zondag 23 september 2012

De week van... drukte op het werk

Laten wij eerlijk zijn. Iedereen heeft er wel eens over nagedacht. Hoe cool zou het nou zijn om fulltime te kunnen bloggen en er gewoon van kunnen leven. Een droom! Toch? Zo heb ik er ook over nagedacht... een tijdje... en best serieus ook. Tot ik mij bedacht heb dat ik eigenlijk wel heel veel van mijn baan hou. Het is een hele andere wereld die totaal niks met beauty te maken heeft. Het zijn keiharde cijfers en commerciƫle kansen.

foto van weheartit.com

Van de week heb ik het erg druk gehad. Terwijl ik meestal maar 1 of 2 dagen bij een klant zit, heb ik de afgelopen week 4 (bijna volledige) dagen extern doorgebracht. Op een gegeven moment sta je daar met een controller van een grote organisatie te praten alsof jullie gelijken zijn... sterker nog, je wijst hem op hun verbeterpunten en hij luistert graag naar je en probeert mee te denken over de eventuele oplossingen. Ja, dan voel ik mij goed! Dit is leuk, erg leuk zelfs. Ik weet het: er zijn gewoon heel veel dingen die leuk zijn om te doen. Bloggen en beauty zijn fijn, maar de bedrijfswereld is minstens zo interessant. Dat ik in de keuken mag kijken van hele kleine ondernemingen tot grote internationale bedrijven - dat is gaaf en dit geeft een kick!

En om heel eerlijk te zijn: dan denk ik aan het bloggen en aan het "stel ik zou het fulltime kunnen doen", dan bedenk ik mij dat het best oppervlakkig kan zijn. Begrijp mij niet verkeerd, iedereen droomt natuurlijk van bergen make-up en de hele dag door omringd zijn door beauty. Maar mijn werk zorgt nog vaak genoeg voor intellectuele uitdagingen, en dat is een fijn contrast. Ik ben nieuwsgierig naar de wereld en wat de toekomst mij te bieden heeft. Mijn doorzettingsvermogen heeft mij al ver gebracht en ik hoop dat alles alleen maar leuker wordt. Ok, ik klink misschien als de grootste nerd, maar laten wij het er gewoon op houden dat ik meerdere passies heb. ;)

12 opmerkingen:

 1. Ik geef je groot gelijk! Al kan ik geen werk vinden in hetgene waar ik voor heb geleerd (kinderopvang) zou ik dat echt niet willen missen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt tenminste een job waar je je brain kan gebruiken! En waar je toch een beetje 'macht'hebt en verantwoordelijkheid. Ook veel waard hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het me niet kunnen voorstellen, fulltime bloggen. Mijn job is ook veel te leuk, ok niet altijd maar dat is met alles zo denk ik, om zomaar te laten vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me hier helemaal in herkennen! Je hebt - in welke sector je terecht komt, ook bij full time bloggen - andere passies er naast nodig. Ik denk dat je trouwens ook wel intellectuele uitdagingen tegen kan komen bij het bloggen (PR - verdiepen in statistieken, lay-outs), maar dat is een instelling die je hebt. Fulltime bloggers zullen die ongetwijfeld hebben, anders zou je het nooit redden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken me hier volledig in! Ik zou nooit full time willen bloggen: love my job too much! En ik wil dat het bloggen een hobby blijft, want dat maakt het net zo heerlijk vrij en leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb helaas nog geen vaste job dus ik kan me er niet meteen iets bij voorstellen maar ik zou denk ik toch geen fulltime blogger willen zijn. Ik probeer dagelijks--om de 2 dagen mijn blog te updaten maar soms denk ik bij mezelf : ff genoeg beauty ! Fijn dat je je job zo graag doet :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou het gewoon beiden blijven doen dan kan je meerdere passies goed uitwerken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geschreven en sucecs ermee:)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zou inderdaad geweldig zijn. Maar jammer genoeg is het maar weggelegd voor the lucky few. Ah well :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tuurlijk zou een fulltime baan hierin geweldig zijn. Leuk om te lezen over je dagelijks werk. Zelf doe ik ook totaal wat anders in het dagelijks leven naast beautybloggen.
  Liefs,xxx

  BeantwoordenVerwijderen