vrijdag 31 augustus 2012

Wedding update #1: een jaar te gaan!

Nadat mijn vriend mij de grote vraag heeft gesteld begon het langzaam maar zeker tot mij door te dringen: wij moeten een bruiloft regelen. Elk meisje heeft er vast wel eens over nagedacht. Zo had ik ook een paar ideetjes. Geen typische droombruiloft met een jurk met een enorme hoepel, aan elke kant een bruidsmeisje en honderden gasten. Nee, this is not our style.

Allereerst - de datum. Volgend jaar september leek ons leuk. Maar in overleg met locatie bleek september een hele dure maand te zijn om te trouwen. Dan maar eind augustus. Onbewust een super mooie datum uitgekozen: 31-8-13 wordt de mooiste dag van ons leven.


Dan de locatie. Het was de eerste locatie die wij hadden gevonden. Wij werden beide verliefd en al snel gingen wij de offerte ondertekenen. Een beetje onderhandelen, maar uiteindelijk zijn wij eruit gekomen. Zodra je met locatie begint, moet je ook gelijk met je gastenlijst beginnen... hoe gek dit ook klinkt. Ook al lijkt 31-8-13 nog heel ver weg, je moet wel weten hoeveel mensen tijdens welk onderdeel je verwacht. De reden is heel simpel: geld. De catering op locatie moet hier rekening mee houden bij het opstellen van de offerte. Iedereen lachte mij uit toen ik vertelde dat wij het op 50 man wilden houden, maar raad eens... het is ons gelukt! 53 om precies te zijn.

De gastenlijst hebben wij ongeveer 3 keer aangepast en wij weten nu al dat het nog steeds niet de definitieve versie is. Familie en naaste vrienden zijn geen punt. Bij andere vrienden en collega's wordt het wat lastiger. Wij hebben besloten om alleen mensen uit te nodigen die veel voor ons hebben betekend afgelopen jaar/jaren, mensen waarvan wij zeker weten dat zij veel om ons geven. Niks moeten, alleen maar gezelligheid. Met betrekking tot collega's weet ik het nog niet zeker. Ik heb eigenlijk te veel leuke collega's, maar ik wil ook niet dat halve bedrijf naar mijn bruiloft gaat komen. Ik heb nog even een paar maanden voor deze beslissing. Wij zullen wel zien hoe het de komende tijd zal gaan.

Of dit voor nu alles is? Noooo. Ik ben meer van "beter te vroeg, dan stressen op het laatste moment". De taart is geregeld: wij hebben zitten bladeren in twee dikke albums met voorbeelden en ook de vulling is inmiddels gekeurd. Wij hebben ook al zitten zoeken naar muziek. Je moet namelijk 3 verschillende liedjes hebben voor de ceremonie en - niet te vergeten - de openingsdans. Het lijstje is lekker vol, er staan nauwelijks standaardliedjes op en wij zaten te denken aan choreografielessen. De fotograaf kiezen was heel simpel: het is een bekende die ook nog eens heel goed is. Ook hebben wij al contact opgenomen met de DJ. Wij worden binnenkort uitgenodigd naar een soort inloopdag, waarbij ze hun kunsten en verschillende soorten verlichting zullen laten zien. Het enige "vaste" wat er nog geregeld moet worden is de bloemist, maar ook dit moet geen probleem zijn.

beide foto's van weheartit.com

Een van de meest gestelde vragen gaat over het kopen van de jurk (in combinatie met "mag ik met je mee passen?"). Daar wil ik nog niet eens aan denken, het komt volgend jaar wel, ergens in maart. Ik weet zeker, het wordt een drama, ik ben namelijk zo slecht in kiezen. Het enige wat ik weet - het mag niet te duur zijn. Kom op, het is maar voor een dag! Wat schoenen betreft - die heb ik al gevonden. Maar nog niet gekocht, the dress is first. Wel een leuke website gevonden die gelukkig niet alleen maar van die puntige gevallen verkoopt. Ook ringen en ambtenaar burgelijke stand kiezen komt later wel. Wat wij niet hebben is vervoer (alles is op een locatie), bruidsmeisjes (waarvoor eigenlijk?) en iets van entertainment (hier gaan wij misschien nog naar kijken). Er zijn trouwens verschillende checklistst voor de bruiloften: wat moet je een jaar, zes maanden van te voren en nog minder maanden van te voren allemaal klaar hebben. Best handig!

Nog zo'n handig lijstje (wij zijn opeens van de lijstjes!) - budget. In Excel hebben wij per maand aangegeven hoeveel wij verwachten te gaan sparen... echt waar, elke maand tot en met volgend jaar augustus! Best handig, het geeft je behoorlijk wat inzicht. Want een ding is zeker: een bruiloft kost heel wat centjes. Vooral als je het helemaal zelf moet betalen. Aan de andere kant: jouw geld en dus beslis je ook zelf over alles. Dat geeft weer meer vrijheid. In dezelfde budget-sheet noteren wij ook alle facturen, zodat wij volgend jaar kunnen zien wat het allemaal daadwerkelijk heeft gekost. Maar goed, dit is de mindere kant van het verhaal. Voorlopig geen gestress en wij blijven genieten van de voorpret.

