woensdag 1 augustus 2012

Color Tattoo: Permanent Taupe

Het is alweer 1 augustus. Wat vliegt de tijd snel! De zomer is al zowat voorbij (aan het weer te zien moet het nog beginnen, maar genoeg over vervelende dingen). En nog maar een jaartje te gaan tot de grote dag! Maar goed, op naar de essentie van dit artikel. ;)Van Peggy kreeg ik Maybelline Color Tattoo om te reviewen. Het is een neutrale, zachte kleur, genaamd 40 Permanent Taupe. Dit is niet mijn eerste kennismaking met Color Tattoo's. Ik heb er namelijk al een gehad, maar nooit op mijn blog laten zien. Het was een felle zee-groene kleur. Ik heb hem 2x gedragen en kwam erachter dat dit zo niet mijn kleur was. Om lang verhaal kort te maken, ik heb hem weggegeven via Twitter aan iemand van wie ik zeker weet dat zij hem vaak gaat dragen. Dat is de beste manier om make-up te gebruiken, toch? Maar Permanent Taupe is een mooie neutrale kleur die iedereen zal staan. Ideaal voor zachte looks, als je het mij vraagt. Ik teste hem met plezier uit en nu kan ik eindelijk mijn mening over Color Tattoo's met jullie delen.Permanent Taupe is een typische taupe kleur: iets tussen grijs en bruin in, maar soms lijkt het ook een beetje een paarse ondertoon te hebben. De kleur is niet te licht, maar ook zeker niet te donker. Hij zit dus overal een beetje tussenin. De textuur van Color Tattoo's is heerlijk romig. Eenmaal op de oogleden krijg deze cream oogschaduw een vaste vorm en blijft goed op zijn plek zitten. De bovenste swatch kwam trouwens ook niet makkelijk van mijn arm, zelfs met water en zeep. Een waterproof remover verwijdert de kleur wel heel makkelijk. Dus ja, in principe zou deze oogschaduw water kunnen overleven. Wat dat betreft is het een mooi product voor op het strand.Color Tattoo claimt langhoudend te zijn, 24 uur zelfs. Ik geloof dat graag, de meeste soort gelijke producten blijven bij mij heel lang zitten... mits ik er mijn primer onder doe (lang leven Shadow Insurance). Ik weet dat ik mijn eerste Color Tattoo zonder primer heb geprobeerd en ik moet zeggen, bijna een halve dag overleven op mijn vette oogleden is een verdienste! De bovenstaande look heb ik gemaakt met Permanent Taupe. In de crease heb ik ook een cream oogschaduw aangebracht, Ballerina Backstage van Essence. Deze heb ik een beetje uitgeblend met een zachte bruine kleur. Er kwam dus verder geen oogschaduw boven de cream kleuren. En ik denk dat het toch wel essentieel was. De kleur in mijn arcadeboog zag er na een halve dag niet meer zo mooi uit. Zou de combinatie van twee cream oogschaduws toch niet zo'n goed idee zijn geweest? Zoals jullie in een van de vorige artikelen konden zien, heb ik Permanent Taupe als basis voor de vaste oogschaduws gebruikt. Dat werkte een stuk beter, alles bleef netjes de hele dag op zijn plaats. Zoals het hoort. Wat mij betreft is dit ook wel de beste manier om de Color Tattoo's te gebruiken. Of misschien toch een vaste oogschaduw in de crease gebruiken bij vette oogleden. Al met al een heel fijn product om te hebben. In hoeverre dit een vervanger is voor MAC paint pot kan ik niet zeggen. Qua textuur lijken ze een beetje anders, maar het idee blijft natuurlijk hetzelfde.

12 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleur echt schitterend, maar alle reviews hebben me nog steeds niet echt overgehaald om een Color Tattoo te kopen. Ik houd het liever bij m'n paintpot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zal eens binnenkort een vergelijking maken, ook met MUFE en goedkopere varianten ;)

   Verwijderen
 2. Het is een mooi kleurtje, maar ook ik ben nog niet helemaal om. Mede door de voor mij toch wel hoge prijs blijf ik twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een mooie kleur! Ik kende deze Color Tattoo helemaal niet. Het klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze al best vaak in de winkel geswatched, en wil hem eigenlijk nog kopen vootdat ik op vakantie ga, want de kleur is echt mooi en het is gewoon handig voor op het strand inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zag hem gisteren al voorbij komen bij Peggy, erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi! staat je echt super goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik houd van mijn Paint Pots, maar ik sta te springen om deze Color Tattoos ook te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad beetje vergelijkbaar met de MAC paint pots, maar dit lijkt toch net iets anders. Ik wil deze color tattoos zeker uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben normaal geen fan van zo'n producten maar deze ziet er erg goed uit bij jou. De taupe kleur ga ik zeker es bekijken in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem echt supertof! ik vind die blauwe ook gaaf van de Color Tatoo's!

  BeantwoordenVerwijderen