woensdag 4 juli 2012

Anti-pluis föhn tip: L'anza

L'anza Healing Smooth is wat je noemt een fijne herontdekking voor mij. Dit flesje heb ik al een hele tijd geleden bij haarshop gekocht en eigenlijk bleef hij maar steeds staan... omdat ik het blijkbaar op de verkeerde manier gebruikte. Tja, weer wat geleerd: niet elk anti-hitte product is hetzelfde.L'anza Healing Smooth, Thermal Defense Heat Styler is een hele mond vol, maar beschrijft precies dit goedje: bescherming voor je haar tegen hitte van een föhn of andere styling tools. Wat belooft het? "Heat & humidity protection. Delivers a strong, all-day hold. Controls frizz & adds shine." Anti-pluis? Dat kan mijn haar altijd wel gebruiken!Het is echt super simpel in gebruik: je sprayt het op droog haar en het is gelijk beschermd tegen hoge temperaturen. Alleen heb ik ontdekt dat het niet zo'n succes met krultang en stijltang is. Hoe weinig je ook sprayt, je haar is altijd net iets te nat om er gelijk mee te krullen/stijlen. Sterker nog, ik kreeg het gevoel dat mijn haar geroosterd werd, met sissend geluid erbij... brrrr! Dat was dus de reden waarom dit flesje steeds vaker bleef staan. Totdat ik het gewoon met een föhn probeerde.... en toen kreeg ik dus het bovenstaande resultaat: links - mijn haar, zoals het er normaal uitziet, rechts - gewassen met dezelfde verzorgingsproducten en max 2 minuten gedroogd met een föhn en L'anza Healing Smooth eronder. That's it! Persoonlijk vind ik het een mega verschil! Mijn haar wordt ook nog eens extra zacht en glanst meer dan normaal.Föhnen doe ik echt niet langer dan 2 minuten, ik heb er gewoon geen tijd en geduld voor. Maar dat is wel genoeg om mijn haar een beetje te temmen. Ik gebruik trouwens verder geen kam (alleen nat haar een beetje doorkammen, zodat er geen klitten meer zijn), dus als je tijdens het föhnen ook nog eens een ronde borstel zou gebruiken, dan zou het helemaal perfect eruit zien. Waar ik trouwens ook heel blij van werd, waren de ingrediënten. Zo op het eerste gezicht geen super zware siliconen (in ieder geval niet helemaal bovenaan het lijstje), maar wel keratine aminozuur, fruit en bloemen extracten. Best leuk dit! Waar ik alleen mee moet oppassen is het te veel sprayen: daardoor kunnen sommige haarplukjes aan elkaar gaan plakken (is ook weer met een kammetje opgelost). Dit resultaat houd ik trouwens ook nog eens de dag na het föhnen - dit is zeker een goed teken! Het flesje heeft ongeveer 17 euro gekost, maar er zit dan ook heel veel in.

Op de foto hierboven zie je links mijn haar normaal en de andere foto's - na gebruik van dit product. Weten jullie nog het artikel over mijn mislukte pony? Sindsdien heb ik er nog een stijl bij: een parodie (whehe) op Lauren Conrad vlechtje... dus hierbij het resultaat. ;) Op de laatste foto zijn plukken aan de onderkant te zien, waar ik het ook al eerder over gehad heb. Ik zit eraan te denken om meer van dit soort plukken over de hele lengte te doen.. dus bruine lowlights door donker-rode vervangen. Ach ja, wie weet! :)

12 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit, kende het product nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Ik vind jouw parodie erg geslaagd trouwens! En dat sissen is volgens mij normaal, als je je haren nat maakt en je komt er met iets heet over...erg gezond is het natuurlijk niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet inderdaad verschil, goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw echt een verschil! En prachtige lange haren heb je, super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dit klinkt wel heel erg goed, ik denk dat ik hem ook ga aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een wereldbreed verschil, Wow! Lauren Conrad stijl staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel goed uit zeg! :D Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik kende het product nog niet, maar wat een verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja das echt wel een verschil. Ik heb heel lang een leave in conditioner van L'Anza gebruikt, was wel een fijn product.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, ik wist niet dat je haar zo pluiste. Ben nog steeds jaloers op de mooie blonde lokken van jouw. Zo zie je inderdaad maar weer dat geen product hetzelfde is. Wel een verbluffend resultaat. Mooi <3
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen