zaterdag 4 augustus 2012

Ganier BB cream voor gemengde/vette huid (dubbel test)

De eerste BB cream van Garnier was voor mij een succes. Terwijl ik er niet veel van verwacht had, bleek hij zelfs fijner te zijn dan de BB cream van Estee Lauder. Sommige mensen waren hier verbaasd over, net als ik zelf... Als deze BB cream al zo goed bevallen was, wat zou ik van de nieuwe versie moeten vinden die speciaal voor gemengde/vette huid is? Natuurlijk móest ik deze uitproberen!Peggy stelde voor om er tegelijk een review over te schrijven (check dus ook zeker die van haar). Betere testpersonen dan wij bestaan toch niet? Alleen met mijn net-terug-van-vakantie-huidje kon ik natuurlijk niet de lichte versie gebruiken. Gelukkig verkopen ze ook deze BB cream in twee kleuren. En daar was mijn verbazing nummer 1: op het doosje staat "getinte huid" (dat klinkt nog donkerder dan ik zou willen), maar op de tube zelf staat "medium". Aha, dus die moet ik hebben! En ik nog maar denken dat er misschien toch drie kleuren zijn. ;)Terwijl ik bij de gewone BB cream totaal geen verwachtingen had, was het bij deze net andersom. Het moest de perfecte BB cream voor mij zijn... toch? De belooftes zijn in ieder geval aantrekkelijk: "All-in-1 technologie combineert verzorging met een vleugje make-up, de olievrij formule is verrijkt met ultra-absorberend perliet en minerale pigmenten." Maar ook: "De BB cream matteert non stop, hydrateert, vervaagt poriën en imperfecties, stimuleert een stralende teint en beschermt de huid tegen schadelijke effecten van de zon." Dat laatste dankzij de SPF 20.Verbazing nummer 2: de textuur. Zie hierboven het verschillen tussen de gewone BB cream (licht) en BB cream voor vette huid (medium). De nieuwe BB cream is behoorlijk waterig. Daar moest ik eerst aan wennen; uiteraard zaten de eerste paar keer mijn hele handen eronder. Tegenwoordig ligt het tubetje horizontaal op mijn badkamer-plankje, dit zorgt voor minder verrassingen bij het opendraaien van het dopje. Deze textuur heeft wel een voordeel: het aanbrengen gaat super makkelijk. Een paar druppeltjes en mijn gezicht krijgt een super egale teint! Wow! Dit is precies wat ik van een BB cream wil! Ik heb namelijk best wat rode plekjes en oneffenheden in mijn gezichtskleur en deze BB cream verbergt dit vlekkeloos. ;) Ook nog een pluspunt is de kleur. Hij is niet oranje, maar geeft wel warmte aan mijn gezicht. En hoe zit het met het verbergen van poriën - een van mijn grootste issues? Zie hieronder mijn make-uploos gezicht als bewijs...Op beide foto's draag ik Garnier BB cream voor vette huid. Vooral op mijn wangen en voorhoofd heb ik hele grove poriën. Met deze BB cream zijn ze niet helemaal verdwenen, maar je ziet ze duidelijk een stuk minder. Wat betreft het matteren - mwah, ik had misschien iets meer verwacht. Zonder primer durf ik niet de deur uit te gaan, omdat ik anders al snel ga glansen (ook met deze crème). Maar (let op) na mijn primer gebruik ik slechts losse poeder, omdat foundation of dekkende poeder met deze BB cream overbodig zijn geworden (binnenkort een apart artikel hierover). De mooie, egale kleur vind ik toch wel een van de grootste voordelen van deze BB cream. Misschien dat mensen met gemengde huid niet eens een primer nodig zullen hebben, maar er zijn geen crèmes die bij mij niet gedurende de dag gaan glanzen. Deze BB cream gebruik ik dus echt als dagcrème. Hij hydrateert mijn huid goed en maakt het lekker zacht. Dat er SPF in zit is ook wel een fijn extraatje. Kortom, als ik niet torenhoge verwachtingen had, dan was ik waarschijnlijk aan het gillen van tevredenheid. Alhoewel ik nu ook niet kan klagen... ik gebruik deze BB cream dagelijks en hij bevalt mij toch wel erg goed. Mijn huid blijft er rustig mee en dat is altijd fijn. En als ik straks iets bleker ben, dan kan ik het gerust met de lichte versie van de gewone Garnier BB cream gaan mengen. Voor die 10 euro, wat je hiervoor betaalt, vind ik het absoluut een waardig product. Goed gedaan, Garnier!

15 opmerkingen:

 1. Ha! Ik had dat van het 'glanzen' heel zeker verwacht bij jou. Bij mij glanst ie ook nog steeds een beetje maar verder vind ik hem prima! Heeft die van jou trouwens een smalle tuit of gewoon een rondje met een gaatje erin?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh nog iets, je gebruikt hem als dagcrème, zet je er dan poeder ofzo over? Of hoe bedoel je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hij heeft idd een smalle tuit. en ik zet er poeder overheen, met primer eronder!

   Verwijderen
 3. Kijk nu wordt ik nieuwsgierig....deze wil ik ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond de originele Miracle Skin Perfector al best oké, maar deze nieuwe versie voor de vette huid is inderdaad goed nieuws voor mensen met een vettere huid. I like it alot!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die nieuwe ook suuperfijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tevreden van deze! Mijn go to make-upproduct geworden, al draag ik eronder wel nog mijn gewone dagcrème. Beetje macht der gewoonte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind de nieuwe versie erg fijn, bevalt me beter dan ik verwacht had !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had een tester gekregen van de eerste versie. Die was ook wel fijn, maar misschien net wat te donker. Eens kijken of deze mij beter bevalt en of de kleur nu wel goed is. Hij lijkt mij erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er fijn uit. Ik heb een tube staan uit de glossybox maar nog nooit gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem ook erg fijn! Ondanks mijn droge/gevoelige huid vind ik deze stukken beter dan hun vorige BB cream!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb er al veel over gehoord en zou hem graag eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil em ook graag uitproberen, wat is de prijs?

  BeantwoordenVerwijderen