woensdag 25 juli 2012

Let me introduce you: Matis Professional Skin Care

Matis was een van de merken die nog op mijn uit-te-proberen-lijstje stond. Waarom? Omdat ik hier zoveel positieve reviews over gelezen had, dat het mij nieuwsgierig maakte. Matis is een prestigieus merk dat in principe alleen bij schoonheidssalons gebruikt wordt. Maar sinds het ook gewoon via de webshop van John Beerens verkrijgbaar is, is de verleiding nog groter geworden om kennis te maken met dit merk. Het was heel lastig kiezen, Matis heeft namelijk hele mooie producten voor elke huid. Ik koos voor de volgende drie toppers.Wat mij als eerst aan de producten opviel is hoe klein ze zijn. In mijn shoplog hebben jullie de doosjes kunnen zien, maar de producten zelf zijn een stuk kleiner! Dit is op zich wel begrijpelijk gezien de doelgroep en de prijsklasse (als je alleen van budget verzorging houdt, dan zal dit niks voor jou zijn). Ook geloof ik graag dat je van een goed product maar een kleine hoeveelheid nodig hebt per keer. Inmiddels ben ik wel gewend aan deze compacte verpakkingen, ze zijn natuurlijk ook nog eens handig om mee te nemen. Maar goed, het gaat om de producten zelf. En ik kan nu al verklappen dat ik er erg enthousiast over ben.Zoals ik ook in mijn shoplog vertelde kende ik Youth Hand Cream SPF 10 al eerder. Twee keer een monstertje gehad en na de eerste keer was ik al verkocht. Die moest ik in fullsize hebben! Verjongende crème voor je handen - klinkt eng, vooral als je 26 bent, maar eigenlijk onterecht. De handen van een vrouw verraden vaak haar leeftijd, hoe gelift haar gezicht er ook uitziet. Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom Madonna altijd (maar dan ook altijd) handschoenen draagt? Mode statement? Nee, een noodzaak. Ik vind daarom ook dat mijn handen extra verzorgd mogen worden. Dit is geen anti-rimpel crème voor je handen. "Het enige" wat deze crème doet is je handen voeden, hydrateren en beschermen tegen (en eventueel verhelpen van) donkere pigmentvlekken. Dit allemaal onder andere dankzij de toevoeging van vitamine A en E. En om SPF10 niet te vergeten - het is geen hoge bescherming, maar precies goed voor dagelijks gebruik. Wat ik het lekkerste aan deze crème vind is het gevoel tijdens en na het aanbrengen. Deze crème heeft best een dikke textuur, maar je smeert het zo uit. Hij heeft een warme, luxe geur (alhoewel een collega zei dat deze geur op die van Nivea lijkt... iedereen zijn associaties dus :P). Eenmaal op je handen, is de huid niet vettig, maar het voelt gelijk heerlijk aan. De huid van mijn handen geniet hier absoluut van. En nu maar hopen dat ik over 20 jaar geen Madonna-handen heb. :) Deze handcrème kost € 16,65 voor 50ml.Mandarin Paste kocht ik, omdat ik hier ooit veel positiefs over gelezen had. Het is een S.O.S. treatment die je altijd wel kunt gebruiken, vooral als je zo nu en dan last hebt van onzuiverheden. Ik begin met de naam. Mandarin Paste? Super leuk! Het ruikt inderdaad een beetjer citrus-achtig, dus met Mandarin zit het helemaal goed. Paste staat voor dikkere crème en dat is het ook. Niet super dik, maar ook zeker niet waterig. Je hebt een mini erwtje nodig voor meerdere puistjes. Geadviseerd wordt om dit 's nachts (als afsluiting van je gezichtsroutine) aan te brengen, zodat dit goedje de hele nacht zijn werk kan doen. En wat doet hij precies? Onzuiverheden uitdrogen, maar dan op een milde manier. Je voelt hem een heel klein beetje branden, maar zelfs voor mijn vrij gevoelige huid is dit niet vervelend. De volgende ochtend worden sommige onzuiverheden platter en de andere "rijper" (jullie begrijpen het vast wel). Ideaal! Ik weet dat meerdere merken zulke producten hebben, maar niet alle producten zorgen voor een resultaat. Met andere producten heb ik ook wel eens gehad dat je de ene dag wel het effect zag en de volgende dag niet. Bij deze paste zie je het resultaat elke ochtend. En dat is toch wel erg fijn, zo'n hulpmiddeltje. Mandarin Paste kost € 26,10 voor 30ml.Ik ben altijd op zoek naar een goede oogcrème. Mijn ogen zijn sowieso al heel gevoelig, maar ik ben ook iemand die de oogcrème vaak te hoog 's avonds aanbrengt, waardoor ik 's ochtends met opgezwollen ogen opsta. Een goede milde oogcrème is niet makkelijk om te vinden. Ik besloot om ook dit van Matis uit te proberen en koos voor Eye Contour Balm. Het is altijd even afwachten hoe zo'n oogcrème er dan uitziet, ik ben namelijk totaal geen fan van gel-structuur. En gelukkig heeft deze oogcrème dit dan net niet. Het is meer een jelly-achtige crème. Hij voelt heel fijn aan, is geurloos en trekt binnen enkele seconden in. Dit is een van de fijnste oogcrèmes die ik ooit heb geprobeerd. Hij is namelijk ideaal voor mij, ook omdat ik nooit meer met opgezwollen oogleden wakker wordt, ook al heb ik de crème veel te dichtbij mijn oogleden aangebracht. Ik word wakker met een veel frissere blik. Een tijdje geleden heb ik gemerkt dat ik lijntjes rondom mijn ogen begon te krijgen. En of het droogtelijntjes, expressielijnen of simpelweg rimpels waren, weet ik ook niet. Combinatie van deze crème en (waarschijnlijk ook) iets meer slaap heeft ervoor gezorgd dat de lijntjes in mijn buitenste ooghoek verdwenen zijn (???...!!!!) en onder mijn ogen veel zachter zijn geworden. Dit zal wel voor de frisse blik zorgen! Ik weet natuurlijk niet of dit ook bij diepere rimpels even effectief zou zijn, maar voor mij werkt het in ieder geval ideaal. De oogcrème kost € 39,15 voor 15ml.

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief 10% korting die je nu op Matis krijgt bij JohnBeerens.com. Nogmaals, dit zijn professionele producten, vandaar ook deze prijsklasse (waarbij prijs-kwaliteit verhouding wat mij betreft erg goed is). Over een tijdje (als mijn enorme voorraad gezichtcrèmes op is) wil ik de hele gezichtsverzorging van dit merk uitproberen, ik heb zo'n gevoel dat ik niet teleurgesteld zal worden. Alhoewel ze bij deze webshop nog zo'n merk hebben... maar hier een andere keer meer over. Daar gaan nog meer wishlists... :P

8 opmerkingen:

 1. Dit is niet goed voor mij om te lezen! Nu wil ik ook! Haha sommige platter en andere rijper... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit merk kende ik al van bij het schoonheidssalon maar nog nooit geprobeerd. Nu ben ik wel benieuwd naar de handcrème en de eye contour balm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijken mij fijne producten. Ik wordt in September 24 maar wat maakt het uit. Proberen kan altijd haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die mandarin paste klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed zeg! Leuk dat je ons er kennis mee laat maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Contour Balm ziet er leuk uit. Mijn huidige oogcrème is bijna op, dus ik ben op zoek naar een waardige opvolger!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Matis is echt een fijn merk en www.johnbeerens.com is echt een super webshop met goede service!

  BeantwoordenVerwijderen