vrijdag 3 augustus 2012

Gezichtsverzorging: Dermalogica & Louis Widmer

Het kan toch best lastig zijn om over producten te schrijven waar je niet helemaal achter staat. Of beter gezegd: waar je geen uitgesproken mening over hebt. Vaak ben ik erg enthousiast over producten of je kunt duidelijk merken dat ik teleurgesteld ben. Vandaag wil ik twee gezichtsverzorging producten laten zien die in de categorie "producten met het mwah-effect" kunnen vallen. Deze heb ik getest voor Peggy.Bij huidverzorging gaat het bij mij altijd om het totaalplaatje. Het mag aangenaam ruiken, ook al moet de geur zeker niet overdreven te zijn, en het gevoel bij/tijdens/na het aanbrengen moet prettig zijn. Ook let ik altijd op de textuur: het mag wat romiger zijn, liever zelfs romig dan gel. Zolang ik maar merk dat mijn huid blij van het product wordt. En geloof mij, dat kan ik vanaf het begin al zeggen. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik mijn mening over Dermalogica Sheer Moisture SPF15 kon delen. Vanaf het begin was ik in twijfel en dat is voor mijn gevoel altijd al een minpunt. Wat belooft deze créme? Niet vettige moisturizer die hydrateert en beschermt tegen UV stralen. De extracten van olijven en waalnoot zaadjes beschermen tegen vrije radicalen en verbeteren je huidstextuur. Bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.Ook al heb ik mijn mening over dit soort producten al snel klaar, ik heb bewust met deze créme enkele weken gewacht tot ik er iets over ging roepen. Mijn conclusie? Sorry, maar ik ben niet overtuigd. Ik heb al vaker Dermalogica producten gebruikt en had er toch iets meer van verwacht (alhoewel ik de vorige keer ook niet echt laaiend enthousiast was). Ik heb deze créme zowel thuis als op vakantie gebruikt. Vakantie ja... wat kan een betere test zijn voor spf bescherming dan onder de felle zon van een tropische eiland? Wat ik de hele tijd heb gemerkt is dat deze créme niet genoeg hydrateert. Ook al heb ik een vette huid, in de zomer heeft het nog steeds hydratatie nodig. Vooral als ik uurtjes in de zon doorbreng (lees meer zomerse beauty tips). Maar met deze créme hield ik een beetje dat trekkerig gevoel over. Toch wel vreemd en niet super fijn. Ook de textuur beviel mij niet zo. Het is wel vloeibaar en zeker niet te dik, maar tijdens het aanbrengen had ik een beetje datzelfde benauwde gevoel als met Embryolisse créme. Daarnaast vind ik het niet echt een product voor vettere huid, ik glim er namelijk behoorlijk mee. En wat spf bescherming betreft - hij doet prima zijn werk, vooral als je niet veel zon ziet (spf 15 is eigenlijk te weinig voor op het strand).Als je het mij vraagt dan vind ik de producten van Louis Widmer nog fijner dan die van Dermalogica. Het bevalt eigenlijk altijd, ook al ben ik misschien niet altijd even enthousiast over dit merk geweest. Daarom was ik ook benieuwd naar Sebo Fluid die goed van pas zou kunnen komen in de zomer. Wat is dit voor product? Matterende dag- en nachtverzorging voor een vette, gemengde en onzuivere huid. Bevat antibacteriële en irritatieremmende bestanddelen. Deze fluïde gebruik je als laatste stap van je verzorgingsroutine: nadat je je dag-/nachtcréme hebt aangebracht. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat ik dit product minder regelmatig heb gebruikt dan de créme van Dermalogica. Ik heb soms best wel lastige huid. Vooral een tijdje geleden was het behoorlijk onrustig. Ik baalde ervan dat de créme van Dermalogica het niet rustiger had gemaakt en wilde daarom ook niet te veel met andere middeltjes experimenteren. Als mijn huid onrustig is, dan wil ik het liever meer met rust laten in plaats van helemaal te verdoven met anti-sebium producten. En toch heb ik het effect van deze fluïde kunnen merken. Persoonlijk vind ik hem niet echt matterend. Nou ja, oké, misschien een heel klein beetje. Maar ik geloof niet dat dit helemaal de bedoeling van dit product is. Hij zorgt er wel voor dat bacteriën, vooral bij onzuiverheden, niet nog meer verspreid worden over je gezicht. En dat kan nog eens een voordeel zijn bij onrustige huid. Deze fluïde heeft een créme-gel textuur, brengt makkelijk aan, maar kan een klein beetje plakkerig aanvoelen. Ik geloof graag dat vooral bij hele jonge huid dit product iets effectiever zal zijn. Zelf heb ik geen behoefte om hem dagelijks te gebruiken, vandaar dat hij ook in dezelfde "mwah"-categorie valt.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo`n last van een onrustige huid gehad in de vakantie en een creme is me al snel veelste vet terwijl ik wel hydratatie nodig heb, maar glim ontzettend snel maar ben 39 dus mijn huid heeft meer nodig ;-)dan de creme voor jonge meiden met een probleemhuid.
  Jammer dat deze creme`s niet het wondermiddel is wat we zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm beide geen echte aanraders dus. Ik ben al langer benieuwd naar Dermalogica maar omdat ik niet echt een onrustige huid heb, louter wat last van roodheid, twijfel ik altijd om er iets van aan te schaffen. De ene vind het merk super, de ander zoals jij vb maar 'mwah'. Laat ik maar nog een beetje wachten dan :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. louis widmer vind ik meestal goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat Dermalogica wat tegenviel. Ik hou zelf wel van Louis Widmer. Loewieke heeft een aantal super producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het tegen viel. Ik gebruik producten van de bodyshop heel simpel haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben fan van Louis Widmer. Wellicht heeft de crème pas effect als die echt bij je huidtype past en langer gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen