donderdag 16 augustus 2012

Kennismaking met bareMinerals: Face Fashion - Pretty Wild Collection

Eindelijk, mijn kennismaking met bareMinerals. Eigenlijk zou ik allereerst hun minerale foundations moeten proberen, daar staat dit merk natuurlijk bekend om. Maar op een of andere manier ben ik nog steeds geen grote fan van minerale foundations. Een vloeibare foundation of poeder pak ik net iets sneller. Bij de Sephora had ik een tijdje geleden een set gezien met o.a. oogschaduws en blush van bareMinerals. Een perfect kitje voor mij om uit te proberen. Vandaag laat ik jullie alle swatches zien, inclusief alle producten in actie (lees: in een look).De verpakking is zeker een eycatcher. Het heeft een vorm van een boek - hoe cool is dit! Alhoewel ik niet van zulke grote verpakkingen ben (wat moet je hierna ermee?), blijf ik een zwak voor mooie dingen hebben. En dat is het zeker...Van binnen zie je meer kleur-inspiratie en verschillende mooie quotes. Als je de eerste bladzijde omslaat (het blijft een boek), dan komt make-up te voorschijn. De hele inhoud van het boek is geïnspireerd op een thema..."Untamed, lush, surreal - these shades of muted lilac, earthy green and wild rose capture the essence of a garden in full bloom."

De inspiratie achter deze set zijn dus de kleuren uit de tuin. Maar pretty wild? Zo wild vind ik de tuin eigenlijk niet... Ach ja, het idee is leuk. De kleuren uit de natuur. Laten wij eens kijken.Er zitten twee kleuren oogschaduws in: Violetta (zacht, bijna wit met blauwe ondertoon, lila kleur) en Greenhouse (grijzig mos-groen... gelukkig, grijzig... ik kocht dit nog voordat ik besloot om geen groene oogschaduws meer te kopen). De blush die erin zit draagt de naam Floret en er is ook een kleine Flawless Definition Volumizing mascara bijgevoegd. Tot slot nog een Pretty Amazing Lipcolor in de kleur Vivacious. Genoeg producten om een mooie natuurlijke look te maken!En ik moet zeggen - de kleuren zijn mooi. Vooral de oogschaduws. De blush vind ik minder geslaagd, omdat deze veel en veel te licht is. Ik vind het meer een highlighter, zelfs als je van jezelf heel licht bent. Zowel blush als oogschaduws hebben wel een goede blend-gehalte en zijn heel fijn om mee te werken. De lipkleur bleek ook prima te zijn: niet te donker, maar het maakt je lippen wel subtiel opvallend. Het is een dikkere gloss die niet te veel plakt. Helaas is deze dus blijven liggen bij een van de bruidsmeisjes (zie het verhaal van zaterdag). En mascara... wat moet nou een blauwe mascara in deze set? Dit snap ik dus nog steeds niet. En oké, het heet Blue Black en op de wimpers lijkt het bijna zwart, maar toch.Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt om te laten zien hoe ik al deze kleuren draag. Het is een rustige, natuurlijk (voor mij dan) look geworden, waar ik een paar extra's aan heb toegevoegd.Eerst heb ik netjes de instructies gevolgd: Violetta in de binnenste ooghoek en Greenhouse over de rest van mijn bewegende ooglid. Dezelfde Greenhouse heb ik ook in mijn crease aangebracht, maar dat was toch iets te neutraal voor mij. Wat doe je dan? Juist, grijpen naar de donkere kleurtjes uit je stash. In mijn geval was het The Black Palette van Urban Decay, waar onder andere de prachtige donker-groene kleur Libertine in zit. Deze ging in mijn crease en langs de onderste wimperrand (zien jullie die mooie shimmer? ^^). De crease-kleur en vooral erboven heb ik uitgeblend met Greenhouse. Floret als blush werkt voor mij niet, vooral nu ik nog een kleurtje heb. Ik heb een andere roze blush toegevoegd. Niet te veel, zodat de kleur van de wangen nog steeds natuurlijk bleef. Voor mijn lippen gebruikte ik Chanel gloss in Cosmos (ongeveer dezelfde kleur als Vivacious, maar dan met enorm veel shimmer). De blauwe mascara zit alleen op de onderste wimpers. En dat is mijn Pretty Wild look! Heel draagbaar, maar toch wel best bijzonder.

Deze set met mini's heeft ongeveer 20 euro gekost. De producten van bareMinerals zijn te vinden bij Sephora.

6 opmerkingen:

 1. Mooie pigmentatie :) de lipkleur is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou enorm van Bare Minerals. Hun oogschaduws zijn super hun blushes trouwens ook als je dan de juiste kleur hebt!! De lipglosses zijn erg fijn, maar ze hebben dus ook shiny ones en erg fijne lipsticks. Ik heb een heel gamma hier liggen! De look is mooi, en de blauwe mascara, ik snap het wel, kleuren uit de tuin in de huidige colour blocking trend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof setje! Greenhouse ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk uitprobeer setje, hoef je niet gelijk voor een smak geld producten te kopen! Handig :)
  De oogschaduws zien er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen