zondag 12 augustus 2012

After summer skin + make-up

Van de winter/vroege zomer (in ieder geval toen het nog zo koud was...) had ik de perfecte gezichtsroutine gevonden wat make-up betreft... en jammer genoeg was ik helemaal vergeten om erover te schrijven. Volgende keer dan maar, dit jaar zal ik het vast niet veranderen. Maar nu het (gelukkig) wat warmer is, is mijn routine ook een beetje veranderd. Vooral sinds ik terug ben van vakantie. Het is veel simpeler geworden en ik geniet nog een beetje na van het kleurtje op mijn gezicht. Vandaag wil ik laten zien hoe mijn make-up gezichtsroutine er nu uitziet.


Madeira-foto als aandenken aan de zomer.

Het grootste voordeel van de zomer(vakantie) is dat mijn huid er beter uit gaat zien. De zon heeft altijd goede invloed op de onzuiverheden, waardoor mijn huid rustiger wordt. Dezelfde onzuiverheden vallen ook nog eens minder op doordat de huidskleur iets donkerder wordt. En oh ja, om maar te zwijgen over het gevoel dat zo'n bruin tintje je geeft... I love it! Alle reden dan ook om je mooie huid te showen. Zo zonde om dit achter de foundation te verbergen!Op dit moment gebruik ik eigenlijk twee dagcrèmes, om en om. Op de dagen dat ik meer hydratatie nodig heb, pak ik mijn Louis Widmer fluide (hier binnenkort meer over). Als ik zie dat mijn teint niet egaal genoeg is, dan gebruik ik liever mijn Garnier BB cream voor vette/gemengde huid. Deze kleur accentueert nog mooier de gebruinde huid.Verder houd ik mijn gezichtsmake-up simpel en vooral niet te zwaar. Een primer (Dr. Brandt of Illamasqua) en een losse poeder er over heen. Meestal is het Primed & Poreless van Too Faced. Deze geeft ook nog eens dat gephotoshoped effect aan je huid, waardoor je poriën iets kleiner lijken en het geheel nog mooier wordt. Ik moet wel zeggen dat ik met deze manier van opmaken iets sneller begin te glimmen (mijn "winter-methode" zorgde de hele dag voor glans-vrij effect), maar dat is niet eens zo ernstig. Het ziet er heel natuurlijk uit en mijn huid wordt heel mooi geaccentueerd.Het vervelende van een kleurtje is dat het op een gegeven moment minder wordt... Mijn gezicht wordt ook nog eens altijd veel sneller bleker dan mijn lichaam. Vooral aan het begin is het heel makkelijk om deze situatie te redden. Een nachtje zelfbruiner en de volgende ochtend is je kleurtje weer terug. Mijn all time favorite blijft natuurlijk Collistar Magic Drops. Dit is al mijn tweede flesje (de oorspronkelijke review komt dan ook uit 2010!) en ik ben er nog steeds gek op. Als ik een diepere kleur wil, dan gebruik ik hem zowel 's ochtends als 's avonds. Ook op mijn nek. Hij helpt echt om de kleur te verlengen en hem op te frissen. En als ik een nog langduriger resultaat wil (en gewoon even de zon heb gemist), dan sluit ik een bezoekje aan de zonnebank ook niet uit. Laatst vond ik wel tijd worden, ik ben inmiddels toch al 3 weken terug van Madeira. Kortom, mijn routine is nu iets simpeler geworden en het scheelt zelfs tijd bij het opmaken... maar dat haal ik weer in met mijn oogmake-up. ;) Hoe mijn huid er met deze routine uitziet konden jullie trouwens in alle afgelopen EOTD's zien (en er komen natuurlijk meer).

8 opmerkingen:

 1. Ik gebruik ook de BB cream, bevalt me echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Die BB cream gebruik ik ook ,love it :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de bb cream is een holy grail :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm jij bent al de tweede die zo enthousiast is over de Collistar drops... Nu wil ik ze toch ook echt eens proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog al enthousiaste meningen gehoord over die Collistar Drops. Ziet er een beetje eng uit in het flesje maar wil ze wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook fan van de BB Cream! Van die Louis Widmer fluide heb ik is een sample gehad, zo fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de zelfbruiner druppeltjes van Collistar ook geweldig en super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De collistar magic drops moet ik toch ook es proberen !

  BeantwoordenVerwijderen