dinsdag 17 juli 2012

Lekker onder de zon: zomerse beauty tips

Afgelopen maandag ben ik teruggekomen van de mooie zonnige Madeira (Portugees eiland). Een heerlijke week vol met zon en warmte - jaaaa, het was heerlijk! Als jullie mij op Twitter/Instagram volgen, dan hebben jullie vast een paar mooie foto's voorbij zien komen. Enkele foto's zullen jullie ook in dit artikel zien. Dit artikel heb ik voor het grootste deel geschreven zittend bij het zwembad, in de zon (of eigenlijk meer onder de parasol, omdat ik anders niets op het scherm van mijn iPad kon zien :P). Ook ondanks het grijze weer in Nederland, zullen deze tips misschien leuk zijn om te lezen. • Vergeet je oren niet in te smeren. Bij mij verbranden die het snelst, vooral omdat ik bij het zonnen mijn haar altijd opsteek en geen hoed/pet draag.
 • Tintje op je nek krijgen kan best lastig zijn. Draai je hoofd links of rechts en til je kin iets omhoog. Zo heeft de zon de meeste speelruimte.
 • Bandeau bh is op dit moment steeds populairder aan het worden. En terecht! Weg met witte strepen op je schouders!
 • Steek je haar (hoog) op als je het water in gaat. Chloor is een van de meest schadelijke stofjes voor je haar (dan maar geen zeemeermin gevoel).
 • Als je haar niet nat wordt, dan hoef je het ook niet elke dag na het zwemmen te wassen. Dit voorkomt dat je haar nog meer gestrest raakt.
 • Gebruik speciale haarproducten met UV filters. Ik heb zelf een speciale spray gebruikt en mijn haar was mij dankbaar hiervoor.
 • Neem ook een haarmasker mee op vakantie! Nog zo'n helper in nood.
 • Ben je van plan de hele dag te gaan zonnen? Ga 's middags een paar uur onder de parasol of op de hotelkamer chillen. Je huid heeft ook rust nodig, vooral als de zon op zijn felst is. • Vergeet niet om je om de paar uur in te smeren. Als je een branderig gevoel hebt, dan ben je eigenlijk al te laat.
 • Laat matterende gezichtsverzorging thuis, ook als je een vettere huid hebt. De zon droogt je huid uit en het zal blij zijn met een beetje hydratatie. Zelfs met een dikkere hydraterende crème ziet mijn vette huid er niet te glimmend uit op vakantie.
 • Neem ook een dikkere lichaamscrème mee. Deze kan makkelijk een aftersun vervangen (ik heb tenminste nooit een verschil gemerkt).
 • Vermijd parfum onder de zon. Alcohol zal vlekken op je huid. Goede alternatieven zijn: speciale zomerse limited editions van je favoriet geurtje (bewust alcohol-vrij), body sprays (bijv. H&M of The Bodyshop) en lekker ruikende bodylotions (dus ook diegene die in een setje met je lievelings parfum zat).
 • 8 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tips! Ik zag ook nog iets anders leuks voorbij komen op twitter, Gefeliciteerd ;)

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie tips! Ook nog van harte gefeliciteerd (zag later eindelijk waarvoor hihi)!!!!

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeie tips! Beetje jammer dat de zon nu ver te zoeken is :(

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Handen en voeten zijn ook meestal een vergeten punt. Ik smeer mijn handen altijd met 50 in in de hoop de rimpels voor te zijn :D

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Handige tips en leuke foto's! Hopen dat het zonnetje BE en NL nu ook nog weet te vinden ;-)

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook fan van de bandeaubikini! Geen witte bandjes effect, en het is ook gewoon een heel flatterende vorm.

   BeantwoordenVerwijderen