donderdag 19 juli 2012

Zonneproducten: Dr. Brandt, Garnier, Inglot

Het kiezen van producten die je tegen de zon zullen beschermen is weer elk jaar een uitdaging. Zal het bevallen? Zal het verbranden voorkomen? Hoe reageert je huid erop? De zon is natuurlijk heerlijk, maar je moet wel een beetje voorzichtig zijn, vooral als je gevoelige huid hebt. Deze drie producten zijn met mij mee op vakantie gegaan. En dit is mijn mening na afloop.


Mijn favorieten van afgelopen week: drie redders op mijn favoriete H&M bikini.

Dr. Brandt blijft een fijn merk. Het is een duurder merk, maar persoonlijk vind ik dat je in gezichtsverzorging best mag investeren en daarom had ik die 30-35 euro wel over voor deze zonnebrand.  Dr. Brandt UV SPF 30 High Ptotection beschermt niet zomaar je gezicht tegen schadelijke zonnestralen. Dit zijn de beloftes: helpt pigmentatie veroozaakt door blootstelling aan UV te verminderen en voorkomt fotoveroudering, helpt tegen vervuiling en andere schadelijke milieufactoren te beschermen, absorbeert snel, matte afwerking, 80 minuten waterresistent, hypoallergeen en vrij van geurstoffen. Deze crème heeft een fijne, niet dikke textuur. Hij smeert goed uit, laat geen witte waas achter, trekt super snel in en maakt je huid niet vettig. Deze crème kun je ook gewoon onder je make-up gebruiken, maar ook op vakantie in de felle zon heeft hij prima zijn werk gedaan. Mijn gezicht is (voor de verandering) niet verbrand, de kleur is juist heel mooi en egaal geworden. Het enige nadeel: volgens de verpakking kun je deze crème maar een halfjaar na het openen gebruiken, terwijl de meeste zonnebrand een jaar goed blijft. Dan moet ik deze crème dus vaker dagelijks, onder mijn make-up gaan gebruiken. Vooral als ik wat langer buiten ben. ;)


Inglot balsem op mijn lippen + "swatch" van Dr. Brandt crème

Zonnebrand voor je lichaam kiezen kan best lastig zijn, gezien het mega aanbod. Ik besloot om dit jaar weer eens voor olie te gaan. Dit keer koos ik Garnier Ambre Solaire Beschermende Zonneolie SPF 30. Credits aan de verpakking - ziet er leuk, zwoel zomers uit. Deze olie belooft naast de bescherming ook voeding aan je huid, satijnen glans en waterbestendigheid. Het voordeel van zonneolie is dat het makkelijk aan te brengen is (gaan we weer: zonder witte waas) en het geeft inderdaad een mooie glans aan je huid. De olie voelt wel vettig aan, je moet hier tegen kunnen. Persoonlijk vind ik het niet erg, zolang het prettig (ook na het aanbrengen) aanvoelt. Het probleem met deze olie is dat sommige plekjes op mijn lichaam en mijn handen al na enkele minuten droog aanvoelen. Hoe bedoel je voedend? De geur is warm en vrij mild,maar op een gegeven moment begon ik een beetje alcohol te ruiken. Een kijkje op de achterkant van het flesje: ja hoor, als 4de op het lijst. Vandaar ook het droge gevoel. Erg jammer dit. Zelfs de olie van Nivea vond ik de vorige keer fijner. Na deze vakantie is er nog iets minder dan de helft van het product overgebleven...het wordt dus toch nog even opmaken volgend jaar, ben ik bang.


Een stukje hand + buik. Heerlijk bijgekleurd terug gekomen. Op mijn vakantie-nagels: Seventeen #24.

Tot slot nog lippenverzorging van Inglot die ik gewonnen had. Inglot Lip DefenceTreatment #03 bevat SPF 25. Deze balsem maakt mijn lippen iets lichter, alhoewel dit kleurtje al snel vervaagt. Hij ruikt heerlijk naar zomers fruit en glijdt over mijn lippen dankzij de romige textuur. Aan het begin vond ik hem een bittere nasmaak hebben, maar het kwam blijkbaar door een iets te dikke laag bij het aanbrengen. Dat hoeft bij deze balsem niet. Lichtjes aanbrengen en je geniet van alle voordelen ervan, inclusief de goede bescherming en hydratatie in de zon.

8 opmerkingen:

 1. De nieuwe layout is prachtig. Het lijken me fijne producten, olie gebruik ik als ik wat op smeer! Ik verbrand altijd standaard van zonnebrandcréme dat smeer ik echt nooit meer op dan nog liever een bodylotion. De lippenbalsem ziet er ook fijn uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, de Inglot SPF lippenbalsem is heel mooi! Ik gebruik zelf een lippenbalsem van Germaine de capuccini als ik lang de zon in ga. Heeft een mooie gouden glans. Dit Inglot kleurtje is ook mooi, subtiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb het je gisteren gezegd, maar toch nog even eens zijn met Mariska, je nieuwe layout is top! Zonnebrandcrème, heel belangrijk. Stak gisteren nog een City 'Bluk :)' in mijn mandje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde dat we het écht nodig hadden hier in Nederland #rotzomer,
  maar jeetje: je bent lekker bruin :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Miljaar, jij bent bruin! #jaloers :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent inderdaad heel erg bruin. Ah lippenbalsem met SPF! Divine!

  BeantwoordenVerwijderen