donderdag 9 augustus 2012

Hair Doctor met Argan Oil

Je hebt haarserum en je hebt haarserum... Verwarrend, I know. Maar na zoveel sera te hebben getest wordt je kritischer.. en nieuwsgieriger. Zo ontdekte ik een tijdje geleden het merk Hair Doctor in de shop van John Beerens. Nooit eerder van gehoord, snel Googlen leverde ook al niet veel op. Daar gaat mij nieuwsgierigheid.... "Argan Olie" trok mij over de streep. Hup, in het mandje!Hair Doctor (met Argan Oil) - verzorgende olie voor hernieuwde glans. Hair Doctor blijkt een Duits (kappers)merk te zijn en dat staat vaak toch wel voor goede kwaliteit. Het flesje bleek niet zo groot te zijn, past nog net in mijn handpalm. Maar eerlijk gezegd vind ik grotere serum flesjes ook absoluut niet handig. Je kunt het nergens naar toe meenemen en je hebt het gevoel dat het veel te langzaam opraakt. Dus dit is eigenlijk prima! Het flesje is doorzichtig en je ziet gelijk dat dit serum kleurloos en gel-achtig is. Tot nu toe niks spannends. Het serum wordt omschreven als vochtinbrengend en verzorgend. Ook zorgt het ervoor dat het haar gaat glanzen.

De omschrijving van John Beerens webshop is als volgt:

"De premium Hair Doctor Oil bereikt tegelijkertijd vele effecten bij alle haartypen. Zo geeft het niet alleen een natuurlijke glans, maar het beschermt en herstelt beschadigd haar. De doorkambaarheid wordt verbeterd en het voorkomt statisch haar. Het maakt het haar gladder en werkt vocht inbrengend, zonder vettig aan te voelen. Zo verkort en vereenvoudigd het de verzorging en styling.

Gebruik: Na het wassen 2 tot 3 druppels van het product in handdoek droog haar verdelen. Dit product is geschikt voor alle haartypen en voor dagelijks gebruik."Eigenlijk ben ik het helemaal eens met de omschrijving. Het belooft niet dat alles super, wonder, weet-ik-veel-wat wordt. Het is gewoon een fijn serum voor dagelijks gebruik dat je haar net iets mooier maakt. Allereerst een kijkje op de ingrediëntenlijst. Naast een paar siliconen staat ook argan olie bovenaan. Die vormt dus echt de basis van dit product, het zijn niet alleen maar belooftes. Ik heb dit serum zowel op vochtig haar als op droog haar gebruikt, het maakt niet zo veel uit. 2-3 druppels zijn niet genoeg voor mijn lang, vol haar. Ik gebruik altijd ongeveer 6 druppels. Het klinkt misschien veel, maar, geloof mij, mijn haar heeft het nodig. Het wordt er ook helemaal niet vettig van. Het resultaat is fijn. Je hebt sera die je haar helemaal dood "voeden" met siliconen, waarbij het er wel prachtig uitziet, maar de volgende dag weer hetzelfde als voorheen wordt. En je hebt sera, als deze, waarbij je voelt dat het ook echt iets meer doet. Mijn haar is misschien niet 100% pluisvrij (is ook heel moeilijk met dit soort poreus haar), maar het ziet er een stuk netter uit. Ook krijgt het een hele natuurlijke glans (dus niet overdreven "ik heb net 10 kilo glansspray gebruikt" glans). Mijn puntjes zien er fijner/zachter uit, ook de volgende dag. Mijn haar voelt gewoon iets beter aan. En dat dit serum ook vanbinnen iets doet, heb ik gemerkt tijdens mijn vakantie. Zoals ik al eerder schreef was dit serum mijn after-sun haarverzorging. Het heeft ervoor gezorgd dat ondanks vele uren in de zon, mijn haar er 's avonds prima uitzag en uiteindelijk geen uitgedroogd hooi-berg werd.

Hair Doctor Oil wordt verkocht in de webshop van John Beerens en kost € 24,90.

9 opmerkingen:

 1. Dat klinkt heel erg goed zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog nooit van dit merk gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd van haarolie en haarserum, dus dit lijkt me zeker prima! Kende het merk ook nog niet, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed,ik kende dit merk nog niet.
  Sinds ik mijn haar heb geverft moet ik het ook beter verzorgen.
  Misschien dat ik hier wel een flesje van haal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt goed ! Ik ben grote fan van olieën en serum voor het haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt best wel ok, maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed voor droog en kapot haar, maar dit is niks voor mij. Al die haaroliën beweren wel dat ze voor 'alle' haartypes geschikt zijn, en dus ook voor vet haar, maar ik weet het toch niet...

  BeantwoordenVerwijderen