vrijdag 27 juli 2012

Redhead drama

Als je eenmaal je vaste kapper (of in mijn geval: kapster) hebt, dan is het fijn. Waarom zou je je haar door iemand anders laten doen, terwijl hij/zij perfect jouw smaak kent en goede skills bezit? Vooral ideaal als je van het experimenteren houdt! Waarom zou je met kleur experimenteren bij een kaper die je niet zo goed kent? Ja ja, dat weten wij allemaal.... en toch heb ik het gedaan. Mijn uitgroei was verschrikkelijk voor de vakantie en ik besloot een afspraak bij mijn kapster te maken... Toen bleek dat zij op vakantie was. Damn... dan maar bij de eigenaar van hetzelfde kapperssalon. Hij is goed, vooral met föhn, maar dus niet zo met kleur...Dit was het resultaat toen ik naar buiten liep. Wat ik wilde: bruine lowlights vervangen door rode en de onderkant/binnenkant nog meer rood maken. De rode pluk van de vorige keer beviel zo goed dat ik alles meer rood wilde hebben. Dat is hem, het experiment dat ik had moeten vermijden.... had ik nou maar gewoon uitgroei laten doen. Het resultaat: te veel lowlights, waardoor het lijkt alsof rood (violet rood om precies te zijn) de basiskleur is en daar doorheen highlights zijn aangebracht. Tijdens het verven vroeg de kapper of ik ook rode plukken in mijn pony/lok wilde. Nee, want mijn kapster raadde dit ook al af. Het resultaat: mijn nog steeds blonde pony steekt enorm af bij al dat rood. Het ergste: toen de kapper klaar was, zei hij (en ik hoop dat het een grapje was): "Ik deed er maar gewoon wat kleur in en wist niet precies hoe het zou worden." Ik moest even slikken... Begrijp mij niet verkeerd: ik ben absoluut niet tegen het experimenteren. Bij mijn vaste kapster vraag ik me ook wel eens af of ze weet wat het eindresultaat wordt. Maar bij haar is het altijd goed. Bij hem... hij is niet slecht of zo, het resultaat is gewoon totaal niet mijn ding. Op de eerste dag vond ik het nog cool (whooohoo, redhead!) en ik wist zeker dat ik eraan ging wennen, maar uiteindelijk... nee, dit is zo niet mij... De enige opluchting was dat de kapper spoeling in plaats van verf gebruikt had. Ik wist dus dat de kleur steeds lichter zou worden...En dit is hoe het er nu ongeveer uitziet. In mijn Madeira video konden jullie de kleur ook al zien, maar dan ongeveer en week eerder. Na elke wasbeurt wordt de kleur gelukkig ietsje lichter. En mijn uitgroei begint zich ook weer te vertonen. Nooit eerder ben ik hier zo blij om geweest. :) De volgende keer ga ik alleen maar naar mijn vaste kapster en zal ik vragen om flink wat highlights, zodat mijn haar weer lekker licht is. Rode plukken ertussen zijn prima, maar misschien kan mijn kapster hier ook over adviseren. Omdat ik op deze manier rood (nogmaals, violet rood) met blond meng, lijkt het alsof mijn haar soms paars of roze is... Ik weet het, klinkt eng, vooral omdat ik het niet kan maken om met dit soort kleuren op mijn werk te verschijnen. Maar gelukkig valt het steeds meer mee, vooral naarmate de kleur uitgewassen wordt (en iets meer bruin wordt). Aan de bovenkant zie je duidelijk rode plukken ertussen, dat is juist datgene wat ik wilde. Maar het is vooral de onderkant wat zo donker is. Er is mij zelfs laatst gevraagd of ik ombre haar had. Zou op zich niet verkeerd zijn, maar dit is dan wel een hele hoge. Wat ik trouwens wel mooi vindt is dat deze kapper in plaats van een paar plukken aan de onderkant/binnenkant (bij mijn nek, jullie weten vast wat ik bedoel) een grote pluk, ongeveer van oor tot oor rood gemaakt heeft. Dat vind ik zelfs mooier dan de vorige keer. Maar voor de rest... Moraal van dit verhaal: dan maar een mega uitgroei, maar nooit meer experimenteren bij de niet vaste kapper.

12 opmerkingen:

 1. Het mis staat je niet maar ik snap wat je bedoeld erg zonde! Ik zit bij verschillende kappers maar kom vaak uit bij de gene die andere dingen wil doen met me haar dan dat ik wil zo irritant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo erg nog niet, maar ik zou er zelf ook niet tevreden mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kan altijd erger, maar ik kan begrijpen dat dit niet was waar je op gehoopt had

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vroeger ook al met kleurtjes geëxperimenteerd en dat is me ook niet altijd even goed bevallen :/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien gewon van het rood afstappen en het vervangen door koper. Staat heel mooi bij blonde haren. Violet rood vind ik minder mooi bij lichtblond haar. Gelukkig wast het er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het niet is uitgedraaid zoals je wilde :-( Heb ik ook al gehad. Bijna zes uur bij de kapper gezeten om van donkerbruin naar blond te gaan. En uiteindelijk was mijn haar oranje. Boo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh nee, ik zou ook niet direct van kapster wisselen. Mijn kapster weet wat ik wil, hoe ik het wil en ik hoop dat ze haar beroep nog lang blijft uitoefenen! :)
  De beginfoto is nogal "hard" vind ik, het verschil tussen je blonde lokken valt erg op. Lijkt me inderdaad mooier om de kleur te mengen en er wat te laten "uitpiepen".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anne-Sophie27-07-12 14:53

  I feel your pain! Ik heb laatst ook een nieuwe kapster geprobeerd en die heeft het voor elkaar gekregen om mijn haar, dat ik lichtbruin wilde hebben, zwart te verven. :/ Het lijkt nu al bruiner/wat lichter dankzij een goedje van Guhl dat ik erover heen heb gegooid: Oplichtende kleurversteviger. (Beetje gek dat het kleurversteviger heet terwijl het de kleur er juist uithaalt maar goed.) Google 't maar 'es! Het is een heel klein flesje en staat ergens onderaan bij de haarverf. Paar uur laten intrekken en dan uitwassen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah nee! Zonde! :O
  Ik ken je verhaal ook wel hoor, een andere kapper is altijd anders! Nu blijf ik maar bij dezelfde, want zo'n badhead wil ik niet meer hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oooh spijtig! Kappers vinden die doen wat je willen is echt moeilijk!
  Wij volgen je nu op bloglovin'!
  Nathalie - http://curls-and-bags.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ajjj, balen zeg!! inderdaad uitwassen/groeien lijkt me..
  zoiets had ik ook eind december... het was gewoon paars geworden, terwijl ik bruin wilde. Gelukkig is was het wel een uitwasbare verf, maar het is er bij mij nu nog niet helemaal uit. Maar zo te zien gaat het bij jou er wat sneller uit, dus het komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen