zondag 8 juli 2012

Vakantie voorbereiding? Routine en stress!

Vakantie voorbereiding... Het is elk jaar weer een hele happening. Alhoewel het bij mij dit jaar al vrij vroeg begon met het kopen van nieuwe kleding. Ook zonnebrand had ik al vrij vroeg gescoord, hoewel ik het vaak nog last minute regel. Ook altijd op het laatste moment - tijdschriften kopen. De laatste paar keer heb ik het steeds op Schiphol gedaan. Zo nodig nog mini's bij de drogist halen en medicijnen paspoort bij de apotheek regelen. Een dag van te voren beginnen met het inpakken (en dan de volgende dag bedenken dat ik hier beter 2 dagen voor kon uittrekken, omdat ik zeker weet dat ik nu iets vergeten ben). Vakantie stress een nacht voordat ik ga vliegen is een beetje standaard geworden. Op een of andere manier heb ik dan stress... geen idee waarom. Ik ben niet zo bang om iets te vergeten, omdat ik altijd probeer te bedenken dat zolang je paspoort en geld (inclusief creditcard) mee hebt, je alles ter plekke kunt kopen.


Ik vroeg mij dan ook af of jullie dit ook kennen: vakantie stress en bepaalde routine bij vakantie voorbereiding? Tell me!

8 opmerkingen:

 1. Ik ben ook van mening dat ik enkel mijn paspoort en geld moet meehebben, al de rest die ik vergeten ben, kan ik daar kopen. Woensdag vertrek ik op reis en ik heb nog zoveel te shoppen, dat zorgt voor een beetje stress. Ik moet nog een nieuwe zonnebril, bikini en een shortje en zonnebrand en niet veel tijd om daar om te gaan. Dus ja, toch wat stress :p maar eenmaal op bestemming aangekomen, is alles goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al bezig, ga over een aantal dagen al op vakantie. Ben nooit gestrest eigenlijk. Vind koffers inpakken en wat boodschappen halen juist erg leuk werk!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik op dat vlak wel georganiseerd ben, ik begin er ook wel twee dagen op voorhand mee, maar meestal heb ik toch alles mee wat ik nodig heb :)
  Bij het vliegen heb ik gewoon wat stress om op tijd daar te zijn, maar voor de rest valt dat wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de stress dit jaar niet, wegens no holiday :(
  Maar als ik op vakantie ga heb ik wel een beetje stress ja. vaak heb ik zo'n lijstje bij de hand wat je allemaal mee moet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love vakantiestress want je weet dat het stress is om iets positief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het altijd op tijd. Koop alleen olie soms in het buitenland meer niet.
  Kleding schoenen en make up is altijd drama.. dat heeft iedereen wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mm.. stress heb ik nooit zo veel last van! Ik gooi gewoon spullen in mijn tas, en klaar. Wat ik vergeet koop ik daar wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eigenlijk helemaal niet, ik ben zo gewoon een trolley of koffer te pakken. Mijn gevulde toilettas ligt standaard klaar in de badkamer en pakken doe ik eigenlijk de avond voordien. Is op een kwartier gebeurd. No stress, it's holiday! :) Fijne vakantie! Oh and btw: rust kan je redden :)

  BeantwoordenVerwijderen