donderdag 2 augustus 2012

Mijn minst favoriete kleur: groen

Ik ben altijd diegene geweest die graag roept dat iedere kleur oogschaduw iedereen kan staan, mits je het op de juiste manier aanbrengt. Of: als je de juiste tint van deze kleur gebruikt. Ik experimenteer graag met felle kleuren. In het dagelijkse leven besta ik niet zonder felle kleuren, ook al is het maar een lijntje bij een neutrale look. Maar toch is er een kleur die ik vooral de laatste tijd niet graag draag: groen.Groen is de kleur die ik niet vaak pak. Het gaat vooral om echte gras-groene tinten tot aan groen-blauwe kleuren. De hierboven weergegeven kleurtjes krijgen dan ook jammer genoeg nauwelijks aandacht. Van zeegroene kleur van Kat von D tot een drietal Inglot kleuren, UrbanDecay's Graffiti en Junebug van Sugarpill.Bubbles in My Lemon Soda gaf aanleiding om te denken dat groen niet helemaal mijn kleur is. Het stond gewoon raar. En het was niet omdat zo'n felle kleur doordeweeks misschien too much is. Had ik deze look met blauw of paars gedaan, dan was er niks aan de hand geweest. Het is gewoon... te groen.Drop Me Into the Sea look is gemaakt met teal-kleuren. Dit kan nog net wel, alhoewel dit wel een rand-geval is. Het staat nog net niet zo hard als gewoon groen, maar het is ook zeker geen vaak gedragen look. Was deze teal kleur nog iets groener geweest, dan had je ook zeker een verschil gemerkt.

De enige soorten groen die ik dan wel weer leuk vind zijn rokerige tinten groen, datgene wat meer naar grijs neigt (tja, ik en grijs zijn steeds grotere vriendjes aan het worden). Zoiets als in deze look. Ook donker-groen vind ik nog wel leuk om te dragen. Maar dan moet het donker-donker zijn.Laying on the Grass, Seeing the Sky look kan nog net wel. Het is dat ik alsnog blauw heb gebruikt en gelukkig is het vooral veel donker-groen. Anders had dit een rare look kunnen worden.

Kortom, ik heb dus eindelijk een kleur oogschaduw gevonden die ik niet snel meer zou kopen.. of liever helemaal niet, omdat ik mijn andere groene kleuren ook al nauwelijks gebruik. Het is ook wel logisch dat het net deze kleur is: groen bij grijs/blauwe ogen klinkt alleen al raar. Groen bij groene/bruine of zelfs echt grijze ogen vind ik dan wel weer staan. Maar het is dus duidelijk niet mijn kleur.

19 opmerkingen:

 1. ik vind groen zelf ook een lastige kleur om mee te werken >.< ik pak dan al snel naar de meer blauwgroene tinten om het voor mij meer draagbaar te maken XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou wel van groene tinten, Paars is een kleur die ik aan de kant laat liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De twee laatste looks vind ik jou het mooiste staan (i.c.m. jouw ogen). Ik ben zelf de laatste tijd helemaal gek van zeegroene en turquoise tinten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groen is voor mij ook zo'n kleur die ik niet gauw ga gebruiken, al kan het echt wel erg mooi zijn, zoals turquoise. Jij bent voor mij alvast een inspiratie om wat vaker te gaan experimenteren met kleurtjes ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind dat groen niet lelijk hoor bij jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De 'drop me into the sea' look vind ik de mooiste nochtans. Ik hou zelf ook helemaal niet van groen, niet in kleding, niet in make-up.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind groen ook niet zo mooi, maar aubergine groen weer wel in een ooglook! Zelf gebruik ik vooral bruine tinten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aubergine groen? ik kan me er nauwelijks bij voorstellen, eerlijk gezegd :P

   Verwijderen
 8. drop me in the sea is erg mooi. Maar ik ben al snel klaar ik heb een gruwelijke hekel aan groen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What?! Ik ben gek op groen, het is één van mijn favoriete kleuren! Je eerste look vind ik inderdaad ook niet zo geslaagd, maar de andere twee vind ik wel heel mooi gedaan, hoor. Probeer anders groen eens te combineren met goud. Of probeer eens mosgroen in plaats van felgroen. Binnenkort ben je ook helemaal gek op groen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geloof me, ik heb het al met alle kleuren geprobeerd, maar het is gewoon niet zo mijn ding ;)

   Verwijderen
  2. Hm oké, ik geef mijn groen pleidooi op dan :-) Ik heb hetzelfde met blauw eigenlijk. Diep donkerblauw kan nog wel, maar alle lichtere varianten zijn gewoon niks voor mij.

   Verwijderen
 10. Ik vind de tweede ooglook nochtans prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Groen is juist mijn Go-To kleur, ik ben sowieso fan van de kleur, maar het past ook nog eens mooi bij de kleur van mijn ogen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Groen is een moeilijke kleur. Ik vind het wel mooi, maar op mijn ogen gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het toch wel mooi bij je anders! Wat ook mooi is, is om een bruine smokey eye te maken met in het midden een beetje groen!
  Nathalie
  ps: misschien vind je het wel leuk om aan onze giveaway mee te doen?
  http://curls-and-bags.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben juist gek op alle soorten groen, olijf en teal!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan het heel goed begrijpen! Ik denk dat iedereen ook wel een beetje een kleur heeft die die persoon net wat minder goed kan hebben. Zelf heb ik het een beetje met echt dat hele lichte blauw, zoals de lucht. Komt idd door mijn oogkleur ;) Groen vind ik wel een hele mooi kleur, vooral olijf/mos/teal/appel, maar dat lichte grasgroen vind ik persoonlijk ook niet zo.. maar die laatste twee looks kan je zeker goed hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen