dinsdag 31 juli 2012

Aangenaam verrast: Organix & L'oreal Hair Expertise

Ook al vind ik dat ik mijn haartjes met duurdere haarverzorging mag verwennen, ik kan er niks aan doen.. ik blijf nieuwsgierig naar haarverzorging die je "gewoon" bij de drogist kunt kopen. Ik ben dan ook extra blij als de kwaliteit niet zo verkeerd blijkt te zijn. Enig nadeel: jammer van de verkrijgbaarheid. Maar goed, op naar de review van deze fijne goodies.De producten van het merk Organix worden vooral door de Amerikaanse bloggers/YouTube guru's de hemel in geprezen. In Nederland wordt dit merk hier en daar verkocht, je moet net weten welke drogist in de buurt het assortiment van Organix heeft. De grote DA bij het Leidseplein in Amsterdam heeft zelfs een heel uitgebreid assortiment van Organix. Je kunt eigenlijk niet voorbij lopen zonder de hebberige blik te krijgen. Zelf heb ik al eerder producten van dit merk gehad. Ik heb er haat-liefde verhouding mee. Vaak valt het gewoon zwaar tegen, zo ook met het Keratin serum dat ik laatst heb gekocht (niet mijn ding). De verwachtingen bij dit haarmasker waren dan ook laag.... onterecht! Renewing Moroccan Argan Oil bleek een heel fijn masker te zijn. Het belooft intense hydratatie en diepe verzorging dankzij de Marokaanse argan olie.Je haar zou er glanzend en zijdezacht van moeten worden. Over dat glanzen weet ik niet, maar zacht is mijn haar zeker! Zelfs op de tweede dag is mijn haar een stuk zachter dan normaal. Is dit het beste haarmasker ever? Nee, zeker niet. Maar voor een budget variant (rond 10-14 euro?) is dit zeker een hele fijne verzorging, die doet wat het belooft. Ook de ingrediënten hebben mij verrast: naast de nodige siliconen zitten er ook verschillende oliën in, zoals jojoba en argan olie. Dit masker heeft een frisse, maar ook wel warme geur. Heel aangenaam en niet te sterk. De textuur is lekker dik en romig. Het smeert makkelijk uit en gaat ook weer makkelijk (na een minuut of 2-3) uit mijn haar. Hallo, zachte lokken! En ja, dit is tot nu toe de fijnste product van Organix die ik heb geprobeerd.Een nog grotere verrassing was voor mij de nieuwe conditioner van L'oreal Hair Expertise. Deze hele lijn heb ik in Nederland nog niet gezien, maar omdat het in Duitsland al volop verkocht wordt, moet het ook vast hier naartoe komen. L'oreal is nooit mijn favoriet qua haarverzorging geweest. Vooral van de hoeveelheid siliconen kreeg ik het al benauwd. Maar wat dacht je van een lijn genaamd Ever Pure? Dit zijn producten zonder sulfaten die botanische oliën bevatten. Zoals ik al eerder zei, vind ik het nog steeds vreemd dat de shampoo uit deze lijn alsnog SLS bevat (zónder sulfaten, toch?). Daarom besloot ik om alleen de spoeling te proberen. De ingrediënten-lijst zag er goed uit... tenminste, zo op het eerste gezicht geen zware siliconen, maar wel een aantal soorten oliën. En ik moet zeggen, L'oreal heeft voor de verandering prima zijn werk gedaan wat haarverzorging betreft! Ik begin met de geur... hier moet je echt van houden! Het ruikt sterk naar zoetere munt, ik vind de geur zelfs behoorlijk mannelijk, maar oh zo lekker! Deze geur blijft ook heel even in mijn haar hangen, zelfs als mijn haar weer droog is. Heerlijk, maar absoluut voor de liefhebbers. Al tijdens het uitspoelen merk ik dat mijn haar goed te handelen is. Als het helemaal opgedroogd is, is mijn haar minder pluizig en veel zachter. Het heeft geen kwaliteiten van een super diep hydraterend masker, maar voor een conditioner doet hij prima zijn werk. Vooral met zo'n verleidelijke geur! Nu maar hopen dat deze lijn niet lang op zich laat wachten, zodat ik er straks niet weer voor naar Duitsland hoef. ;)

8 opmerkingen:

 1. Beide producten lijken me wel fijn! ben benieuwd naar de geur ook haha oeeh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat haarmasker ziet er lekker romig uit, zeg... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze klinken beide erg goed. De lijn van L'Oréal heb ik in de VS gezien, met nog heel wat andere lijnen ook in zulke tubes. Jammer dat dat niet hier te verkrijgen is. Zal maar es naar Duitsland gaan dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die producten van Organix wil ik ook eens proberen, zeker die Moroccanoil-lijn! 't Is maar dat ik al vierhonderd andere producten heb staan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het masker ziet er zacht uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinken als fijne producten zeg! Ik gebruik nu alleen Aussie producten en dat bevalt me ook érg goed, dus die blijf ik nog even gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yep. Laat dat l'Oreal spul maa snel onze kant uit komen! Ben ook benieuwd nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker hoor maar pas op met teveel siliconen!!!

  (zie boek http://www.bol.com/nl/p/lang-haar/9200000019574258/)

  BeantwoordenVerwijderen