21 opmerkingen:

 1. Regel, regel, regel, organiseer, loop en pas, het wordt een leuk jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent al aardig bezig met dingen te regelen. Ik ben benieuwd naar je volgende update :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow seg, ik heb een vriendin die ook verloofd is, maar die is belange nog niet aan het regelen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zoveel geregel altijd maar wel ontzettend leuk :D ik ben nu al ruim een jaar verloofd maar wij hebben nog geen plannen om te gaan trouwen, ook om financiële redenen hebben we nog geen datum geprikt ^^

  maar ik ben ook wel erg benieuwd naar wat voor jurk je gaat kiezen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een huwelijk plannen is echt een heel gedoe. Binnen een maand trouwt mijn schoonbroer en als ik zie hoe gek al dat geregel hem en z'n vriendin al heeft gemaakt, dan vragen m'n vriend en ik ons soms af of we dat zelf wel willen ;-) In ieder geval, geniet nog van de hele voorbereidende fase! Je hebt nog ruim de tijd, dus dat komt allemaal wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als stressen maar het zal toch de mooiste dag van je leven zijn ! Ik kijk al uit naar een volgende update. I loooove weddings !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk man, heerlijk vooruitzicht. Ik had een korte, paars jurkje van Otto. Ik voelde me prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel geregel maar klinkt heel leuk allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. woow <3. Leuk dat je ons op de hoogte houdt! Heel erg slim om wat geld opzij te zetten ^^. Jurk kiezen is altijd leuk, weet je eigenlijk al ongeveer wat voor jurk je wilt hebben? Of denk je: laat maar komen? ;p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha dat laatste :P ik heb namelijk geen idee wat mij staat! volgens mij heb ik te brede schouders voor strapless, maar dat zijn nou net de meeste bruidsjurken.

   Verwijderen
  2. Mijn schouders zijn ook te breed voor strapless (ben nu ook bezig rond te kijken voor een jurk) maar op heel veel strapless jurken kunnen ze bandjes en zelfs mouwtjes zetten..heel ideaal

   Verwijderen
  3. oooh dat is wel goed om te weten, dank je wel!

   Verwijderen
  4. wel opletten dat je door de bandjes of mouwtjes er niet nog breder gaat uitzien...
   Ik ben op zich ook wel wat schouders zitten, en dit was veel beter strapless dan met, maar ja, gewoon een beetje vanalles proberen! Dan zie je wel wat er best past.

   En 53 man! Goed geregeld zeg, wij waren content dat we er geraakten met 215 :s

   Verwijderen
 10. Alleen de voorbereidingen lijken me al zooo leuk! Heel veel succes met alles en vergeet ook vooral niet te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo fijn om te lezen! En je bent precies al goed bezig met alles te regelen. Inderdaad, beter te vroeg dan te laat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeh, ik krijg weer heimwee naar de voorbereidingen van mijn eigen bruiloft :) Ik weet hoe hectisch en stressvol het allemaal is, maar zorg dat je er ook van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ooh wat spannend allemaal, maar wel super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah wat heerlijk allemaal! Je krijgt zo'n droomhuwelijk, lief! En alles komt goed hoor, jullie zijn al een heel eind op weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sweet memories...
  Bij de bloemist: wat is eigenlijk een gebruikelijke tijd om bloemen voor een bruiloft te bestellen? Tja, er zijn mensen die dat pas een week voor de bruiloft doen... Oeps! ;)
  Een dag voor de bruiloft: hee, zouden we eigenlijk niet een gastenboek bij de receptie moeten hebben? Nog maar even halen dan...
  Twee minuten voor de receptie: o ja, er moet natuurlijk ook nog iemand bij het gastenboek zitten! Gelukkig waren er twee nichtjes die dat graag wilden doen...

  Twee maanden voor de bruiloft: de zaak waarbij we de jurk besteld hadden is failliet! Hals over kop een nieuwe jurk uitzoeken dus...

  Antieke auto van een kennis geregeld. Twee weken voor de bruiloft: o jee, is dat zo snel al? Ik heb de wegenbelasting nog niet geregeld en dat lukt niet meer in zo korte tijd! Gelukkig werkte mijn broer bij een garage waar hij een alternatief kon regelen...

  Ach ja, 't is allemaal goed gekomen! Bijna 20 jaar geleden alweer...

  Nu zou ik het allemaal heel anders aanpakken. Maar om nu speciaal daarvoor te gaan scheiden en hertrouwen, nee, toch maar niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw jou haar is echt super mooi, was je gewoon brunnette en heeft toen de kapper high lights gezet? Want ik wil super graag zo een kleur namelijk. Als het met een verf gedaan is wat is de kleurhoogt? Thanx anyways x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, dit zijn helaas niet mijn eigen foto's :) Ik heb er ook onder gezet dat deze van weheartit.com zijn. Maar je kunt deze foto's denk ik wel gewoon naar de kapper meenemen als voorbeeld, moet volgens mij gewoon lukken.

   Verwijderen