus eerst deppen in de cleanser en dan afspoelen met water), maar ik doe het anders. Ik gebruik het als dagelijkse cleanser en veeg mijn kwastjes, na het deppen, gewoon op een tissue af. Ik geloof dat de meeste beauty liefhebbers dit op deze manier doen. Deze cleanser is zacht voor mijn kwastjes en droogt ze niet uit. Hij maakt mijn kwasten ook niet echt nat, waardoor je ze in principe al snel weer kunt gebruiken. Ook heeft hij geen sterke geur en dat is altijd prettig. In plaats van de normale dop heb ik er ook nog eens een spray van gemaakt. Hoe? Het dopje van MUFE brush cleanser past precies op die van MAC! En toevallig was mijn MUFE cleanser net daarvoor opgeraakt. Omdat mijn MAC cleanser nu een spray is, gaat het product nog langer mee. Ik gebruik hem dagelijks al zeker 3-4 maanden en moet je kijken hoeveel er nog over is!Fix+ en Cleanse Off Oil zijn beide hele bekende producten. Ik heb hier veel goede dingen over gehoord en gelezen en was er natuurlijk mega nieuwsgierig naar geworden. En ik moet eerlijk zeggen: voor mij zijn dit geen musthaves. Fix+ wordt gebruikt om je make-up te fixeren, pigmenten/oogschaduws nat aan te brengen of gewoon om je gezicht te verfrissen. Voor het fixeren vind ik hem veel te nat, ook als je hem op grote afstand op sprayt. Voor het aanbrengen van pigmenten/oogschaduws - mwah, alle soort gelijke sprays doen hetzelfde werk. Ter verfrissing heb ik hem niet gebruikt, maar ik geloof niet dat het beter is dan zo'n spray van Vichy of Avene. Bij Cleanse Off Oil is het verhaal iets anders. Hij bevalt mij wel, maar ik ben er niet van onder de indruk. Dit had ik wel verwacht na alle super positieve reviews. Maar op een of andere manier lijkt het of hij mijn make-up niet beter verwijdert dan mijn andere cleansers. Sterker nog, mijn watje met tonic lijkt viezer na gebruik van deze olie. Maar gelukkig zijn dit beide mini's en dus is teleurstelling toch niet heel groot. Maar nogmaals, ook deze twee producten hebben grote fans, dus het zal ongetwijfeld aan mij liggen. :)

11 opmerkingen:

 1. De brush cleanser ga ik zeker halen. Van de fix + was ik ook eerst niet overtuigd, door die vreselijke spuitkop, zoals je zegt is het gewoon veel te nat, er komt teveel uit. Ik heb een verstuiver gehaald uit het kruidvat en daar de fix+ in gedaan en werkt veel beter zo en zuiniger in gebruik ook . Maar als je echt goedkoper af wil zijn koop je gewoon een verstuiver van Vichy of Evian ofzo idd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou zelf wel van de Fix + Ik gebruik hem vaak als ik werk. De brush cleanser is prima inderdaad. De olie ken ik zelf niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die brush cleanser moet ik ook 's kopen, en de Fix +!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is de eerste keer denk ik dat ik iemand hoor die minder enthousiast is. Ik pas voorlopig nog even. MAC spreekt me niet zo aan vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. toch binnenkort weer eens bij de mac gaan snuffelen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet alleen de fix spray nog. Echte aanraders van mac.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De brush cleanser heb ik ook gehad en toen heb ik hetzelfde als jij gedaan. Ze mogen die dop echt wel eens vervangen door een spray, want je verspilt anders veel product.
  Mijn Fix+ vind ik wel fijn, al ben ik nu de spray van Evian aan het testen.
  En die Cleanse Off Oil... een keer de mini geprobeerd (volledig opgebruikt dus), maar ik koop hem niet fullsize. Niet mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik gebruik de fix+ zelf ook vaak. Ik gebruik hem om mijn minerale losse foundation mee aan te brengen, zo komt met iets meer dekking op mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben wel fan van de cleanse of oil! En ja, die brush cleanser is zo handig om even snel je kwasten te reinigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de brush cleanser, heb alleen niet zo'n dop. Zou dat graag willen hebben want ik irriteer me dood aan de dop die ik heb

  BeantwoordenVerwijderen