donderdag 13 september 2012

2x CHI: Keratin mist + natuurlijke haarlak

Je kunt nooit te veel haarproducten hebben. Zelf vind ik het heerlijk om ermee af te wisselen. Sinds kort heb ik dan ook deze twee flesjes van CHI aan mijn verzameling toegevoegd. Benieuwd wat ik ervan vind?Allereerst de Keratin Mist. Ik heb hier een hele enthousiaste review over gelezen en toen wist ik dat mijn haar dit nodig had. Wat belooft het? "Dit product maakt je haar sterk en veerkrachtig, en zorgt voor een mooie glans. De spray zorgt ervoor dat het haar handelbaar wordt en dat poreus haar wordt geëgaliseerd. Geschikt voor krul en kroes haar." Je zou echt denken dat dit soort producten gemaakt zijn voor mijn haar. Mijn haar is namelijk enorm poreus en dus heeft het extra goede verzorging nodig. Alleen helaas is het wel vaak zo: wat voor de ene een holy grail is, hoeft voor de andere niet per se geweldig te zijn. Dankzij alle lovende woorden over deze mist, waren mijn verwachtingen sky high. Toen ik het de eerste keer gebruikt heb moest ik wel even goed kijken wat er nou precies veranderd was. Naar mijn idee - veel minder dan ik had gehoopt. Dat was even teleurstellend. Nu ik deze mist al een paar keer gebruikt heb, merk ik wel dat hij toch best wel fijn is. Hij maakt mijn haar minder pluizig en het wordt er inderdaad iets meer mee getemd. Maar het is niet zo sleek als ik had verwacht. Mijn haar moet eigenlijk zwaarder geschut hebben. Toch weet ik dat er heel veel liefhebbers zijn van dit product. Maar voor mij bleek het helaas geen musthave te zijn. CHI Keratin mist is te koop in de webshop van John Beerens voor maar 13 euro (mét korting). Je krijgt er wel heel veel product voor, maar liefst 350ml.

Maak ook kennis met mijn nieuwe natuurlijke haarlak! CHI Organics Olive Nutrient Spritz is een haarlak zonder gas. Er hoort de volgende omschrijving bij: "Dit product bevat gecertificeerde organische, etherische oliën, natuurlijke oliën en een speciale mix van extracten die zorgen voor langdurige fixatie en versteviging van al je kapsels. Plakt niet en wordt niet hard. " Ik moest aan het begin een beetje wennen aan dat "natte" van dit product. Je moet namelijk een beetje oppassen met het sprayen, omdat het niet zo gericht is als bij de reguliere haarlak. Ik heb geprobeerd om met deze spritz mijn krullen te beschermen, maar dat was geen succes. Ik moet wel toegeven dat weinig andere haarlakken dit goed kunnen, omdat mijn haar van zichzelf al dik is en dus zijn mijn krullen extra zwaar. Waar ik deze spritz wel graag voor gebruik is mijn pony. Ik spray hem onder mijn kuif voor extra hold. Of ik gebruik hem als finishing touch als mijn pony een keer goed is gestyled. Van het weekend heb ik dit ook gedaan voor het uitgaan (hier binnenkort nog meer over) en mijn pony bleef de volgende ochtend nog perfect op zijn plek! Of deze lak niet hard word - weet ik niet. Natuurlijk word je haar er iets harder van, maar het is niet zichtbaar. En je hebt het er zo uitgekamd. Wat ik vooral een groot voordeel vind is dat deze haarlak mijn haar niet uitdroogt en dat is heel zelden met dit soort producten. CHI Organics Olive Nutrient Spritz is ook te koop in de webshop van John Beerens. Het kost nu nog maar 14,28 en ook hier krijg je een mega verpakking van 350ml voor.

6 opmerkingen:

 1. De haarlak lijkt me interessant. Ik heb er een serum van en dat vind ik niet slecht. Goed dat ie de haren niet uitdroogt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb nog geen producten van chi getest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben al tijden benieuwd naar de keratin mist maar durf het somehow toch niet te kopen omdat ik het idee heb dat het mijn haar te zwaar zal doen uitvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben wel geïntrigeerd door die haarspray, maar denk dat ik toch wel serieus zou moeten wennen aan het systeem, ivm een gewone haarspray.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De natuurlijke haarlak klinkt erg goed. Zonder gas, ik ben benieuwd hoe dat werkt. Goed artikel, je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt. Op de wishlist ermee.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk haarlak. Ik wist niet eens dat 't bestond. Wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen