zondag 30 september 2012

De week van... afstuderen, carnaval kostuums en stopwoordjes

Afstuderen... voor mij lijkt het al zo lang geleden, maar mijn vriend heeft afgelopen dinsdag zijn diploma in ontvangst mogen nemen. Terwijl ik blij was met mijn HBO papiertjes, heeft mijn vriend zowel zijn HBO bachelor diploma, als zijn Universitaire bachelor en dan nu ook eindelijk de master gehaald. Maar niet zo maar een... hij is cum laude afgestudeerd! Hoe cool is dat! Natuurlijk ben ik apentrots!

bron weheartit.com

De uitreiking was leuk om mee te maken, maar het was ook vooral heel officieel. Er werd opgenoemd wat je allemaal de afgelopen jaren hebt gedaan (blijkbaar was mijn vriend een van de weinigen die de reis naar Dublin heeft gemist) en ook de afstudeerscriptie werd een beetje besproken. Op een gegeven moment was ik op het punt beland dat ik mezelf dom begon te voelen... al die onderwerpen en ik snapte er niks van! Eigenlijk slaat dit nergens op. Ik hoef ook niks specifieks over Rechten te weten. Iedereen zijn ding. Ik kan ook wel een paar termen opnoemen waarvan veel mensen zich gaan afvragen wat het nou is. Maar goed, dat bracht mij wel aan het denken... Er zijn twee soorten mensen: mensen die het leuk vinden om zo lang mogelijk te studeren en mensen die zoveel mogelijk in de praktijk leren. Ik behoor tot die laatste groep. Ik had een hekel aan het studeren. Nou ja, de colleges konden beste oké zijn en dat geklets met je mede-studenten was altijd leuk. Maar huiswerk 's avonds en in het weekend... hell no. Ik was blij om er vanaf te zijn, zodat ik lekker mijn eigen centjes kon gaan verdienen en zo onafhankelijk te worden. Aan het begin had ik nog de illusie dat ik een master parttime wilde gaan doen, maar ook dit is een beetje weggevaagd. Ook zonder die master kom ik er wel. Het is maar net wat je het liefst hebt, maar ook wat voor richting je op wilt. Mijn vriend koos voor rechten en dan moet je wel doorstuderen. Gelukkig heb ik geen passie die dit soort opofferingen vereist. ;)

bron weheartit.com

Even iets anders, wat meer luchtigs... Volgende week hebben wij op het werk een themafeest. Het thema: Olympische spelen. Damn... waar haalde diegene, die dit bedacht heeft, zijn "inspiratie" vandaan? Dit was in de zomer leuk geweest, maar nu... En dan nog een belangrijke vraag: wat moet je aan? Als sporter of heel simpel: in het oranje als suporter. Ongetwijfeld zullen er veel Bavaria-jurkjes te zien zijn. Ik voorspel een vervroegde Koninginnedag! Ik kwam nog met een leuk idee: Olympische "smarties". Een aantal mensen verkleed in een kleur van de Olympische ringen! Maar dat idee werd niet zo ondersteunend... te veel bonte kleurtjes? En een hoepel in het zwart verkopen ze blijkbaar nergens. Idee nummer 2: Olympische spelen honderden jaren geleden! Dat idee werd opgepikt en uitgebreid met dit als gevolg: onze afdeling gaat als de Griekse goden! En omdat ik ga trouwen is het aan mij om Aphrodite, de godin van de liefde, te vertegenwoordigen... Als ik aan Aphrodite denk dan denk ik aan veel naakt en schuim (zij is ontstaan/herrezen uit de zeeschuim), maar dat gaat hem dus niet worden... Al Google-end heb ik een prachtige roze Aphrodite jurk gevonden, maar 60 euro? Noooo... Een paar dagen later vond ik eindelijk een alternatief. Een korter jurkje. Ik heb hem besteld en nu maar hopen dat de maten goed zijn en dat het vooral op tijd aankomt. En anders heb ik nog een reserve-plan: samen met een collega in een pak in de vorm van een portie frietjes, rood met een gele M daarop... hoofdsponsor, toch? :PTot slot nog dit... blijkbaar heb ik een stopwoordje. Tussendoor zeg ik best vaak "serieus" en blijkbaar vinden mensen dat raar. Al een tijdje geleden heeft een collega hier een grapje om gemaakt, maar van de week heeft een andere collega mij er weer op geattendeerd... met het bijbehorende geplaag. Ik moest het natuurlijk gelijk op Twitter kwijt... :P Dus ja, voortaan maar serieus hierop gaan letten... maar even serieus, who cares? ;)

11 opmerkingen:

 1. Haha serieus is ook een tijdlang mijn stopwoord geweest. Verder van harte gefeliciteerd met het cum laude slagen van je vriend. Ik ben een maand geleden aan mijn master begonnen en het is echt pittig. Cum laude zit er deze keer dan ook niet meer in voor mij. Ik ben trouwens wel het type dat graag zo lang mogelijk door studeert, de praktijk vind ik een eng idee. Gelukkig heb ik nog heel wat jaren te gaan, alhoewel de praktijk een steeds grotere rol gaat spelen.

  Ik ben ook nieuwsgierig naar je Greek Goddess look, plaats je daar nog een update van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha zal het proberen in de volgende "de week van" mee te nemen :)

   Verwijderen
 2. ik zeg eigenlijk ook best vaak serieus als stopwoordje XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat aan je vriend, dat is een mooie prestatie ! Het idee van de Olympische Spelen zou ik zelf maar niets vinden maar het Aphroditee idee is wel leuk. Ben benieuwd naar je jurkje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Serieus' was mij nog niet opgevallen maar ik hoor wel heel vaak het woord 'apart' van je! Proficiat aan jou poekie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je vriend. Haha serieus kan een serieus stopwoordje zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gefeliciteerd aan je vriend, goed zeg! serieus, haha : iedereen heeft wel een stopwoordje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, serieus is ook mijn stopwoordje. Een van de.... Haha. Ik wil straks ook rechten gaan studeren, net zoals je vriend. Maar dat thema feest is inderdaad lastig. Zou niet weten wat je aan moet.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soulmates! Haha, ik zeg ook altijd 'Serieus' of 'ik meen het' met de nadruk op MEEN

  BeantwoordenVerwijderen